Αυτή η φωτογραφία δεν δείχνει την πρόεδρο της Εσθονίας με τον γιό της

You are currently viewing Αυτή η φωτογραφία δεν δείχνει την πρόεδρο της Εσθονίας με τον γιό της

Μεγάλη διάδοση είχε στο Twitter μια φωτογραφία που συνοδεύεται με τον ισχυρισμό πως δείχνει την πρόεδρο της Εσθονίας, μαζί με τον γιό της, που φοράει γυναικεία ρούχα. Ωστόσο αυτό δεν ισχύει.

Τι ισχύει

Κάνοντας αντίστροφη αναζήτηση εικόνας, διαπιστώνουμε πως η φωτογραφία έχει τραβηχτεί 18 Αυγούστου 2020, σύμφωνα με εσθονικά ΜΜΕ (εδώ και εδώ).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείο Δικαιοσύνης της Εσθονίας, η φωτογραφία τραβήχτηκε κατά την απονομή των κρατικών βραβείων για τη συμβολή στην πρόληψη διαφόρων μορφών βίας («Βραβείο Πρόληψης της Βίας»). Στη φωτογραφία είναι (από αριστερά προς τα δεξιά) ο Raivo Aeg (Υπουργός Δικαιοσύνης της Εσθονίας από το 2020), η Kersti Kaluluide (Πρόεδρος της Εσθονίας από το 2020) και ο Mick Pärnitz – Εσθονός συγγραφέας, μεταφραστής και κριτικός πολιτισμού.

Το βραβείο του Pärnitz, ανακλήθηκε την αμέσως επόμενη ημέρα, από τον Υπουργό Δικαιοσύνης, όπως ανακοίνωσε στη σελίδα του στο Facebook. Η αιτία, σύμφωνα πάντα με τον Υπουργό, ήταν το γεγονός πως τα λεγόμενα του Pärnitz είναι προσβλητικά και υποκινούν τη βία.

Συμπέρασμα

Στην υπό εξέταση εικόνα, δεν βλέπουμε την πρόεδρο της Εσθονίας με τον γιό της, αλλά τον Pärnitz, που εμφανίστηκε σε τελετή απονομής βραβείων, με γυναικεία περιβολή.