Ανύπαρκτη δήλωση για τους μετανάστες αποδίδεται στον Ν. Δένδια

You are currently viewing Ανύπαρκτη δήλωση για τους μετανάστες αποδίδεται στον Ν. Δένδια

Μεγάλη διάδοση στο Twitter, γνώρισε μια υποτιθέμενη δήλωση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, για τους μετανάστες (παραδείγματα εδώ και εδώ) και σε μια ιστοσελίδα. Ωστόσο, η συγκεκριμένη δήλωση είναι ανύπαρκτη.

Η υποτιθέμενη δήλωση:

«Φτιάχνουμε μια νέα Ελλάδα που δεν θα έχει σημασία το χρώμα των κατοίκων της, ούτε η προέλευσή τους»
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣ

Κάνοντας αντίστροφη αναζήτηση της παραπάνω εικόνας με τη “δήλωση” του Νίκου Δένδια, διαπιστώνουμε πως τη βρίσκουμε μόνο στους λογαριασμούς στο Twitter και στην ιστοσελίδα που την αναπαρήγαγαν.

Επίσης, αναζητώντας την επίμαχη “δήλωση” σε μηχανές αναζήτησης, όπως η Google, η Bing και η Yahoo, διαπιστώνουμε πως δεν προκύπτει κανένα αποτέλεσμα.

Ο Νίκος Δένδιας έχει διατελέσει υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη (2012-2014). Έιχε χαρακτηρίσει την παράνομη μετανάστευση ως “Βόμβα στα θεμέλια του κράτους”, ενώ είχε αποκαλέσει “Τραγική την ποιότητα των μεταναστών που έρχονται στην Ελλάδα”. Κατά τη θητεία του ως υπουργός Εξωτερικών, έχει πει πως η Ελλάδα υπερασπίζεται τα σύνορα της Ευρώπης και έχει προβεί σε διαβήματα προς την τουρκική πλευρά, για την “εργαλειοποίηση” της μετανάστευσης. Συνεπώς, οι τοποθετήσεις και οι ενέργειές του, παραπέμπουν σε αρνητική στάση εκ μέρους του, στο θέμα των μεταναστών.

Από τα ανωτέρω γίνεται σαφές πως η “δήλωση” που αποδίδεται στον Νίκο Δένδια, δεν διατυπώθηκε ποτέ.