Ο διευθύνων σύμβουλος της Moderna ΔΕΝ είπε πως γνώριζαν για την πανδημία και κατασκεύασαν 100 χιλιάδες εμβόλια πριν ξεκινήσει

You are currently viewing Ο διευθύνων σύμβουλος της Moderna ΔΕΝ είπε πως γνώριζαν για την πανδημία και κατασκεύασαν 100 χιλιάδες εμβόλια πριν ξεκινήσει

Άρθρα υποστηρίζουν πως η Moderna είχε κατασκευάσει 100.000 δόσεις εμβολίου κατά της Covid-19 το 2019 και γνώριζαν από πριν για την πανδημία. Αυτό όμως δεν ισχύει.

Στο el.gr, ygeiamasnews.gr, karditsastakra.com, katohika.gr, focusfm.gr, triklopodia.gr διαβάζουμε:

«ΥΠΕΡΒΟΜΒΑ» από τον CEO της Moderna: Ήξερε πως θα έρθει πανδημία, ΠΡΙΝ την πανδημία!!! Από πού;;;;
O διευθύνων σύμβουλος της Moderna, Stephane Bancel, μιλώντας πρόσφατα στο Νταβός, στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, πέταξε μια τεράστια «βόμβα», η οποία κάνει πλέον τον γύρο του κόσμου!!!
Συγκεκριμένα, παραδέχτηκε ότι η εταιρεία του παρήγαγε 100.000 δόσεις εμβολίου COVID-19 το 2019 πριν ξεκινήσει η πανδημία!!!!!!!!
Πού το ήξερε;;;
Όπως δήλωσε:
«Όπως γνωρίζει ο Seth, όταν συνέβη η πανδημία, η Moderna είχε παράξει 100.000 δόσεις το 2019 για ολόκληρη την χρονιά.
Και θυμάμαι να μπαίνω μετά το Davos στο γραφείο του συνεταίρου μου και να λέω: ”Πώς φτιάχνουμε 1 δισεκατομμύριο δόσεις του χρόνου;”
Κι εκείνος με κοίταξε με κάπως αστείο ύφος και είπε: ”Τι;”
Εγώ είπα: ”Ναι. Πρέπει να φτιάξουμε 1 δισεκατομμύριο δόσεις του χρόνου επειδή θα συμβεί μια πανδημία”…».
Η πανδημία κηρύχθηκε επίσημα τον Ιανουάριο του 2020, αφού τον Δεκέμβρη του 2019 εντοπίστηκε ο COVID 19 στην Κίνα!!!

Τι ισχύει

Ο ισχυρισμός των υπό εξέταση άρθρων, βασίζεται στο παρακάτω βίντεο, που κυκλοφόρησε στο Twitter.

Στο βίντεο, ο διευθύνων σύμβουλος της Moderna, Stéphane Bancel, ομιλεί σε πάνελ του φετινού Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, με τίτλο “Η κατάσταση της πανδημίας”, που μπορείτε δείτε εδώ, ή εδώ.

Το διάρκειας 69 δευτερολέπτων βίντεο που επικαλούνται τα υπό εξέταση άρθρα, αποτελεί συρραφή των λεγομένων του Stéphane Bancel. Η συντονίστρια του πάνελ, τον ρώτησε:

“Ας μιλήσουμε για την ανάπτυξη εμβολίων επειδή έχουμε ακούσει πώς συνέβη προφανώς με την Covid-19, ξεκινώντας από το 2022 και πόσο έκτακτη ήταν η διαδικασία από την άποψη της ταχύτητας. Πώς πηγαίνει η ανάπτυξη, η υιοθέτηση και η κλιμάκωση του εμβολίου όταν πρόκειται για διαφορετικές παραλλαγές και υπο-παραλαγές;”

Ο Stéphane Bancel, απάντησε:

“Τα σπουδαία νέα σε σχέση με το 2020, είναι ότι σήμερα έχουμε παραγωγική ικανότητα. Όπως γνωρίζει ο Seth, όταν συνέβη η πανδημία, η Moderna είχε κάνει 100.000 δόσεις το 2019 για όλο το έτος. Και θυμάμαι να περπατάω στο γραφείο της παραγωγής μου και να λέω: ‘Γιατί να μην φτιάξουμε ένα δισεκατομμύριο δόσεις για το επόμενο έτος;’ και με κοιτάζουν λίγο αστεία και λένε, ‘Τι;’ Και λέω, ‘Ναι πρέπει να το κάνουμε, να φτιάξουμε ένα δισεκατομμύριο δόσεις εμβολίου για το επόμενο έτος, θα υπάρξει πανδημία.’ “

Στην ανωτέρω τοποθέτηση του Bancel, δεν γίνεται αναφορά στην πανδημία COVID-19, αλλά σε εμβόλια για διάφορες ασθένειες γενικά.

Κατά τη διάρκεια συζήτησης στο συνέδριο CES 2023, της Consumer Technology Assosiation (CTS), ο Stéphane Bancel αναφέρθηκε στη δυνατότητα να χρησιμοποιήθει την τεχνολογία mRNA, ως βάση πρωτοποριακών εμβολίων κατά της Covid-19, που αναπτύχθηκαν με πρωτοφανή ταχύτητα, για τη δημιουργία εξατομικευμένων θεραπειών για τον καρκίνο.

Ο Bancel είπε:

Υπάρχουν 226 ιοί που είναι γνωστό ότι επηρεάζουν τους ανθρώπους σήμερα. Υπάρχουν όμως εμβόλια για περίπου 20. Έτσι υπάρχει ένα τεράστιο κενό στο πόσες ασθένειες μπορούν ακόμα να αποφευχθούν.

Όπως αναφέρει το interestingengineering.com, που επικαλείται την ανωτέρω συζήτηση:

Το 2019, για ολόκληρο το έτος, έκαναν 100.000 δόσεις. Την επόμενη χρονιά σκόπευαν να κάνουν ένα δισεκατομμύριο. Η Moderna έπρεπε να συνεργαστεί με νέους εταίρους και να αυξήσει την παραγωγική δυνατότητά τους, για να κατασκευάσει μια τέτοια τεράστια ποσότητα εμβολίων.

Στις 14 Νοεμβρίου του 2021, ο Barcel συμμετείχε σε πάνελ της Αμερικανικής Καρδιολογικής Ένωσης, όπου ανέφερε:

Η Moderna, ως εταιρεία, παρασκεύασε λιγότερες από 100.000 δόσεις οποιουδήποτε εμβολίου για όλο το 2019. Είναι σε καλό δρόμο για την αποστολή μέχρι 800 εκατομμυρίων δόσεων φέτος.

Συμπέρασμα

Ο Stéphane Bancel, σε κανένα σημείο της ομιλίας του, δεν αναφέρθηκε για εμβόλια κατά της Covid-19, που είχαν παρασκευαστεί το 2019. Όπως προκύπτει από παλαιότερες τοποθετήσεις του, ο Bancel αναφέρθηκε σε 100 χιλιάδες εμβόλια για διάφορες ασθένειες, που είχαν παρασκευαστεί για ολόκληρο το 2019.