Η μείωση του πληθυσμού της Αυστραλίας, ΔΕΝ σχετίζεται με τους εμβολιασμούς

You are currently viewing Η μείωση του πληθυσμού της Αυστραλίας, ΔΕΝ σχετίζεται με τους εμβολιασμούς

Δημοσιεύματα που κυκλοφορούν, επιχειρούν να συσχετίσουν τη μείωση του πληθυσμού της Αυστραλίας, με τους εμβολιασμούς για την COVID-19. Αυτό ωστόσο δεν ισχύει.

Παραδείγματα: makeleio.gr, karditsastakra.com, pronews.gr.

Στα δημοσιεύματα διαβάζουμε:

Μειώνεται ο πληθυσμός της Αυστραλίας! Πεθαίνουν καθημερινά από ανακοπές μετά τα εμβόλια για τον κορωνοϊό
Αυξήθηκε ο αριθμός των θανατηφόρων καρδιακών ανακοπών σε ολόκληρη την Αυστραλία, μετά την μακρά περίοδο αναγκαστικών και μαζικών εμβολιασμών κατά του Covid-19.
Όπως αναφέρεται, τα δεδομένα είναι ανησυχητικά και αυτό γιατί δείχνει πως μέσα στους πρώτους οκτώ μήνες του 2022, περισσότεροι από 10.200 Αυστραλοί πέθαναν λόγω καρδιακών παθήσεων.
Ο αριθμός αυτός είναι κατά 17% μεγαλύτερος από τον μέσο όρο και φυσικά θα υπάρξει και ανάλογη συνέχεια.
Σημειώνεται ότι η αναφορά γίνεται μόνο για τους θανάτους από καρδιακή πάθηση και όχι από άλλες αιτίες όπως τα εγκεφαλικά, τα οποία επίσης έχουν αυξηθεί ιδιαιτέρως μετά τους μαζικούς εμβολιασμούς.

Τι ισχύει

Τα δημοσιεύματα, που εμφανίστηκαν και στην Κύπρο, παραθέτουν το παρακάτω tweet, που αναφέρει:

Οι θανατηφόρες καρδιακές προσβολές έχουν αυξηθεί στην Αυστραλία και η πανδημία Covid-19 είναι σημαντικός παράγοντας. Οι καρδιολόγοι πιστεύουν ότι οι αυξημένοι θάνατοι από ισχαιμικές καρδιακές παθήσεις είναι πιθανώς συνδεδεμένες με τις επιζήμιες επιδράσεις του Covid, καθυστερημένες διαγνώσεις, και [καθυστερημένη] πρόληψη και θεραπεία.

Το ανωτέρω tweet με τη σειρά του, παραπέμπει σε δημοσίευμα της The Sydney Morning Herald, με ημερομηνία 21/1/2023, το οποίο, μεταξύ άλλων, αναφέρει:

Η πανδημία έχει προκαλέσει μια αύξηση των θανατηφόρων καρδιακών ανακοπών στην Αυστραλία, καθώς η καθυστερημένη λήψη φροντίδας και η καταστροφική επίδραση της Covid στην καρδιά οδηγεί σε σημαντική ανοδική πορεία σε καρδιακά προβλήματα.
Οι καρδιολόγοι πιστεύουν ότι οι αυξημένοι θάνατοι από ισχαιμικές καρδιακές παθήσεις πιθανόν συνδέονται με τις επιζήμιες επιδράσεις της Covid, αλλά και καθυστερημένες διαγνώσεις και λήψη πρόληψης και θεραπείας εν μέσω της πανδημίας.
Τουλάχιστον 17.717 Αυστραλοί έχουν πεθάνει από Covid. Υπήρξαν 14 θάνατοι που συνδέονται με εμβόλια κατά της Covid από περισσότερες από 64 εκατομμύρια δόσεις που χορηγήθηκαν στην Αυστραλία. Ένας από τους θανάτους ήταν μια θανατηφόρα περίπτωση μυοκαρδίτιδας σε μια νεαρή γυναίκα, όπου μια ομάδα εμπειρογνώμων για τα εμβόλια, κατέληξε στο συμπέρασμα πως το εμβόλιο πιθανώς συνδέεται, παράλληλα με αρκετούς άλλους παράγοντες.

Όπως είναι προφανές το δημοσίευμα, που επικαλείται τη γνώμη διαφόρων επιστημόνων, δεν συνδέει τους αυξημένους θανάτους στην Αυστραλία με τους εμβολιασμούς, αλλά ουσιαστικά στην καθυστέρηση πρόληψης και θεραπείας, που οφείλεται στους ασθενείς, λόγω της πανδημίας.

Επιπλέον, σύμφωνα με το Καρδιολογικό Κέντρο Αυστραλίας, έρευνα έχει δείξει πως 1 στους 7 ασθενείς με COVID-19, εμφανίζουν στη συνέχεια καρδιολογικά προβλήματα, όπως μυοκαρδίτιδα. Μάλιστα, 1 στα 50 άτομα που είχαν μολυνθεί με το στέλεχος Δέλτα, έπαθαν συγκοπή. Και σε αυτή την περίπτωση, δεν γίνεται συσχετισμός με τα εμβόλια, αλλά με επιπτώσεις της COVID 19 σε ασθενείς.

Συμπέρασμα

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα δεδομένα, η μείωση του πληθυσμού της Αυστραλίας, δεν οφείλεται στους εμβολιασμούς, αλλά σε επιπλοκές τις COVID-19 και καθυστερημένες διαγνώσεις και λήψη πρόληψης και θεραπείας εν μέσω της πανδημίας.