Hondrox: Ένα απατηλό προϊόν για προβλήματα στις αρθρώσεις, που πρέπει να αποφύγουν οι καταναλωτές

You are currently viewing Hondrox: Ένα απατηλό προϊόν για προβλήματα στις αρθρώσεις, που πρέπει να αποφύγουν οι καταναλωτές

Σε πολλές ιστοσελίδες, κυκλοφορεί ένα προϊόν με την ονομασία “Hondrox”, που υπόσχεται πως εξαλείφει τον πόνο, το πρήξιμο και τη φθορά στις αρθρώσεις. Πρόκειται για ένα αμφιβόλου προέλευσης και συστατικών σπρέι, χωρίς να έχει ερευνηθεί επιστημονικά, με άγνωστα αποτελέσματα.

Υπάρχουν πολλές ιστοσελίδες που προβάλουν το Hondrox σπρέι, ως αποτελεσματικό εναντίον πολλών προβλημάτων στις αρθρώσεις. Επικαλούνται γιατρούς, μαρτυρίες ανθρώπων που το δοκίμασαν και τη Διεθνή Εταιρεία Αρθροσκόπησης, Χειρουργικής Επέμβασης Γόνατος και Ορθοπεδικής Αθλητικής Ιατρικής (ISAKOS), για να τεκμηριώσουν δήθεν, την αποτελεσματικότητα του προϊόντος.

Ο “γιατρός” που “πιστοποιεί” το προϊόν, δεν έχει καμία σχέση με αυτό
Ο “γιατρός”, εμφανίζεται και σε άλλες ιστοσελίδες του εξωτερικού, με άσχετο αντικείμενο

Οι φωτογραφίες, τα ονόματα και οι μαρτυρίες των ανθρώπων που “δοκίμασαν” το προϊόν, είναι ψεύτικες.

Η εικόνα, το όνομα και η μαρτυρία δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα
Ο ίδιο άνδρας, εμφανίζεται σε διάφορες ιστοσελίδες του εξωτερικού, με άλλα στοιχεία

Όσον αφορά τη Διεθνή Εταιρεία Αρθροσκόπησης, Χειρουργικής Επέμβασης Γόνατος και Ορθοπεδικής Αθλητικής Ιατρικής (ISAKOS), κάνοντας μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο, διαπιστώνουμε πως δε σχετίζεται με το Hondrox, ούτε το έχει πιστοποιήσει.

Επιπλέον, οι ιστοσελίδες που το προωθούν, δεν αναφέρουν πως έχει την υποχρεωτική γνωστοποίηση στον ΕΟΦ. Για να αγοράσει κάποιος το Hondrox, θα πρέπει να αφήσει το όνομα και το τηλέφωνό του, για να λάβει κλήση από τον πωλητή. Δεν υπάρχει φυσικό κατάστημα ή έδρα, ή όνομα εταιρίας που το κατασκευάζει και το εισάγει, ή τηλέφωνο επικοινωνίας. Με απλά λόγια, είναι άγνωστης προελεύσεως.

Συνοψίζοντας, το προϊόν “Hondrox” για τις αρθρώσεις είναι αγνώστου προελεύσεως. Οι πιστοποιήσεις και οι κριτικές είναι ψεύτικες. Δεν υπάρχουν στοιχεία για την εταιρία που το διαθέτει στην αγορά. Οι καταναλωτές, δεν πρέπει να αγοράζουν τέτοιου είδους προϊόντα, διότι θα πέσουν θύματα εξαπάτησης.