ΔΕΝ χτύπησαν την Ελλάδα με όπλα κατευθυνόμενης ενέργειας των ΗΠΑ μέσω DRONES

You are currently viewing ΔΕΝ χτύπησαν την Ελλάδα με όπλα κατευθυνόμενης ενέργειας των ΗΠΑ μέσω DRONES

Σύμφωνα με τον αυτοαποκαλούμενο “δημοσιογράφο” Τζον Κουντούρη, αμερικανικά drones προκάλεσαν τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική.

Στο greeknewsondemand.com διαβάζουμε:

ΕΚΤΑΚΤΟ: Χτύπησαν την Ελλάδα με όπλα κατευθυνόμενης ενέργειας των ΗΠΑ!!! [ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ] • ΠΡΩΤΗ φορά απαγόρεψαν στον στρατό να συμμετεχει σε κατάσβεση!!!

Δείτε τη συνέχεια εδώ.

Είναι αλήθεια;

Σύμφωνα με το “δημοσιογράφο,” οι “αποδείξεις” πως οι Αμερικανοί έβαλαν τις φωτιές στην Αττική με τη χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών, εξοπλισμένων με λέιζερ, είναι οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπρόσωπου Δημήτρη Τζανακόπουλου πως οι Ηνωμένες Πολιτείες «θα στείλουν UAV για να επιτηρεί από αύριο τις καμένες περιοχές”. Το άρθρο επικαλείται δημοσίευμα του pronews.gr με ημερομηνία 24/7. Παραδόξως, οι δηλώσεις Τζανακόπουλου έγιναν μιάμιση ημέρα μετά την αρχή της καταστροφής, επομένως αφού τα αμερικανικά UAV δεν είχαν φτάσει ακόμη, είναι αδύνατο να έχουν βάλει τις φωτιές, στοιχείο που ο “δημοσιογράφος” βολικά προσπερνά.

Στον ίδιο ισχυρισμό πρέπει να προσθέσουμε πως αμερικανικά drones όντως πέταξαν πάνω από τις (ήδη) καμένες περιοχές, γεγονός που δε κρατήθηκε ούτε μυστικό, ούτε απόρρητο. Περισσότερα εδώ.

Οι “βαριές αποδείξεις”

Η πιο σημαντική “απόδειξη” του “δημοσιογράφου” είναι πλάνα από δήθεν αμερικανικό drone πάνω από τις καμένες περιοχές, που πάλι βολικά “ξεχνά” να παραθέσει, αλλά αντ’ αυτού, παραθέτει δημοσίευμα από το orektiko.com (στο οποίο δεν υπάρχει το βίντεο).

Με λίγο ψάξιμο όμως, βρήκαμε το βίντεο-“απόδειξη” και σας το παρουσιάζουμε:

Το βίντεο όντως περιέχει πλάνα από drone που απεικονίζουν τη καταστροφή, ωστόσο αυτά δε τραβήχτηκαν από Αμερικανούς, αλλά από την ελληνική ομάδα Up Drones. Ένα σχετικό άρθρο θα βρείτε εδώ και παρακάτω μπορείτε να δείτε το γνήσιο αρχικό βίντεο.

Σύνοψη

Ο ισχυρισμός πως αμερικανικά drones έδρασαν στην Ελλάδα υπό μυστικότητα προκαλώντας φωτιές με ακτίνες λέιζερ (κάτι που ούτως ή άλλως δεν υπάρχει ως όπλο), καταρρίπτεται διότι οι πτήσεις ήταν αφενός φανερές, αφετέρου ξεκίνησαν μετά τη φωτιά. Ο δεύτερος ισχυρισμός, δηλαδή ότι υπάρχουν πλάνα από αμερικανικό drone πάνω από τα καμένα, επίσης καταρρίπτεται, διότι το βίντεο προέρχεται από ελληνική ιδιωτική ομάδα.

Αυτό που δυστυχώς δεν καταρρίπτεται, είναι η αναλγησία ορισμένων να εκμεταλλεύονται τραγωδίες για μερικά κλικς.