Κύπρια φοιτήτρια Απέδειξε ότι η Γη είναι Επίπεδη;

Το δημοσίευμα που εξετάζουμε στο παρόν άρθρο, αποτελεί κλασικό παραδείγμα της ανοησίας που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και αναπαράγεται άκριτα. Διαβάσαμε λοιπόν πως μια διδακτορική φοιτήτρια Φυσικής από τη Κύπρο, παρουσίασε μια διατριβή στην οποία ισχυρίζεται ότι η Γη είναι επίπεδη, ακίνητη, αποτελεί το κέντρο του σύμπαντος και είναι μόλις περίπου 13.500 ετών

Το είδαμε στο aitoloakarnanianews.gr, foxsix.gr, ενώ η αρχική πηγή είναι το xeroteana.com

Η συνέχεια εδώ.

Πριν λίγο καιρό, είχε κυκλοφορήσει η είδηση της απόρριψης διδακτορικής διατριβής στη Τυνησία, που υποστήριζε πως η Γη είναι επίπεδη.

Στη περίπτωση του δημοσιεύματος που εξετάζουμε, βλέπουμε την επανάληψη της ιστορίας, με τη μόνη διαφορά, πως η συντάκτρια είναι Κύπρια φοιτήτρια.

Η είδηση ωστόσο αποτελεί προϊόν φαντασίας και σάτιρας της κυπριακής ιστοσελίδας xeroteana.com, που όπως αναφέρει στο disclaimer της, ολόκληρο το περιεχόμενό, “υποθάλπει και να παραπλανεί τους αναγνώστες μας απλά για να γίνει viral“.

Δεν είναι η πρώτη φορά που σατιρικά δημοσιεύματα της εν λόγω σελίδας, έχουν αναμεταδοθεί ως πραγματικές ειδήσεις:

Γιατί ο Ντόναλντ Τραμπ κρύβει τις κυπριακές του ρίζες – Καταρρίπτεται

Καταρρίπτεται : Συνέλαβαν Κύπριο φοιτητή στο Heathrow με 23 κιλά λουκάνικα, παστουρμά, χαλλούμι και σεφταλιές

Τα επιχειρηματα των απανταχού ftatearthers, είναι το λιγότερο αστεία:

Οι flatearthers ήρθαν και στην Ελλάδα. Τι υποστηρίζουν

Διαβαστε επίσης:

Στα «όρια» του διαστήματος με ένα English Electric Lightning

Από τα ανωτέρω καταλαβαίνουμε πως ο ισχυρισμός ότι Κύπρια φοιτήτρια απέδειξε πως η Γη είναι επίπεδη, είναι προϊόν σάτιρας και καταρρίπτεται.