Σιρόπι σφενδάμου και διαττανθραρική σόδα για το καρκίνο;

Σχεδόν κάθε εβδομάδα διαβάζουμε και για μια καινούργια «εναλλακτική» θεραπεία του καρκίνου που (συνήθως) οι «κακές» φαρμακοβιομηχανίες μας κρύβουν. Τελευταία διαβάσαμε για θεραπεία με τη χρήση σιροπιού σφένδαμου και διτταναθρακικής σόδας.

Ο ισχυρισμός περί θεραπείας του καρκίνου με σφένδαμο και σόδα είναι ψευδής και δυνητικά επικίνδυνος.

Στο emedi.gr διαβάζουμε:

Τι ισχύει

Η ζάχαρη ΔΕΝ τροφοδοτεί αποκλειστικά το καρκίνο. Στη πραγματικότητα, όλα τα κύτταρα, υγιή και μη, χρειάζονται υδατάνθρακες τους οποίους μετατρέπουν σε ενέργεια. Η ζάχαρη είναι ένας ακόμη υδατάνθρακας όπως αυτοί που συναντάμε σε κάθε προϊόν όπως για παράδειγμα το ψωμί.

http://scienceblog.cancerresearchuk.org/2014/03/24/dont-believe-the-hype-10-persistent-cancer-myths-debunked/#superfoodshttp

www.quackwatch.org/01QuackeryRelatedTopics/cancer.html

ellinikahoaxes.gr/2014/04/17/john-hopkins-hospital-ηοαχ-tα-καρκινικά-κύτταρα-τρέφοντ

Όλοι οι υδατάνθρακες μετατρέπονται σε γλυκόζη και δίνουν ενέργεια σε όλα τα κύτταρα, υγιή και μη. Προφανώς η υπερκατανάλωση ζάχαρης, μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στον οργανισμό, ωστόσο, δεν σχετίζεται με τον καρκίνο.

Υπάρχει τουλάχιστον μια μελέτη που υποστηρίζει πως το σιρόπι σφενδάμου, ενδέχεται να καταπολεμά την εξάπλωση των καρκινικών κυττάρων.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4358083/

Δεν υπάρχει όμως καμία μελέτη που να υποστηρίζει πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτούσιο ή σε συνδυασμό με μαγειρική σόδα, για να θεραπεύσει το καρκίνο. Η σόδα δεν εισχωρεί στα καρκινικά κύτταρα, ούτε επηρεάζει το PH του όγκου.

Η διττανθρακική σόδα, δύναται να χορηγηθεί ενδοφλεβίως για να βοηθήσει σε περιπτώσει οξείδωσης του οργανισμού. Ωστόσο, σύμφωνα με την Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρία, δεν υπάρχει η παραμικρή απόδειξη πως μπορεί να θεραπεύσει το καρκίνο.

https://web.archive.org/web/20130219044718/http://www.cancer.org/

Οι λόγοι που η θεραπεία με σιρόπι σφενδάμου και σόδας, ΔΕΝ λειτουργεί, είναι σχετικά απλοί: Διότι δεν το επιτρέπει η χημεία και η ανθρώπινη φυσιολογία. Από τη στιγμή που το μείγμα σιροπιού-σόδας καταναλωθεί, το πρώτο διασπάται σε σάκχαρα που θα τροφοδοτήσουν με ενέργεια όλα τα κύτταρα, και το δεύτερο απορροφάτε από το αίμα, για να χρησιμοποιηθεί, εάν χρειαστεί, για να ρυθμίσει το ΡΗ του αίματος. Η συντριπτική πλειοψηφία της ποσότητας της σόδας, καταλήγει στα νεφρά και αποβάλλεται με τα ούρα. Επομένως ο θεωρητικός μηχανισμός δράσης του μείγματος εναντίον του καρκίνου, πολύ απλά δεν υφίσταται.

http://scienceblogs.com/insolence/2013/06/26/sweet-and-alkaline-wont-win-the-war-against-cancer/

Tulio Simoncini και θεραπεία καρκίνου με σόδα

Ο Tulio Simoncini ήταν ο μέντορας της ιδέας που θεωρεί τον καρκίνο έναν μύκητα ο οποίος εξαφανίζεται με τη χρήση σόδας.

Ο Simoncini ισχυρίζεται πως ο καρκίνος είναι απλά μια μόλυνση που προκαλείται από ένα μύκητα και η θεραπεία είναι η χορήγηση διττανθρικού νάτριου (σόδα) με ενδοφλέβια ένεση ή χορήγηση από το στόμα.Ισχυρίζεται επίσης πως η διαδικασία δεν είναι επικίνδυνη καθώς η θεραπεία με όξινο ανθρακικό νάτριο χρησιμοποιείται σε τυποποιημένες ιατρικές διαδικασίες.

Παραβλέπει όμως να πει αυτή η θεραπεία χορηγείται σε ειδική κατηγορία ασθενών και κάτω από αυστηρή ιατρική παρακολούθηση.Τα συμπυκνωμένα διαλύματα που χρησιμοποιεί μπορούν να διαταράξουν την ισορροπία των ιχνοστοιχείων στο σώμα με αποτέλεσμα σοβαρών ή θανατηφόρων επιπλοκών. Η Ολλανδική επιθεώρηση υγείας κατέληξε στο γεγονός πως η μέθοδος του Simoncini είναι επικίνδυνη και ως εκ τούτου δεν πρέπει να χρησιμοποιείται.

Η ιατρική άδεια του Simoncini έχει αφαιρεθεί από το 2003 ενώ το 2006 καταδικάστηκε για απάτη από Ιταλικό δικαστήριο αλλά βρήκε πρόσφορο έδαφος στη κλινική της Ολλανδίας για να συνεχίσει τις εναλλακτικές του θεραπείες.

Με βάση τα ανωτέρω, η θεραπεία του καρκίνου με συνδυασμό σιροπιού σφενδάμου και σόδας, καταρρίπτεται.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *