ΔΕΝ υπάρχει η λεγόμενη “θανατηφόρα απάτη της χημειοθεραπείας”

You are currently viewing ΔΕΝ υπάρχει η λεγόμενη “θανατηφόρα απάτη της χημειοθεραπείας”

Εδώ και αρκετά χρόνια κυκλοφορεί και αναπαράγεται άρθρο που ισχυρίζεται πως ξεσκεπάζει τη “θανατηφόρα απάτη της χημειοθεραπείας”.

Το είδαμε στο awaken.gr, diaforetiko.gr, sporeas.gr, zenith.wordpress.com, patratora.gr, thesecretrealtruth.blogspot.com κτλ:

Τι ισχύει

Θα εξετάσουμε τα κύρια σημεία του άρθρου.

Η συγγραφέας αρχίζει με αναφορά στο διαβόητο Δρ. Χάμερ παρουσιάζοντάς τον ως θύμα εκδίωξης της σύγχρονης ιατρικής. Αγνοεί όμως, ή ξεχνά να παραθέσει κάποια πολύ σημαντικά στοιχεία. Έγινε παγκοσμίως γνωστός το 1995 με την υπόθεση της 6χρονης τότε Olivia Pilhar από την Αυστρία η οποία διαγνώστηκε με καρκίνο και οι γονείς της φοβούμενοι τις συμβατικές μεθόδους ιατρικής κατέφυγαν στον Dr Ryke Geerd Hammer.

Όμως αντί η μικρή να καλυτερεύει,παρά τα τεράστια χρηματικά ποσά που ζητούσε ο Dr Ryke Geerd Hammer από τους γονείς της η υγεία της χειροτέρευε και ο όγκος είχε μεγαλώσει επικίνδυνα, η ζωή της μικρής τέθηκε σε άμεσο  κίνδυνο καθώς είχε γεμίσει το μεγαλύτερο μέρος της κοιλιακής κοιλότητας και πίεζε τους πνεύμονες.

Με παρέμβαση της Αυστριακής κυβέρνησης και παρά τις αρχικές αντιρρήσεις των γονέων της μικρής οι οποίοι επέμεναν στη θεραπεία του Dr Ryke Geerd Hammer, η μικρή μεταφέρθηκε ξανά την Αυστρία όπου οι κανονικοί γιατροί με τις συμβατικές μεθόδους κατάφεραν να σώσουν την ζωή της μικρής και να την θεραπεύσουν παρά το μικρό ποσοστό,μόλις 10%,που έδιναν για να ζήσει η μικρή και αυτό εξαιτίας της εναλλακτικής θεραπείας του Dr Ryke Geerd Hammer.

149 περιπτώσεις θανάτων έχουν γίνει γνωστές και συνδέονται με τον Dr Ryke Geerd Hammer όπως φαίνεται και στον παρακάτω σύνδεσμο
http://www.ariplex.com/ama/ama_ham2.htm

Οι γονείς της μικρής τιμωρήθηκαν με ποινή 8 μηνών φυλάκισης με αναστολή.
http://www.independent.co.uk/news/world/parents-on-trial-for-cancer-treatment-refusal-1357672.html

Ο Dr Ryke Geerd Hammer άρχισε να αναπτύσσει και θεωρίες συνωμοσίας καθώς υποστηρίζει πως οι Εβραίοι δεν παθαίνουν καρκίνο και ότι οι υποδόριες βελόνες που χρησιμοποιούνται στην χημειοθεραπεία περιέχουν δηλητήριο το οποίο ενεργοποιείται μέσω δορυφόρων για να σκοτώσει τους ασθενείς.

http://ellinikahoaxes.gr/2014/06/02/καταρρίπτεται-ο-δρ-χάμερ-καρκινοσ-τε/

http://ellinikahoaxes.gr/2016/10/29/new-german-medicine/

Η επίκληση λοιπόν στην αυθεντία του Δρ. Χαμερ από την αρθρογράφο, είναι το λιγότερο ατυχής.

Ατυχείς συγκρίσεις

Η αρθρογράφος κάνει αναφορά σε πρόσωπα που διώχθηκαν από τη συμβατική ιατρική για τις πρωτοποριακές τους ιδέες. Ας δούμε μερικά παραδείγματα: Ο Ignaz Semmelweis ήταν από τους πρώτους που μίλησε για αντισηψία στα μέσα του 19ου αιώνα και δέχθηκε σφοδρή κριτική από το κατεστημένο. Ο John Woodall κατά τον 17ο αιώνα είχε αναπτύξει μια πρωτοποριακή αντίληψη για την αντιμετώπιση του σκορβούτου, στο βιβλίο του “The Surgeon’s Mate” που εκδόθηκε το 1617. Αν και το ιατρικό κατεστημένο αντιμετώπισε με σκεπτικισμό τα ευρήματα του Woodall, μιας και ο μηχανισμός δράσης του σκορβούτου ήταν άγνωστος, το βιβλίο του βρέθηκε σε όλα τα πλοία της Εταιρίας Ανατολικών Ινδιών. Ο Dean Ornish από την άλλη, έχει δεχθεί σφοδρότατη κριτική για τις διατροφικές θεωρίες του που προωθούν αποκλειστικά φυτοφαγική διατροφή.

http://scienceblogs.com/insolence/2009/03/05/dr-dean-ornish-turn-away-from-the-dark-s/

Σκοπός αυτών των παραθέσεων είναι να δημιουργηθεί η εντύπωση στον αναγνώστη πως οι πρωτοπόροι και οι “εναλλακτικοί” βρίσκονται πάντα αντιμέτωποι με το μονολιθικό, ιατρικό κατεστημένο. Φυσικά η αναφορά σε γιατρούς του 16ου και του 18ου αιώνα, όταν ουσιαστικά δεν υπήρχε ακόμη επιστήμη της ιατρικής, μόνο ατυχής μπορεί να χαρακτηριστεί.

Οι χημειοθεραπείες σκοτώνουν 9 στους 10 ασθενείς;

Το άρθρο αποτελεί κλασική περίπτωση συλλογής αβάσιμων πληροφοριών, θεωριών συνωμοσίας και μύθων που έχουν διαψευστεί. Η χημειοθεραπεία αποτελεί αγαπημένο θέμα κριτικής για διάφορους εναλλακτικούς γιατρούς (βλέπε Dr. Mercola) και ‘’αφυπνισμένες’’ ιστοσελίδες (βλέπε naturalnews.com, yournewswire.com κτλ). Οι ίδιοι κύκλοι είναι αυτοί που δε θα διστάσουν να διαστρεβλώσουν έρευνες ή ακόμη και να παρουσιάσουν δικές τους οι οποίες φυσικά προκαλούν κάθε φορά κύμα γέλωτος στην επιστημονική κοινότητα.

Ο καρκίνος συνοδεύει την ανθρωπότητα από την απαρχή της και δεν είναι εφεύρημα της Big Pharma ή σκοτεινών κέντρων εξουσίας που θέλουν να ελέγξουν το πληθυσμό. Υπάρχουν τουλάχιστον 200 προϊστορικοί σκελετοί ανθρώπων σε μουσεία ανά το κόσμο με εμφανή σημάδια καρκίνου στα οστά. Προφανώς οι προγονοί μας δεν υπέφεραν μόνο από καρκίνους στα κόκαλα, αλλά λόγω αλλοίωσης των ιστών, είναι αδύνατος ο εντοπισμός οποιασδήποτε άλλης μορφής. Σημειωτέων, οι πιθανότητες καρκίνου αυξάνονται γεωμετρικά με την αύξηση του προσδόκιμου ζωής. Προφανώς ένας άνθρωπος που θα ζήσει μέχρι τα 35 δεν έχει τις ίδιες πιθανότητες καρκινογένεσης με κάποιον που θα ζήσει μέχρι τα 80. Στη συχνότητα εμφάνισης του καρκίνου στους ανθρώπους, θα πρέπει να συμπεριλάβουμε και τα σύγχρονα διαγνωστικά μέσα. Πριν 150 χρόνια ένας ασθενής απλά πέθαινε από άγνωστη αιτία. Σήμερα, τα συμπτώματα και η παθολογία του καρκίνου είναι γνωστή και σε μεγάλο βαθμό κατανοητή από τους γιατρούς.

Η έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου και τα υπάρχοντα θεραπευτικά σχήματα, συμπεριλαμβανομένης της χημειοθεραπείας, επιτρέπουν, κατά μέσο όρο, επιβίωση άνω των 10 χρόνων στο 50% των καρκινοπαθών. Μόλις τη δεκαετία του ‘70, αυτό το ποσοστό έφτανε μετά βίας έφτανε το 25%. Οι γυναίκες με καρκίνο του μαστού, έχουν σήμερα 78% πιθανότητα επιβίωσης άνω των 10 ετών, σε σχέση με το 40% πριν 40 χρόνια. Στη περίπτωση του καρκίνου των όρχεων, τα αντίστοιχα νούμερα για τους άνδρες, αυξήθηκαν από 69 σε 98%. Για το κακόηθες μελάνωμα, τα ποσοστά επιβίωσης αυξήθηκαν από 46 σε 89%. Ακόμη και σε δύσκολες περιπτώσεις όπως ο καρκίνος στον εγκέφαλο, αν και η επιβίωση πέραν της 10ετίας βρίσκεται μόλις στο 13%, έχει τουλάχιστον διπλασιαστεί σε σχέση με πριν 40 χρόνια. Επομένως ο ισχυρισμός κάποιων ‘’εναλλακτικών γιατρών’’ και ιστοσελίδων για τα χαμηλά ποσοστά επιβίωσης από χημειοθεραπεία και λοιπές συμβατικές μεθόδους, είναι το λιγότερο αστείες.

http://www.cancerresearchuk.org/about-us/cancer-news/press-release/2014-04-29-half-of-all-cancer-patients-now-survive-at-least-10-years

Η ιατρική, παρά τους περί τους αντιθέτους ισχυρισμούς του άρθρου, έχει ερευνήσει κάθε εναλλακτική προσέγγιση στη θεραπεία του καρκίνου. Τα κέρδη για τις φαρμακοβιομηχανίες είναι σαφώς μεγάλα, αλλά είναι εντελώς αστείο πως για αυτό το λόγο μας κρύβουν τη θεραπεία του καρκίνου. Εάν υπήρχε, τόσο ο άνθρωπος που θα την είχε εφεύρει, όσο και η εταιρία που θα την πατεντάριζε, θα είχαν πολλαπλάσια κέρδη σε σχέση με αυτά από τη πώληση χημειοθεραπευτικών σκευασμάτων.

Η περίπτωση του Harry Hoxsey

Πρόκειται για τον άνθρωπο που “ανακάλυψε” τη Μέθοδο Hoxsey για τη θεραπεία του καρκίνου. Αυτή περιλαμβάνει βότανα, καθαρτικά και εσωτερική πλύση αιδοίου και πρωκτού. Δεν είναι καθόλου τυχαίο πως και αυτή η μέθοδος έχει απαγορευτεί στις ΗΠΑ και η μοναδική κλινική που τη προσφέρει βρίσκεται στη Τιχουάνα του Μεξικό. Φυσικά δεν υπάρχει η παραμικρή απόδειξη πως μπορεί να θεραπεύσει το καρκίνο. Αντιθέτως, είναι αρκετά αποτελεσματική στο να γεμίζει τις τσέπες τσαρλατάνων με αμερικανικά δολάρια. Και για να μην υπάρξουν παρανοήσεις, ο Hoxsey ήταν ανθρακωρύχος και ασφαλιστής, χωρίς τη παραμικρή σχέση με την ιατρική.

https://www.mskcc.org/cancer-care/integrative-medicine/herbs/hoxsey-herbal-therapy

https://web.archive.org/web/20061108082055/http://www.fda.gov/centennial/this_week/38_sept_17_sept_23.html

Η περίπτωση του Δρ. Max Gerson

Η δίαιτα του Max Gerson είναι μια ακόμη ψευδοεπιστημονική θεραπευτική μέθοδος που έχει στοιχίσει ζωές στο εξωτερικό και εφαρμόζεται και στη χώρα μας. Ο Max Gerson, γεννήθηκε στη Γερμανία και μετανάστευσε στις ΗΠΑ, όπου άσκησε την ιατρική από το 1936 έως το θάνατό του το 1959. Από το 1977 και μετά, η κόρη του Charlotte, συνεχίζει το »έργο» του. Η περίφημη σούπα του Ιπποκράτη, στην έκδοση του Gerson, αποτελεί μέρος της θεραπείας ασθενειών όπως ο καρκίνος. Ουδέποτε όμως αποδείχθηκε η θεραπευτική της αξία. Μάλιστα, έχουν αναφερθεί θάνατοι, ειδικά ασθενών που διέκοψαν τη συμβατική τους θεραπεία, έναντι της μεθόδου Gerson.

http://ellinikahoaxes.gr/2014/07/24/η-σούπα-του-ιπποκράτη-ο-καρκίνος-και-5-κ

http://www.quackwatch.org/01QuackeryRelatedTopics/cancer.html

http://web.randi.org/swift/charlotte-gerson-promoter-of-cancer-therapy-that-failed-the-wellness-warrior1

Η περίπτωση του Stanislaw Burzynski

Πρόκειται για έναν ακόμη εξ Αμερικής τσαρλατάνο που ισχυρίζεται πως μπορεί να θεραπεύσει το καρκίνο με αντινεοπλασματικά σκευάσματα, χωρίς ωστόσο να έχει ουδέποτε καταφέρει να αποδείξει επιστημονικά την αξία της μεθόδου του. Για να λάβετε τη θεραπεία του, θα πρέπει να πληρώσετε $30.000 έως $60.000. Μετά από αυτό, το αστείο της υπόθεσης είναι πως κάποιοι ακόμη ισχυρίζονται πως οι φαρμακοβιομηχανίες βγάζουν τεράστια κέρδη από τις πωλήσεις φαρμάκων.

https://web.archive.org/web/20100721031005/http://www.cancer.org/Treatment/TreatmentsandSideEffects/

http://www.cancerresearchuk.org/about-cancer/cancers-in-general/cancer-questions/what-is-antineoplaston-therapy

https://sciencebasedmedicine.org/bbc-panorama-investigates-stanislaw-burzynski/

Λοιποί τσαρλατάνοι που αναφέρονται στο άρθρο

Ο Luigi DiBella πρότεινε θεραπεία καρκίνου με σωματοστατίνη, βιταμίνες, ρετινοειδή, μελατονίνη κτλ, χωρίς ποτέ να αποδείξει την αξία της. Ο Δρ. Sam Chachoua υποστηρίζει πως ανάπτυξε θεραπεία με εμβόλια και διάφορες άλλες (αδιευκρίνιστες) τεχνολογίες που έχουν τη δυνατότητα να θεραπεύσουν το καρκίνο στο 99% των περιπτώσεων. Και εδώ, οι αποδείξεις είναι ανύπαρκτες. Ο “Δρ”. Vernon Coleman απορρίπτει συνοπτικά τη σύγχρονη ιατρική επιστήμη, υποστηρίζοντας πως οι γιατροί είναι η νούμερο ένα αιτία θανάτου. Οι διαφημίσεις του απαγορεύτηκαν για τη προστασία της δημόσιας υγείας.

https://www.quackwatch.org/01QuackeryRelatedTopics/Cancer/dibella.html

https://www.quackwatch.org/01QuackeryRelatedTopics/Cancer/chachoua.html

http://www.independent.co.uk/arts-entertainment/what-seems-to-be-the-problem-doctor-coleman-1105857.html

Η Αποτυχία της Συμβατικής Ιατρικής (;)

Προφανώς ο σύγχρονος δυτικός τρόπος ζωής επηρεάζει την επιδημιολογία του καρκίνου, ωστόσο, πολλές μορφές καρκίνου θεωρούνται πλέον ιάσιμες, ενώ γενικά θεωρούμε τον καρκίνο ως μία χρόνια νόσο και όχι μία νόσο που συνήθως οδηγεί σε θάνατο. Περίπου επτά στους δέκα ανθρώπους με καρκίνο ζουν σήμερα φυσιολογικά και για πολλά χρόνια, σε σύγκριση με τους τέσσερις στους δέκα που επιβίωναν από τη νόσο πριν από μερικές δεκαετίες. Παγκοσμίως υπάρχουν 25.000.000 επιζώντες του καρκίνου, εκ των οποίων τα 12.000.000 στην Αμερική.

Οι έρευνες για τον καρκίνο έχουν προσφέρει όχι μόνο νέα, ισχυρότερα φάρμακα, αλλά και πιο εξελιγμένες μεθόδους διάγνωσης και στοχευμένης θεραπείας. Σύμφωνα όμως με επίσημα στοιχεία του cancerresearchuk.org, οι πιθανότητες επιβίωσης από καρκίνο, έχουν διπλασιαστεί τα τελευταία 40 χρόνια. Στις ΗΠΑ, ο κίνδυνος θανάτου από καρκίνο στις ηλικίες 50-64, μειώθηκε κατά 39-68% (ανάλογα το είδος του καρκίνου) τη περίοδο 2005-2009, σε σχέση με τη περίοδο 1990-1994. (Πηγή: Reuters).

http://www.cancerresearchuk.org/health-professional/cancer-statistics/survival

Σύμφωνα με την Διεθνή Υπηρεσία Μελέτης του Καρκίνου (IARC), το 85% με 90% των καρκίνων θα ήταν ιάσιμοι, εάν ανιχνεύονταν στο στάδιο Ι. Επομένως, δεν υφίσταται »παταγώδης ήττα», αλλά ουσιαστική πρόοδος.

http://www.iarc.fr/

Αυτοθεραπεία καρκίνου

Πρόκειται για ένα ακόμη άλμα λογικής, διότι δεν υπάρχει καμία επιστημονική απόδειξη πως η θετική στάση ενός ασθενούς απέναντι στο καρκίνο, μπορεί να έχει θεραπευτικά αποτελέσματα. Προφανώς μια θετική αντιμετώπιση μπορεί να συμβάλει τα μέγιστα στην ευζωία του ασθενούς, διατηρώντας τον κοινωνικά ενεργό και κατ επέκταση οδηγώντας σε θετικά συναισθήματα. Η αυτοϊαση όμως, σταματά εκεί.

https://sciencebasedmedicine.org/faith-healing/

https://sciencebasedmedicine.org/the-healing-codes-of-alex-loyd-energy-healing-with-words-and-finger-exercises/

Συνοψίζοντας, αυτό που μας έμεινε από το υπό κατάρριψη άρθρο, είναι ψευδείς και ανεκδοτικοί ισχυρισμοί, επίκληση σε αυθεντίες που έχουν διαψευστεί από τη σύγχρονη επιστήμη και “εναλλακτικές” πεποιθήσεις που δεν παρέχουν καμία απόδειξη για αυτά που υποστηρίζουν.

Αντί επιλόγου

Στο παρακάτω λινκ θα βρείτε 10 συνηθισμένους μύθους γύρω από το καρκίνο και τη διάψευσή τους. Σε κάθε περίπτωση, να συμβουλεύεστε το γιατρό σας και όχι άρθρα που διαβάσατε στο διαδίκτυο.

http://ellinikahoaxes.gr/2014/09/24/10cancermythsbusted/