Το Nemo που κέρδισε την Eurovision δεν φορούσε ανάποδο σταυρό

You are currently viewing Το Nemo που κέρδισε την Eurovision δεν φορούσε ανάποδο σταυρό

ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ: Βελόπουλος: Εδω βλέπουμε μια, έναν, το,με ντυσιμο … κότας με μίνι, που δεν ξερει εάν είναι Ο, Η και θέλει να την λέμε ΤΟ να φορά έναν σταυρό ανάποδα!

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Το αντικείμενο που φοράει γύρω από το λαιμό του το Nemo δεν είναι ανάποδος σταυρός, αλλά μια μεταλλική σβούρα.

Τι ισχύει

Το άτομο που αποκαλείται Nemo από την Ελβετία, κέρδισε τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision το Σάββατο, 11 Μαΐου 2024, στο Μάλμο της Σουηδίας. Αυτοπροσδιορίζεται ως non-binary (μη-δυαδικό) άτομο. Το τραγούδι “Code” κέρδισε το υψηλότερο σκορ με 591 πόντους.

Το non-binary είναι ένας όρος ομπρέλα και χρησιμοποιείται για όσα άτομα έχουν μία ταυτότητα φύλου που δεν είναι αποκλειστικά αρσενική ή θηλυκή. Είναι η ύπαρξη ενός φάσματος ταυτοτήτων φύλου που δεν είναι αποκλειστικά αρρενωπές ή θηλυκές και βρίσκονται έξω από το δυαδικό φύλο. Μπορεί να αναφέρεται σε τρανς, σε άτομα με δύο ή περισσότερα φύλα, που δεν έχουν κανένα φύλο ή που το φύλο τους είναι ρευστό.

Ο ισχυρισμός εμφανίστηκε στο προφίλ του αρχηγού της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου στο X (πρώην Twitter).

Ακολουθεί το τραγούδι “Code” που κέρδισε τον διαγωνισμό:

Αν πάρουμε και μεγενθύνουμε στιγμιότυπο εικόνας από την αρχή του τραγουδιού, μπορούμε να δούμε ξεκάθαρα πως το αντικείμενο είναι μια σβούρα και όχι ανάποδος σταυρός:

Το ίδιο μπορούμε να δούμε και σε άλλη φωτογραφία:

Συμπέρασμα

Το αντικείμενο που φοράει γύρω από το λαιμό του το Nemo δεν είναι ανάποδος σταυρός, αλλά μια μεταλλική σβούρα.