Ο Κ. Σβαμπ δεν προέτρεψε τους παγκόσμιους ηγέτες να παραδώσουν τον έλεγχο στο WEF

You are currently viewing Ο Κ. Σβαμπ δεν προέτρεψε τους παγκόσμιους ηγέτες να παραδώσουν τον έλεγχο στο WEF

Κυκλοφόρησε ο ισχυρισμός πως ο ιδρυτής του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF), Κλάους Σβαμπ προτρέπει τους παγκόσμιους ηγέτες να παραδώσουν τον έλεγχο.

ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ: Ο ΣΒΑΜΠ ΠΡΟΤΡΕΠΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ ΝΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΟΥΝ ΣΤΟ WEF (ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ) ΠΛΗΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Σε κανένα σημείο της ομιλίας του στη Σύνοδο της ASEAN 2023, δεν ειπώθηκε από τον Κλάους Σβαμπ πως οι κυβερνήσεις πρέπει να παραδώσουν τον έλεγχο στο WEF. Ο ισχυρισμός προέρχεται από ιστοσελίδα που δημοσιεύει fake news.

Τι ισχύει

H πηγή του ισχυρισμού, σύμφωνα με τα ελληνικά δημοσιεύματα, προέρχεται από άρθρο που δημοσιεύτηκε στις 9/9/2023, στην ιστοσελίδα thepeoplesvoice.tv, που δημοσιεύει άρθρα που παραπληροφορούν συστηματικά τους αναγνώστες. Πρόκειται για μια “μετεξέλιξη” (ίδιοι συντελεστές) του News Punch και του YourNewsWire, ιστοσελίδων που δημοσιεύουν αποκλειστικά ψευδείς ειδήσεις.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Media Bias/Fact Check, το The Peoples Voice χαρακτηρίζεται από:

Εξαιρετική προκατάληψη (ακροδεξιό περιεχόμενο), συνεπής προώθηση προπαγάνδας/θεωριών συνωμοσίας, δεν παραθέτει αξιόπιστες πηγές, έχει πλήρη έλλειψη διαφάνειας και δημοσιεύει ψευδείς ειδήσεις, με σκοπό το κέρδος ή την άσκηση επιρροής.

Το thepeoplesvoice.tv υποστηρίζει πως ο Σβαμπ, μιλώντας στη Σύνοδο της Ένωσης των χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN), διέταξε τους ηγέτες των κυβερνήσεων να συνεργαστούν με το WEF ή να αντιμετωπίσουν την απώλεια της εξουσίας τους και την επιρροή τους στο νέο παγκοσμιοποιημένο τοπίο.

O Κλάους Σβαμπ παραβρέθηκε και μίλησε σε πάνελ στα πλαίσια της 43ης Συνόδου της ASEAN, που έλαβε χώρα στην Τζακάρτα της Ινδονησίας, μεταξύ 2 και 5 Σεπτεμβρίου 2023. Μίλησε στο συγκεκριμένο πάνελ στις 5 Σεπτεμβρίου και αναφέρθηκε για συνεργασίες μεταξύ χωρών και επιχειρήσεων, προς την ανεύρεση καινοτόμων λύσεων σε κοινά προβλήματα. Σε κανένα σημείο δεν είπε, ούτε υπαινίχθηκε πως οι κυβερνήσεις πρέπει να παραδώσουν την εξουσία τους στο WEF). Ολόκληρη η ομιλία του στο παρακάτω βίντεο:

Ο Κλάους Σβαμπ και το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) αποτελούν συχνά στόχο θεωριών συνωμοσίας, πολλές από τις οποίες έχουμε καταρρίψει στο παρελθόν (δείτε εδώ).

Συμπέρασμα

Σε κανένα σημείο της ομιλίας του στη Σύνοδο της ASEAN 2023, δεν ειπώθηκε από τον Κλάους Σβαμπ πως οι κυβερνήσεις πρέπει να παραδώσουν τον έλεγχο στο WEF. Ο ισχυρισμός προέρχεται από ιστοσελίδα που δημοσιεύει fake news.