Φωτογραφία της Ρ. Δούρου δεν προωθεί την ύπαρξη περισσότερων των δυο φύλων

You are currently viewing Φωτογραφία της Ρ. Δούρου δεν προωθεί την ύπαρξη περισσότερων των δυο φύλων

Διάδοση στα κοινωνικά δίκτυα σε Ελλάδα και Κύπρο, γνώρισε μια φωτογραφία που δείχνει τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου να “ξυρίζεται”. Η φωτογραφία πλαισιώνεται από τον ισχυρισμό πως τραβήχτηκε για να συμβολίσει την “αριστερή λογική” που δήθεν προτάσσει ότι δεν υπάρχουν δυο φύλλα, αλλά περισσότερα.

Παραδείγματα αναρτήσεων:

Τι ισχύει

Η εικόνα είναι αληθινή και προέρχεται από βίντεο που ανέβασε η Ρένα Δούρου στον λογαριασμό της στο Facebook, την 1 Απριλίου 2019. Το βίντεο συνοδεύεται από την παρακάτω περιγραφή:

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΙΝ ΤΟ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΝ!!!1!@!
Διαβάζεις ιστοσελίδα www.τιείπεςτώρα.γρ ή www.ωραίαείναιηνύφημας.γρ www.ωραίαταπροικιάτης.κομ, κείμενο με τίτλο ΣΟΚ ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΟΙ ΕΛΕΦΑΝΤΕΣ ΠΕΤΑΝΕ. Ανυπόγραφο. Υποψιάσου.
Από σήμερα, πρωταπριλιά, ας κόψουμε τα μούσια. Μην διαβάζεις fake news, μην μοιράζεσαι fake news. Κάνε κι ένα google search παραπάνω: Πετάνε οι ελέφαντες;;
Παραφράζοντας μια πολιτική εκστρατεία που στηρίχτηκε στις ψευδείς ειδήσεις: Ας κάνουμε την αλήθεια σπουδαία ξανά.
KopseTaMousia #StopFakeNews

Ακολουθεί το βίντεο:

Σε δημοσιεύματα εκείνης της εποχής διαβάζουμε:

Η Περιφερειάρχης Αττικής θέλησε να στείλει ανήμερα την Πρωταπριλιά ένα μήνυμα κατά των Fake News και επέλεξε έναν τρόπο εναρμονισμένο με την καμπάνια της Κομισιόν.

Συμπέρασμα

Η υπό εξέταση φωτογραφία με την Ρένα Δούρου να “ξυρίζεται”, αναρτήθηκε την Πρωταπριλιά του 2019 και συμβολίζει την επικινδυνότητα της παραπληροφόρηση. Δεν συνοδεύεται από κάποιο μήνυμα που προωθεί την ύπαρξη περισσότερων των δυο φύλων.