Το WEF ΔΕΝ προσλαμβάνει ανεμβολίαστους πιλότους για να τους μεταφέρουν στο Νταβός

You are currently viewing Το WEF ΔΕΝ προσλαμβάνει ανεμβολίαστους πιλότους για να τους μεταφέρουν στο Νταβός

Δημοσιεύματα αναφέρουν πως “Ο Κλάους Σβαμπ απαγόρευσε στους εμβολιασμένους πιλότους να μεταφέρουν τα μέλη του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ από και προς το Νταβός, λόγω του κινδύνου που ενέχουν για την ασφάλεια.” Αυτό ωστόσο δεν ισχύει.

Για παράδειγμα, στο triklopodia.gr, katohika.gr, διαβάζουμε:

Το WEF προσλαμβάνει ανεμβολίαστους πιλότους για να τους πετάξουν στο Νταβός
Ο Κλάους Σβαμπ απαγόρευσε στους εμβολιασμένους πιλότους να μεταφέρουν τα μέλη του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ από και προς το Νταβός, λόγω του κινδύνου που ενέχουν για την ασφάλεια.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, τα μέλη του WEF μεταφέρονται αποκλειστικά με ανεμβολίαστους πιλότους στο συνέδριο του 2023 στο Νταβός της Ελβετίας.
Ο Josh Yoder, ο επικεφαλής της ομάδας U.S. Freedom Flyers, μιας ομάδας πιλότων κατά του εμβολιασμού, δήλωσε στον πιλότο Alan Dana ότι δέχεται ερωτήματα από την ελίτ του Νταβός που ενδιαφέρεται να προσλάβει ανεμβολίαστους πιλότους για να πετάξουν τα επαγγελματικά τους ταξίδια.
“Δέχεται τώρα τηλεφωνήματα από πλούσιους επιχειρηματίες και εταιρείες για να πετάξουν τα στελέχη τους με επαγγελματικά αεροσκάφη με ανεμβολίαστο πλήρωμα”, δήλωσε ο Dana στην εκπομπή “Maria Zeee Uncensored” αυτή την εβδομάδα.
Unvaccinated Pilots Like Josh Yoder Are Becoming a Sought-After Commodity for the Ultra Rich
Το Infowars.com αναφέρει: “Έχουν την πολυτέλεια να μπορούν να επιλέξουν, επειδή υπάρχει ακόμη μεγάλος αριθμός πληρωμάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες που δεν έχουν εμβολιαστεί επειδή οι εταιρείες για τις οποίες εργάζονται δεν το επέβαλαν”.
“Αυτοί οι πλούσιοι επιχειρηματίες απαιτούν ανεμβολίαστο πλήρωμα στα επαγγελματικά τους ταξίδια”, πρόσθεσε ο Dana. “Οι επιβάτες μιας αεροπορικής εταιρείας που αγόρασαν εισιτήριο δεν έχουν αυτή την πολυτέλεια”.
Ο Dana, πρώην πιλότος της JetStar, μιας αεροπορικής εταιρείας με έδρα τη Σιγκαπούρη, σημείωσε ότι τέτοιου είδους ερωτήματα δεν έχουν έρθει τόσο συχνά στο παράρτημα της Freedom Flyers της Αυστραλίας, επειδή δεν υπάρχει τόσο καιρό και δεν έχει τόσο “καλές διασυνδέσεις”.
Σχεδόν όλες οι μεγάλες αεροπορικές εταιρείες στις ΗΠΑ επέβαλαν το 2021 το πειραματικό εμβόλιο COVID για τους πιλότους και το πλήρωμα, οδηγώντας τους διαφωνούντες πιλότους να σχηματίσουν την αμερικανική οργάνωση Freedom Flyers.
Δύο χρόνια αργότερα, τα αναδυόμενα δεδομένα και η αύξηση των τεκμηριωμένων περιστατικών ατόμων που “πέθαναν ξαφνικά” μετά τη λήψη του εμβολίου COVID-19 mRNA φαίνεται να κάνουν την ελίτ να αναθεωρεί ποιος τους πετάει σε όλο τον κόσμο
.

Τι ισχύει

Ο ισχυρισμός ξεκίνησε από συνέντευξη του πρώην πιλότου της JetStar, Alan Dana, στο κανάλι ,The Vigilant Fox στο Rumble, που παρουσιάστηκε στη συνωμοσιολογική ιστοσελίδα “Info Wars“, του Alex Jones, που συχνά δημοσιεύει ψευδείς ειδήσεις. Σύμφωνα με το εργαλείο Interactive Media Bias Chart, το Info Wars, εκτός του γεγονότος πως χαρακτηρίζεται ως “ακροδεξιό” μέσο, είναι και αναξιόπιστο.

O Alan Dana, ισχυρίστηκε πως οι πλούσιοι, αναζητούν ανεμβολίαστους πιλότους, για να πετάνε τα ιδιωτικά αεροσκάφη τους, χωρίς να παραθέσει αποδείξεις. Κατόπιν, συνωμοσιολογικές ιστοσελίδες, επικαλούμενες τον Dana, ανέφεραν πως ο Κλάους Σβαμπ, ιδρυτής του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF), απαγόρευσε σε εμβολιασμένους πιλότους να μεταφέρουν τους ηγέτες που θα παρευρεθούν στο φετινό (2023) Φόρουμ, που ξεκίνησε στις 16/1, θα ολοκληρωθεί στις 20/1 και λαμβάνει χώρα στο Davos. Ο Dana όμως, που επικαλέστηκε τον Josh Yoder, πρόεδρο της αντιεμβολιαστικής ομάδαςU.S. Freedom Flyers“, δεν έκανε την παραμικρή αναφορά στο Φόρουμ. Ο Yoder, μέσω ανάρτησης στο Twitter, είπε:

“Ποτέ δεν είπα ότι το WEF/DAVOS απευθύνθηκε (σ.σ. σε εμάς) για μη εμβολιασμένους πιλότους. Αυτό που είπα ήταν ότι πλούσιοι επιχειρηματίες έχουν απευθυνθεί σε μένα για τον σκοπό αυτό.”

Ακόμη και ο ισχυρισμός του Yoder, πως πλούσιοι επιχειρηματίες έχουν απευθυνθεί σε αυτόν και την ομάδα του, αναζητώντας ανεμβολίαστους πιλότους, δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί, διότι υπολείπεται τεκμηρίωσης.

Ο ισχυρισμός έχει επίσης καταρριφθεί από οργανισμούς διασταύρωσης ειδήσεων, όπως το Politifact και το Snopes.

Συμπέρασμα

Τα ελληνικά δημοσιεύματα, επικαλούνται άρθρα που αναρτήθηκαν σε συνωμοσιολογικές ιστοσελίδες, οι ισχυρισμοί των οποίων, διαψευστήκαν από τη φερόμενη ως αρχική πηγή, δηλαδή τον Josh Yoder, πρόεδρο της αντιεμβολιαστικής ομάδας “U.S. Freedom Flyers”. Ο Κλάους Σβαμπ, δεν ζήτησε ανεμβολίαστους πιλότους για τα αεροσκάφη των συμμετεχόντων στο WEF. Δεν υπάρχει επίσης η παραμικρή απόδειξη πως πλούσιοι επιχειρηματίες, έχουν αναζητήσει μη εμβολιασμένους πιλότους για τα αεροσκάφη τους.