Σε αυτή τη σελίδα μπορείτε να δείτε συνοπτικά τις πιο πρόσφατες δράσεις μας σε θέματα εγγραματισμού στα ΜΜΕ.

14/2/2024: Δυο σεμινάρια, στο Γυμνάσιο Πολεμίου και την ΤΕΣΕΚ Πάφου. Μιλήσαμε για το πρόβλημα της παραπληροφόρησης, τρόπους αναγνώρισης και αντιμετώπισης και διεξήγαμε συζήτηση με τους παραβρισκόμενους για την κατάσταση στην Κύπρο και την Ελλάδα. Σε συνεργασία με το Fact-Check Cyprus/ Social Computing Research Center – SCRC

30/11/2023: Παρουσίαση στη διημερίδα «Παραπληροφόρηση και Θρησκεία». International Peace Journalism Laboratory, Τμήματος Δημοσιογραφίας ΑΠΘμ Αντιπροσωπεία για την Ελλάδα και την Κύπρο του ιδρύματος Konrad-Adenauer-Stiftung Greece and Cyprus, σε συνεργασία με το Τμήμα Θεολογίας του ΑΠΘ.

16/11/2023: Το Greece Fact Check συνέδραμε τη δημιουργία του Κέντρου κατά της Παραπληροφόρησης Fact-Check Cyprus, σε συνεργασία με την Ερευνητική Μονάδα Κοινωνικής Πληροφορικής του ΤΕΠΑΚ. Ο στόχος του Κέντρου είναι διπλός: από τη μία πλευρά η αποδόμηση ψευδών ειδήσεων και από την άλλη η εκπαίδευση του κοινού σε θέματα καταπολέμησης παραπληροφόρησης και στον ψηφιακό γραμματισμό (media literacy).

19/12/2023: Διαδικτυακό σεμινάριο για τα φαινόμενα παραπληροφόρησης στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το Journalists About Journalism.

14/12/23: Ομιλία στο Γυμνάσιο Αγίων Θεοδώρου Πάφου για την παραπληροφόρηση και παρουσίαση εργαλείων έρευνας και ελέγχου γεγονότων.

16/11/2023: Ομιλία στο αμφιθέατρο του ΤΕΠΑΚ στην Κύπρο για το φαινόμενο της παραπληροφόρησης με έμφαση στο μεταναστευτικό.

7/6/2023: Διαδικτυακό σεμινάριο Διαδικτυακό Σεμινάριο για το Δίκτυο Ανάπτυξης και Ενίσχυσης Μάθησης του ΤΕΠΑΚ με τίτλο “Fake News and Misinformation in the Modern World”.