ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ: Ο πρωθυπουργός μπέρδεψε τραγούδι του Μάνο Χατζιδάκι, με του Διονύση Σαββόπουλου σε ανάρτηση για το θάνατό του.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρεται σε στίχους από το τραγούδι “Θαλασσογραφία”, από τον δίσκο “Το Περιβόλι του Τρελού”, του Διονύση Σαββόπουλου.
Σύμφωνα με πολλαπλές αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (παραδείγματα Liberté και Πεν Νταλαούρα), ανάμεσά τους και αναρτήσεις του στιχουργού Νίκου Μωραΐτη (εδώ και εδώ), ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μπέρδεψε τραγούδι του Μάνου Χατζιδάκι, με του Διονύση Σαββόπουλου.




Αφορμή για τον ισχυρισμό αποτέλεσε ανάρτηση του πρωθυπουργού για το θάνατο του Διονύση Σαββόπουλου. Στην ανάρτησή του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μεταξύ άλλων αναφέρει:
Δεν θέλω να το πιστέψω αλλά ο Διονύσης μας δεν είναι πια εδώ. Με τον αποχωρισμό να συμβαίνει όπως τον είχε ο ίδιος τραγουδήσει: «Δεν είμαι εδώ». Οι άλλοι «χτύπααν τον αέρα». Και να ξεκινήσει, έτσι, ήρεμος το ταξίδι του προς μια «θάλασσα πλατιά»…

Η σύγχυση φαίνεται πως προέκυψε από το «θάλασσα πλατιά», που σύμφωνα με τις εξεταζόμενες αναρτήσεις είναι τραγούδι του Μάνου Χατζιδάκι και συνεπώς, δεν σχετίζεται με τον Διονύση Σαββόπουλο. Αν και όντως το τραγούδι με τίτλο “Θάλασσα πλατιά” είναι του Χατζηδάκι, ο πρωθυπουργός αναφέρεται στους στίχους “θάλασσα πλατιά” από το τραγούδι “Θαλασσογραφία“, από τον δίσκο “Το Περιβόλι του Τρελού” (1969), του Διονύση Σαββόπουλου.
Συμπέρασμα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρεται σε στίχους από το τραγούδι “Θαλασσογραφία”, από τον δίσκο “Το Περιβόλι του Τρελού”, του Διονύση Σαββόπουλου.