Για πρώτη φορά μιλούν δημόσια τα θύματα του “δρ” Μουρούτη στο εξωτερικό (μέρος 1ο)

You are currently viewing Για πρώτη φορά μιλούν δημόσια τα θύματα του “δρ” Μουρούτη στο εξωτερικό (μέρος 1ο)

Έχει περάσει ένας και πλέον χρόνος από τα πρώτα δημοσιεύματά μας σχετικά με το ανύπαρκτο “ιατρικό” παρελθόν του αυτοαποκαλούμενου “δρ” Μουρούτη ο οποίος από το 2005, περιδιαβαίνει την Ελλάδα και το εξωτερικό ισχυριζόμενος πως είναι “γιατρός” με 5 διδακτορικά. Οι αποκαλύψεις μας είχαν ως αποτέλεσμα δυο δημόσιες καταγγελίες εναντίον του με τη μια να αφορά επώνυμη μαρτυρία πως εμπόδισε καρκινοπαθή να συνεχίσει τις θεραπείες που της συνέστησαν οι γιατροί της με αποτέλεσμα να πεθάνει λίγους μήνες αργότερα. Παρά το γεγονός όμως πως τα εναντίον του ντοκουμέντα ήταν συντριπτικά, παρατηρήσαμε πως πολλοί άνθρωποι που είχαν γνώση της δράσης του, διστάζαν να μιλήσουν δημόσια. Όμως αυτό δεν ισχύει για ανθρώπους που ζουν στο εξωτερικό και δηλώνουν “εξαπατημένοι” από τον “δρ” Μουρούτη. Οι επώνυμες μαρτυρίες τους κάνουν λόγο για έναν άνθρωπο που εισέπραττε υπέρογκα ποσά ως “δωρεές”, ζητούσε από τα θύματά του να του καταθέτουν χρήματα σε τραπεζικό λογαριασμό του στη Γερμανία και σε μια τουλάχιστον περίπτωση, απέτρεψε μια ακόμη ασθενή με καρκίνο από τη θεραπεία της με αποτέλεσμα να πεθάνει.

Για να κατανοήσετε την αλληλουχία των γεγονότων που θα σας μεταφέρουμε παρακάτω, θα πρέπει να γνωρίζετε τη δράση του “δρ” Μουρούτη στο εξωτερικό. Σε αυτό το σημείο θα πρέπει αν τονίσουμε πως οι μαρτυρίες που θα σας παραθέσουμε είναι επώνυμες και on camera από άτομα που μας αποκάλυψαν πολλά πράγματα για τη δράση του.

Για πρακτικούς λόγους, οι αναφορές που λάβαμε από το εξωτερικό θα διασπαστούν σε περισσότερα από ένα άρθρα λόγω του τεραστίου όγκου πληροφοριών που περιέχουν.

Είναι γνωστό πως ο “δρ” Μουρούτης διοργάνωνε τακτικά ομιλίες ανά την Ελλάδα και “βιωματικά σεμινάρια” στο Semeli Resort στο Ελατοχώρι (εσχάτως φαίνεται πως άλλαξε ξενοδοχείο). Ο “δρ” Μουρούτης ωστόσο, υπήρξε και μέλος της Ελληνικής Εκκλησίας των Αντβεντιστών της 7ης Ημέρας (κάτι που φυσικά δεν είναι παράνομο ή ανήθικο), ιδιότητα που φαίνεται πως εκμεταλλεύτηκε για να αποκομίσει γνωριμίες και διασυνδέσεις σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Όντας ένα είδος “πάστορα” της Εκκλησίας (πλέον έχει διαγραφεί), απέκτησε πρόσβαση σε ανάλογες ομάδες σε χώρες όπως η Ουκρανία, η Λιθουανία, η Λετονία, ενδεχομένως ακόμη και στο Βέλγιο και την Ιρλανδία. Αφού έλαβε προσκλήσεις (με όλα τα έξοδα καλυμμένα) από αυτές τις χώρες και υποδυόμενος εκτός από το “πάστορα” και το “γιατρό”, παρουσίασε σε δεκάδες διαλέξεις του το πρόγραμμα NEW START το οποίο είναι κατά βάση εμπνευσμένο από τη θεολογία των Αντβεντιστών. Πολλοί από τους ανθρώπους που συμμετείχαν σε αυτά τα σεμινάρια, θα βρεθούν λίγο αργότερα στα “σεμινάρια” του “δρ” Μουρούτη στο Ελατοχώρι. Για να μπορέσουν όμως να συμμετάσχουν, θα έπρεπε να καταβάλουν το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 600 ευρώ ανά άτομο.

Σε αυτό το σημείο έγινε εμφανές το πρώτο σημείο “εξαπάτησης”. Οι συμμετέχοντες θα έπρεπε να καταβάλουν 300 ευρώ στο προσωπικό λογαριασμό του “δρ” Μουρούτη στη Γερμανία και τα υπόλοιπα στο ξενοδοχείο. Η απόδειξη κατάθεση στο λογαριασμό του “δρ” Μουρούτη στη Γερμανία είναι στη διάθεση των αστυνομικών και δικαστικών αρχών. Όπως μας δήλωσε ο κ. A. V. (διατηρούμε την ανωνυμία του για ευνόητους λόγους) από τη Λετονία, για να λάβει μέρος στο “βιωματικό σεμινάριο” NEW START μαζί με τη σύζυγό του, κλήθηκε να καταβάλει 600 ευρώ (300 έκαστος δίχως απόδειξη όπως μας δήλωσε χαρακτηριστικά) στο “δρ” Μουρούτη και τα υπόλοιπα στο ξενοδοχείο. Μας επισήμανε επίσης πως στο “σεμινάριο” έλαβαν μέρος περίπου 50 άτομα, κάνοντας λόγο για “πολλά χρήματα.” (50 άτομα Χ 300 ευρώ = 15.000 ευρώ).

 

Σε αυτό το σημείο υπενθυμίζουμε πως ο “δρ” Μουρούτης δήλωνε πάντα πως ουδέποτε εισέπραττε χρήματα από αυτές τις δραστηριότητές του.

Στιγμιότυπο από ομιλία του “δρ” Μουρούτη στη Λετονία στις 7 Απριλίου 2017

Οι άνθρωποι από τη Λετονία που εν τω μεταξύ τον είχαν καλέσει να τους μιλήσει, ζήτησαν να λάβουν τα διαπιστευτήριά του όπως μας επισήμανε ο κ. V. Πράγματι, ο “δρ” Μουρούτης τους τα έστειλε, αλλά επειδή δεν πείστηκαν για τη γνησιότητά τους, αποφάσισαν να επικοινωνήσουν με κάποια από τα πανεπιστήμια από τα οποία δήλωνε πως κατείχε πτυχία.

Παρακάτω τα “διπλώματα” που ο “δρ” Μουρούτης έστειλε στη Λετονία για να αποδείξει πως είναι γιατρός.

Οι Λετονοί επιχείρησαν να διερευνήσουν τη γνησιότητα κάποιων από τα “πτυχία” του “δρ” Μουρούτη και έλαβαν απαντήσεις πως αυτά είναι πλαστά.

Σήμερα γνωρίζουμε μετά βεβαιότητας πως όλα τα πτυχία που έχει κατά καιρούς παρουσιάσει ο “δρ” Μουρούτης είναι πλαστά.

Σύμφωνα πάντα με τον κ. V, πριν προσκαλέσουν το “δρ” Μουρούτη στη Λετονία, απευθύνθηκαν στην ελληνική Εκκλησία των Αντβεντιστών για να πληροφορηθούν για το ποιον του. Η απάντηση που έλαβαν από την Ελλάδα ήταν πως δεν συνιστούν την πρόσκληση του στη Λετονία διότι έχουν συμβεί κάποια “δυσάρεστα γεγονότα” στο παρελθόν. Ο “δρ” Μουρούτης έχει διαγραφεί επίσημα από την Εκκλησία των Αντβεντιστών ήδη από το 2013, “λόγω των ακραίων απόψεών του οι οποίες δεν εκφράζουν τις επίσημες θέσεις μας, καθώς και της μη αποδεκτής συμπεριφοράς του.”

Copy Paste

Σύμφωνα με όσα μας είπε ο κ. V, η “Θεοβιολογία” του “δρ” Μουρούτη δεν είναι δικιά του “εφεύρεση”, αλλά του Dr. Sang Lee που πολύ πριν τον “δρ”, τη παρουσίαζε σε ανάλογες ομιλίες.

Αντί επιλόγου

Όλα τα ανωτέρω στοιχεία προέρχονται από συνέντευξη μέσω Skype με το κ. A. V. τον οποίο ευχαριστούμε για τις πληροφορίες που μας έδωσε. Το σχετικό οπτικοακουστικό υλικό είναι στη διάθεση των Αρχών.

Η περίπτωση της μαρτυρίας του κ. V. δεν είναι η μοναδική. Έχουμε στα χέρια μας πολλές ώρες συνεντεύξεων με άτομα από χώρες της ανατολικής Ευρώπης, που μας έχουν δηλώσει πως νιώθουν εξαπατημένοι από το “δρ” Μουρούτη. Σε αυτές τις συνεντεύξεις, συμπεριλαμβάνονται επώνυμες μαρτυρίες για “δωρεές” ύψους πολλών χιλιάδων ευρώ που καταθέτονταν στο τραπεζικό λογαριασμό του στη Γερμανία, καθώς και μια τουλάχιστον περίπτωση γυναίκας καρκινοπαθούς από το εξωτερικό, η οποία διέκοψε τις χημειοθεραπείες της κατόπιν προτροπής του “δρ” Μουρούτη, με αποτέλεσμα να πεθάνει λίγο αργότερα. Για όλα αυτά, θα επανέλθουμε με νεότερα δημοσιεύματα.