ΔΕΝ είναι αλήθεια πως μας κράτησαν κρυφό πως 40 παιδιά παρέλυσαν λόγω εμβολίου

You are currently viewing ΔΕΝ είναι αλήθεια πως μας κράτησαν κρυφό πως 40 παιδιά παρέλυσαν λόγω εμβολίου

Είναι αλήθεια πως τουλάχιστον 40 παιδιά παρέλυσαν αφού έλαβαν το εμβόλιο κατά της μηνιγγίτιδας;

Το είδαμε στο ellaniapili.blogspot.gr, αλλά αρχική πηγή είναι δημοσίευση στη σελίδα του el.gr στο facebook, του Δημοσθένη Λιακόπουλου.

Λιακόπουλος ο αντιεμβολιαστής;

Ο Δημοσθένης Λιακόπουλος είναι μια “αντιγραφή” του βασιλιά της συνωμοσιολογίας Alex Jones. Πολλές φορές, άρθρα και βίντεο που φιλοξενούνται στο infowars.com, έρχονται στην Ελλάδα μέσω των σελίδων του Λιακόπουλου. Αυτό ισχύει και για τη περίπτωση του βίντεο που υποστηρίζει πως 40 παιδιά παρέλυσαν έπειτα από εμβόλιο στο Τσαντ.

Ποια είναι η αλήθεια;

Η ιστορία ξεκίνησε από τη γνωστή αντιεμβολιαστική ιστοσελίδα vactruth.com το 2013. Η αρθρογράφος, επικαλούμενη άρθρο του εντύπου La Voix (που δεν παραθέτει) και ανώνυμες μαρτυρίες, αναφέρει πως τουλάχιστον 40 παιδιά παρέλυσαν αφού έλαβαν το εμβόλιο MenAfriVac.

Το θέμα πήρε τεράστιες διαστάσεις, με αποτέλεσμα, λίγες ημέρες αργότερα, το υπουργείο υγεία του Τσαντ να εκδώσει ανακοίνωση, ουσιαστικά διαψεύδοντας τους ισχυρισμούς.

statement-moh-chad_21jan2013

Σύμφωνα με την ανωτέρω δήλωση, παρατηρήθηκε το φαινόμενο της “μαζική ψυχογενούς ασθένειας“, όπου παιδιά που εμβολιάστηκαν, παρουσίασαν ένα είδος μαζικής υστερίας, με συμπτώματα αδυναμίας, δυσκολίας στην κίνηση και την ομιλία κτλ. Όλες οι μετέπειτα εξετάσεις παρουσίασαν φυσιολογικά ευρήματα, ενώ αξίζει να αναφερθεί πως ανάλογα συμπτώματα παρουσίασε και ένα παιδί που δεν είχε εμβολιαστεί. Πρόκειται για ένα φαινόμενο που είναι γνωστό στους επιστήμονες και μπορεί να προκληθεί από θορύβους, παρουσία ξένων ανθρώπων και έλλειψη επικοινωνίας μαζί τους και εκούσια ή ακούσια μίμηση των συμπτωμάτων άλλων “ασθενών”.

Σε κάθε περίπτωση, το εμβόλιο MenAfriVac που εκτιμάται ότι έχει μειώσει τα κρούσματα μηνιγγίτιδας κατά 94%, δεν ευθύνεται για το ούτως ή άλλως ανύπαρκτο περιστατικό ομαδικής παράλυσης που έλαβε χώρα στο Τσαντ.