Ο Μπιλ Γκέιτς ΔΕΝ είπε «Κάναμε λάθος – Τα εμβόλια ήταν εξαιρετικά επικίνδυνα»

You are currently viewing Ο Μπιλ Γκέιτς ΔΕΝ είπε «Κάναμε λάθος – Τα εμβόλια ήταν εξαιρετικά επικίνδυνα»

Σε πολλες ιστοσελίδες, αλλά και στα κοινωνικά δίκτυα σε Ελλάδα και Κύπρο, κυκλοφόρησε ο ισχυρισμός πως ο Μπιλ Γκέιτς, είπε πως «Κάναμε λάθος – Τα εμβόλια ήταν εξαιρετικά επικίνδυνα». Ωστόσο αυτό δεν ισχύει.

Για παράδειγμα, στο pronews.gr, iskra.gr, triklopodia.gr, eleftherifoni.gr, ksipnistere.com, karditsastakra.com, oxafies.com, panictimes.gr, διαβάζουμε:

«Κάναμε λάθος – Τα εμβόλια ήταν εξαιρετικά επικίνδυνα»: Η ειλικρινής ομολογία του Μ.Γκέιτς για Covid-19 κι εμβολιασμούς (βίντεο)
«Κάναμε ένα τρομερό λάθος», λέει τώρα ο Μπιλ Γκέιτς (βίντεο)
To φως της δημοσιότητας βλέπει βίντεο με τον μεγιστάνα Μπιλ Γκέιτς να ομολογεί ότι ο κορωνοϊός δεν ήταν ένας… τόσο επικίνδυνος ιός!
Μετά από δύο χρόνια με σκληρές απαγορεύσεις, με υποχρεωτικούς εμβολιασμούς, τα οποία οδήγησαν μεταξύ άλλων πολλές οικονομίες, o Μπιλ Γκέιτς ομολόγησε ότι έκαναν «ένα τεράστιο λάθος»!
«Κάναμε ένα τρομερό λάθος. Θέλαμε να προστατεύσουμε τους ανθρώπους από έναν επικίνδυνο ιό. Αλλά αποδεικνύεται ότι ο ιός είναι πολύ λιγότερο επικίνδυνος από όσο πιστεύαμε. Και το εμβόλιο είναι πολύ πιο επικίνδυνο από όσο θα μπορούσε να φανταστεί κανείς», είπε χαρακτηριστικά.

Τι ισχύει

Τα υπο εξέταση δημοσιεύματα, επικαλούνται απόσπασμα από συνομιλία του Μπιλ Γκέιτς, με τον Φαρίντ Ζακάρια, για λογαριασμό του πολιτιστικού κέντρου 92nd Street Y, που βρίσκεται στη Νέα Υόρκη. Το συμβάν έλαβε χώρα στις 3 Μαΐου 2022.

Στο απόσπασμα, ο Μπιλ Γκέιτς αναφέρει:

Μόλις στις αρχές Φεβρουαρίου, όταν βρισκόμουν σε μια συνάντηση, οι ειδικοί στο Ίδρυμα [Γκέιτς] είπαν ότι δεν υπάρχει τρόπος, ξέρετε, υπήρξαν πάρα πολλά ταξίδια [ασθενών] χωρίς διάγνωση για να το περιορίσουμε αυτό. Και τότε, σε εκείνο το σημείο δεν καταλάβαμε πραγματικά το ποσοστό θνησιμότητας, ξέρετε, δεν καταλάβαμε ότι είναι ένα αρκετά χαμηλό ποσοστό θνησιμότητας και ότι είναι μια ασθένεια κυρίως ηλικιωμένων, κάπως σαν τη γρίπη, αν και λίγο διαφορετική από αυτή. Ήταν λοιπόν μια πολύ τρομακτική περίοδος, σωστά, όπου ο κόσμος δεν ήταν σε εγρήγορση, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, τόσο γρήγορα όσο χρειαζόταν.

Οπως γίνεται προφανές από το παραπάνω απόσπασμα, ο Μπιλ Γκέιτς δεν αναφέρει κάτι σχετικό με τη δήθεν επικινδυνότητα των εμβολίων.

Ολόκληρη η συνέντευξη στο παρακάτω βίντεο:

Ο Μπιλ Γκέιτς, στα πλαίσια της παρουσίασης του βιβλίου του “How to Prevent the Next Pandemic“, αναφέρεται στο τι μπορεί και πρέπει να κάνει ο κόσμος για να αποτρέψει μια άλλη παγκόσμια καταστροφή. Επιπλέον, αναφέρθηκε στο πως ξεκίνησε το φιλανθρωπικό του έργο στον τομέα της υγείας, τη νέα τεχνολογία εμβολίων mRNA, την αντιμετώπιση της πανδημίας στην Κίνα, κ.α.

Ο Γκέιτς προειδοποίησε ότι δεν πρέπει να υπολογίζουμε πως θα είμαστε το ίδιο “τυχεροί” σε μια επόμενη παγκόσμια πανδημία. Λαμβάνοντας υπόψη πόσο αποσταθεροποιητική ήταν η πανδημία της COVID-19, αν εμφανιστεί ένας άλλος πιο θανατηφόρος ιός με ποσοστό θνησιμότητας – ας πούμε, 5% – θα μπορούσε να είναι «το τέλος της κοινωνίας», είχε πει χαρακτηριστικά ο Γκέιτς.

Συμπέρασμα

Ο Μπιλ Γκέιτς ουδέποτε έχει πει πως “…εμβόλιο είναι πολύ πιο επικίνδυνο από όσο θα μπορούσε να φανταστεί κανείς”.