Ο FDA δεν επιβεβαίωσε την ύπαρξη οξειδίου του γραφενίου σε εμβόλια mRNA για την Covid-19

You are currently viewing Ο FDA δεν επιβεβαίωσε την ύπαρξη οξειδίου του γραφενίου σε εμβόλια mRNA για την Covid-19

Μεγάλη απήχηση σε Ελλάδα και Κύπρο γνώρισε ο ισχυρισμός πως ο αμερικανικός FDA (Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων), επιβεβαίωσε την ύπαρξη οξειδίου του γραφενίου σε εμβόλια mRNA για την Covid-19. Ωστόσο αυτό δεν ισχύει.

Το είδαμε στο katohika.gr, orthodoxostypos.gr, triklopodia.gr, dimpernews.com, taxalia.blogspot.com, ixnos.blogspot.com, gegonotstomikroskpio.com.

Τα ανωτέρω άρθρα αναφέρουν:


Ο FDA (Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων) επιβεβαιώνει το οξείδιο του γραφενίου σε εμβόλια mRNA για τον COVID-19 αφού αναγκάστηκε να δημοσιοποιήσει εμπιστευτικά έγγραφα της Pfizer με απόφαση ομοσπονδιακού δικαστηρίου των ΗΠΑ
Τα εμβόλια Covid-19 βρίσκονται στο επίκεντρο έντονων συζητήσεων από την εισαγωγή τους, με πολλά ερωτήματα και ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά τους.
Υπήρχαν επίσης εικασίες ότι οι ενέσεις Covid-19 μπορεί να περιέχουν ίχνη οξειδίου του γραφενίου, μια εξαιρετικά τοξική και καθαρή ουσία.
Οι ιατρικές ρυθμιστικές αρχές, με την υποστήριξη του mainstream, έχουν επανειλημμένα αρνηθεί αυτούς τους ισχυρισμούς.
Αλλά είπαν.
Επειδή έχουν προκύψει πρόσφατα στοιχεία που επιβεβαιώνουν την παρουσία οξειδίου του γραφενίου, μιας εξαιρετικά τοξικής και καθαρής ουσίας, στο εμβόλιο της Pfizer. Και προέρχεται από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA), ο οποίος αναγκάστηκε να δημοσιοποιήσει εμπιστευτικά έγγραφα της Pfizer με εντολή του Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου.

Τι ισχύει

Στις 4/3/2022, κατόπιν σχετικού αιτήματος από το WCG FDAnews, δόθηκε στη δημοσιότητα ένα έγγραφο της Pfizer, με ημερομηνία αποχαρακτηρισμού 27/2/2020, για τα συστατικά του εμβολίου, πριν αυτό λάβει άδεια κυκλοφορίας.

Τα υπό εξέταση άρθρα, επικαλούνται τις παρακάτω δυο σελίδες από το έγγραφο της Pfizer:

Στην πραγματικότητα, το έγγραφο δεν λέει πως το εμβόλιο της Pfizer, περιέχει οξείδιο του γραφενίου. Η παράγραφος 3.4, όπου γίνεται αναφορά στο οξείδιο του γραφενίου, έχει τίτλο “Cryo-EM of P2 S”. Το “Cryo-EM”, σημαίνει “Cryo-Electron Microscopy“, δηλαδή “Κρυο-Ηλεκτρονική Μικροσκοπία“, δηλαδή ένα μικροσκόπιο, που εξετάζει ταυτόχρονα χιλιάδες αντίγραφα της υπό εξέτασης πρωτεΐνης, που έχουν καταψυχθεί απότομα σε υγρό άζωτο. Οι εικόνες που προκύπτουν συνδυάζονται και αναλύονται από ειδικό λογισμικό για να δώσουν τελικά την τρισδιάστατη δομή ενός μεμονωμένου μορίου της πρωτεΐνης.

Στην προκειμένη περίπτωση, το οξείδιο του γραφενίου χρησιμοποιείται ως επίστρωση του δείγματος, όπως αναφέρει το έγγραφο (“superimposed with graphene oxide”) στη σελίδα 7, για να μελετηθεί η ικανότητα του εμβολίου mRNA, να παράγει την πρωτεΐνη ακίδα. Χρησιμοποιείται δηλαδή ως μέσο διευκόλυνσης της τη μικροσκοπικής μελέτης μέρους του εμβολίου και όχι ως συστατικό της παρασκευής του.

Τα συστατικά του εμβολίου της Pfizer είναι δημοσίως γνωστά και δεν περιέχουν οξείδιο του γραφενίου.

Ο μοριακός βιολόγος Francesco Cacciante, στο Scuola Normale Superiore στην Πίζα (Ιταλία), εξήγησε στο Open.Online, ότι στον τύπο του μικροσκοπίου που χρησιμοποιείται σε αυτήν την περίπτωση, χρειάζεται μια διαφάνεια κατασκευασμένη από υλικό που απορροφά ή αντανακλά ηλεκτρόνια και το οξείδιο του γραφενίου, σε αυτήν την περίπτωση, είναι το ιδανικό.

Ο ισχυρισμός έχει επίσης εξεταστεί από το Maldita και την USA Today.

Συμπέρασμα

Το εν λόγω έγγραφο περιγράφει μια διαδικασία έρευνας στο εργαστήριο που χρησιμοποιεί οξείδιο του γραφενίου, αλλά αυτή η διαδικασία δεν αποτελεί μέρος της διαδικασίας κατασκευής του εμβολίου. Το οξείδιο του γραφενίου δεν υπάρχει στα εμβόλια.