Βίντεο που δείχνει συγκρούσεις μεταξύ πυροσβεστών και αστυνομικών στη Γαλλία, δεν είναι πρόσφατο

You are currently viewing Βίντεο που δείχνει συγκρούσεις μεταξύ πυροσβεστών και αστυνομικών στη Γαλλία, δεν είναι πρόσφατο

Στα κοινωνικά δίκτυα, κυκλοφόρησε ένα βίντεο που δείχνει συγκρούσεις μεταξύ Γάλλων πυροσβεστών και αστυνομικών. Το βίντεο ωστόσο, δεν σχετίζεται με τις πρόσφατες διαδηλώσεις στη Γαλλία.

Ο ισχυρισμός εμφανίστηκε και στο katohika.gr, oparlapipas.gr.

Τι ισχύει

Πλήθος κόσμου μαζεύτηκε σε δεκάδες πόλεις της Γαλλίας για να διαμαρτυρηθεί ενάντια στον νέο νόμο που θέσπισε η κυβέρνηση Μακρόν μία εβδομάδα νωρίτερα και ο οποίος αυξάνει το όριο στην ηλικία συνταξιοδότησης από τα 62 στα 64 έτη.

Το υπό εξέταση βίντεο, έχει εμφανιστεί σε λογαριασμούς στο Twitter (παράδειγμα εδώ και εδώ), με δεκάδες χιλιάδες θεάσεις. Ωστόσο, παρουσιάζεται εκτός χρονικού πλαισίου.

Το βίντεο, που δείχνει επεισόδια μεταξύ Γάλλων πυροσβεστών και αστυνομικών, κυκλοφόρησε το 2020 και δεν έχει σχέση με τις πρόσφατες διαμαρτυρίες. Τα επεισόδια έλαβαν χώρα στο Παρίσι, όπου συνέρρευσαν πυροσβέστες από διάφορα σημεία της Γαλλίας, για να διαμαρτυρηθούν για τις εργασιακές συνθήκες και να ζητήσουν αυξήσεις μισθών.

Συμπέρασμα

Αν και το βίντεο όντως δείχνει σύγκρουση μεταξύ Γάλλων πυροσβεστών και αστυνομικών, δεν σχετίζεται με τις πρόσφατες μεγάλες διαδηλώσεις στη Γαλλία.