Παραπλανητική εικόνα με ανύπαρκτη δήλωση του Δ. Νανόπουλου εναντίον του Αλέξη Τσίπρα

You are currently viewing Παραπλανητική εικόνα με ανύπαρκτη δήλωση του Δ. Νανόπουλου εναντίον του Αλέξη Τσίπρα

Μια εικόνα που κυκλοφορεί στο Facebook, δείχνει τον διακεκριμένο φυσικό Δημήτρη Νανόπουλο, να σχολιάζει την τραγωδία στα Τέμπη, επικαλούμενος τον πρώην πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. Ωστόσο αυτό δεν ισχύει.

Ο κ. Νανόπουλος φέρεται να είπε:

Όταν ένας καταληψίας γίνεται πρωθυπουργός, γιατί απορούμε, που ένας αχθοφόρος έγινε σταθμάρχης

Ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, είχε στο παρελθόν συμμετάσχει σε σχολικές καταλήψεις. Ο δημιουργός της εικόνας, κάνει επίκληση σε αυτό το γεγονός, για να σχολιάσει την προϋπηρεσία ως αχθοφόρου, του σταθμάρχη που έκανε το μοιραίο λάθος, βάζοντας στην ίδια γραμμή τα δύο τρένα που συγκρούστηκαν στα Τέμπη.

Ο Δημήτρης Νανόπουλος, είναι διακεκριμένος Έλληνας θεωρητικός φυσικός. Από τον Ιανουάριο του 2005 έως τον Δεκέμβριο του 2010 και από τον Ιανουάριο του 2013 έως σήμερα είναι ο Εθνικός Εκπρόσωπος στο Κέντρο Πυρηνικών Ερευνών Ευρώπης (CERN). Από το 2005 έως το 2009 διετέλεσε Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας και Τεχνολογίας (Ε.Σ.Ε.Τ.) και από το 2005 έως το 2006 Εθνικός Εκπρόσωπος στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA).

Χρησιμοποιώντας λέξεις και φράσεις κλειδιά (δείτε εδώ και εδώ), στη μηχανή αναζήτησης “Google”, διαπιστώνουμε πως ο Δημήτρης Νανόπουλος, ουδέποτε προχώρησε στην ανωτέρω δήλωση.

Προκύπτει επομένως το συμπέρασμα πως ο Δημήτρης Νανόπουλος, ουδέποτε είπε “Όταν ένας καταληψίας γίνεται πρωθυπουργός, γιατί απορούμε, που ένας αχθοφόρος έγινε σταθμάρχης”.