Καμία απόδειξη πως βρέθηκαν βαγόνια καταψύκτες με εκατοντάδες πτώματα Ουκρανών στρατιωτών κοντά στην Ουγγαρία

You are currently viewing Καμία απόδειξη πως βρέθηκαν βαγόνια καταψύκτες με εκατοντάδες πτώματα Ουκρανών στρατιωτών κοντά στην Ουγγαρία

Άρθρα αναφέρουν πως οι ουκρανικές αρχές κρύβουν εκατοντάδες πτώματα Ουκρανών στρατιωτών σε αυτοκίνητα κατάψυξης στα σύνορα με την Ουγγαρία. Αυτό όμως δεν ισχύει.

Το είδαμε στο newsalamina.net, balsamopsyxhs.gr, triklopodia.gr.

Τα άρθρα αναφέρουν:

Κοντά στην Ουγγαρία βρέθηκαν βαγόνια καταψύκτες με εκατοντάδες πτώματα Ουκρανών στρατιωτών
Οι ουκρανικές αρχές κρύβουν εκατοντάδες πτώματα Ουκρανών στρατιωτών σε αυτοκίνητα κατάψυξης στα σύνορα με την Ουγγαρία, αναφέρει η ουγγρική εφημερίδα Metropol .
«Μόλις μερικές εκατοντάδες μέτρα από τα ουγγρικά σύνορα, σε ένα αυστηρά φυλασσόμενο και απομονωμένο τμήμα του σιδηροδρομικού κόμβου, οι ουκρανικές αρχές κρατούν τα πτώματα εκατοντάδων στρατιωτών σε ειδικά καθορισμένα αυτοκίνητα καταψύκτη. Οι στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους πριν από μερικές εβδομάδες και Σε ορισμένες περιπτώσεις πριν από περισσότερο από ένα μήνα, αλλά οι συγγενείς τους δεν κατάφεραν ακόμη να τους θάψουν», αναφέρει το δημοσίευμα.

Η συνέχεια εδώ.

Τι ισχύει

Για να δούμε εάν η “είδηση” ισχύει ή όχι, θα πρέπει να εξετάσουμε κάποια βασικά στοιχεία:
Τις πηγές και την αξιοπιστία τους.
Τις αποδείξεις.

Ο ισχυρισμός προέρχεται από τη “συντηρητική”ουγγρική ιστοσελίδα metropol.hu, η οποία αναφέρει:

Συγκλονιστικές πληροφορίες ήρθαν στην κατοχή της Metropol. Μόλις μερικές εκατοντάδες μέτρα από τα ουγγρικά σύνορα, σε ένα προσεκτικά φυλασσόμενο και απομονωμένο μέρος μιας σιδηροδρομικής διασταύρωσης, τα πτώματα εκατοντάδων στρατιωτών κρατούνται από τις ουκρανικές αρχές σε ένα ψυγείο που σχεδιάστηκε ειδικά για τον σκοπό αυτό. Οι στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους πριν από αρκετές εβδομάδες και σε ορισμένες περιπτώσεις πριν από περισσότερο από ένα μήνα, αλλά οι συγγενείς τους δεν κατάφεραν ακόμα να τους θάψουν.

Η Metropol επικαλείται “πληροφορίες”, δίχως να κατονομάζει κάποια πηγή, ή να προσφέρει κάποιο άλλο αποδεικτικό στοιχείο, όπως φωτογραφικό υλικό. Μια τέτοια σημαντική είδηση, θα είχε σίγουρα αναφερθεί από μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία, ωστόσο δεν κυκλοφόρησε τίποτα σχετικό.

Κατόπιν, η “είδηση” αναμεταδόθηκε και εμπλουτίστηκε από την Pravda, η οποία είναι ένα ΜΜΕ, που συχνά μεταφέρει ψευδείς ειδήσεις και θεωρείται φερέφωνο του Κρεμλίνου. Η Pravda έχει δημοσιεύσει ψευδείς ειδήσεις, που κυμαίνονται από εξωγήινα και ανθρώπινα κρανία στον Άρη, ως εξωγήινους στη Σελήνη. Σύμφωνα με το mediabiasfactcheck.com, πρόκειται για ένα ΜΜΕ, που προωθεί προπαγάνδα, θεωρίες συνωμοσίας και παραπληροφόρηση.

Οι φωτογραφίες που παραθέτει η Pravda και τα ελληνικά δημοσιεύματα, είναι άσχετες με την “είδηση” και αποτελούν εικόνες αρχείου, κάτι που δεν το διευκρινίζει.

Ιατρικά απόβλητα και στρατιωτικά ρούχα, έξω από νοσοκομείο στο Μπαχμούτ της Ουκρανίας
Η ίδια δραστηριότητα υπό άλλη γωνία λήψης

Συμπέρασμα

Δεν υπάρχει καμία απολύτως απόδειξη που να στηρίζει τον ισχυρισμό πως βρέθηκαν βαγόνια καταψύκτες με εκατοντάδες πτώματα Ουκρανών στρατιωτών κοντά στην Ουγγαρία. Οι φωτογραφίες που παρατίθενται είναι εικόνες αρχείου και είναι από άσχετα σημεία.