ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: ΔΕΝ υπάρχει στέλεχος της Pfizer που ομολόγησε ότι η εταιρεία προσπαθεί να δημιουργήσει παραλλαγές του κορωνοϊού για να συνεχίσει να πουλά εμβόλια

You are currently viewing ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: ΔΕΝ υπάρχει στέλεχος της Pfizer που ομολόγησε ότι η εταιρεία προσπαθεί να δημιουργήσει παραλλαγές του κορωνοϊού για να συνεχίσει να πουλά εμβόλια

Άρθρα υποστηρίζουν πως “στέλεχος της Pfizer που ομολόγησε ότι η εταιρεία προσπαθεί να δημιουργήσει παραλλαγές του κορωνοϊού για να συνεχίσει να πουλά εμβόλια.” Ο ισχυρισμός είναι ψευδής και προέρχεται από μια “φάρσα”.

Παράδειγμα, στο emromiosini.gr και katohika.gr, διαβάζουμε:

Στέλεχος της Pfizer ομολογεί ότι η εταιρεία προσπαθεί να δημιουργήσει παραλλαγές του κορωνοϊού για να συνεχίσει να πουλά εμβόλια!
Ένα νέο βίντεο ήρθε στην επιφάνεια από το Project Veritas και παγκοσμίως έχει προκαλέσει σάλο… Μόνο στο Twitter το βίντεο μέσα σε λίγες ώρες είχε εκατομμύρια θεάσεις.
Το βίντεο δείχνει ένα στέλεχος της Pfizer, τον Jordon Trishton Walker (Pfizer Director, Research & Development Strategic Operations), να ισχυρίζεται ότι η εταιρεία όπου εργάζεται προσπαθεί να ανακαλύψει τον τρόπο να δημιουργήσει παραλλαγές του κορωνοϊού μέσω «κατευθυνόμενης εξέλιξης» (directed evolution) και πειραμάτων σε ζώα.
Ο λόγος της προσπάθειας να παραλλάξουν τον κορωνοϊό, κατά τον Walker, είναι η θέληση της φαρμακοβιομηχανίας να μείνει στο προσκήνιο σε σχέση με τους ανταγωνιστές της και να συνεχίσει να αναπτύσσει νέα εμβόλια!

Τι ισχύει

Στις 26/1, δηλαδή πριν από περίπου 24 ώρες, δημοσιεύτηκε στο YouTube και συγκεκριμένα στο κανάλι του αυτοαποκαλούμενου “ακτιβιστικού”, αλλά στην πραγματικότητα ακροδεξιού Project Veritas, ένα βίντεο με έναν άνδρα που ισχυρίζεται πως ονομάζεται Jordon Trishton Walker. Ο Jordon Trishton Walker, υποστηρίζει πως είναι σημαντικό στέλεχος της Pfizer (συγκεκριμένα Pfizer Director, Research & Development Strategic Operations).

Το βίντεο συγκέντρωσε μέσα σε 24 ώρες, πάνω από 700 χιλιάδες προβολές και 12 χιλιάδες σχόλια.

Αναζητήσαμε το όνομα του Jordon Trishton Walker στην αναζήτηση της επίσημης ιστοσελίδας της Pfizer, δίχως να εμφανιστεί κάποιο αποτέλεσμα. Ακόμη όμως και αν το όνομά του είχε αφαιρεθεί, είναι σίγουρο πως δεν θα μπορούσε να εξαφανιστεί το ψηφιακό του αποτύπωμα, στη μηχανή αναζήτησης της Google. Κάνοντας αναζήτηση της φράσης “Jordon Trishton Walker Pfizer“, διαπιστώνουμε πως οι μόνες αναφορές, βρίσκονται σε ανεπίσημες σελίδες και λογαριασμούς, που δεν προσφέρουν κάποια απόδειξη για την ταυτότητά του. Κάνοντας παραμετροποίηση της αναζήτησής μας, δεν βρίσκουμε καμία απολύτως αναφορά, μέχρι τα τέλη του περασμένου έτους. Δεν διαθέτει επίσης κάποιο λογαριασμό στα κοινωνικά δίκτυα. Με απλά λόγια, το ψηφιακό του αποτύπωμα είναι ανύπαρκτο.

Η “φάρσα”

Η ιστοσελίδα Exxpress, ανακάλυψε την αλήθεια. Ο φερόμενος ως Jordon Trishton Walker, παραβρέθηκε στην συνάντηση, που νόμιζε πως είναι ραντεβού. Όταν κατάλαβε πως ο “ρεπόρτερ” τον κατέγραφε ως “δημοσιογράφος” του Project Veritas, έγινε έξαλλος και άρχισε να φωνάζει, λέγοντας χαρακτηριστικά:

“Προσπαθούσα να εντυπωσιάσω κάποιον σε ένα ραντεβού. Λέγοντας ψέμματα”

Στιγμιότυπο οθόνης

Συμπέρασμα

Όλα ξεκίνησαν από μια “φάρσα”. Ο άνδρας που ισχυριζόταν πως λέγεται Jordon Trishton Walker και είναι υψηλόβαθμο στέλεχος της Pfizer, έλεγε στην πραγματικότητα ψέμματα για να εντυπωσιάσει στο ραντεβού του. ΔΕΝ υπάρχει στέλεχος της Pfizer που ομολόγησε ότι η εταιρεία προσπαθεί να δημιουργήσει παραλλαγές του κορωνοϊού για να συνεχίσει να πουλά εμβόλια.

Ενημέρωση άρθρου, 1/2/2023:

Διαπιστώσαμε πως μετά τη δημοσίευση του παρόντος άρθρου, ο ισχυρισμός κυκλοφόρησε και σε πρωτοσέλιδο εφημερίδας.