Και φέτος αναπαράγονται οι “προφητείες” της Μπάμπα Βάνγκα, αυτή τη φορά για το 2023

You are currently viewing Και φέτος αναπαράγονται οι “προφητείες” της Μπάμπα Βάνγκα, αυτή τη φορά για το 2023

Συχνές είναι οι εμφανίσεις “προφητειών” από τη “μάντισσα” Μπάμπα Βάνγκα, σχετικά με σημαντικά γεγονότα που θα συμβούν το επόμενο έτος. Για το 2023, η Μπάμπα Βάνγκα “προφήτευσε” πως “ηλιακή καταιγίδα, βιολογικά όπλα και αστεροειδής, θα πλήξουν τη Γη”.

Παραδείγματα: newsit.gr, zarpanews.gr, skai.gr.

Παράδειγμα δημοσιεύματος:

Η Baba Vanga αποκαλύπτει όσα τρομερά θα συμβούν το 2023
Η μυστηριώδης γιαγια από την Βουλγαρία εν ονόματι Baba Vanga, η οποία πέθανε το 1996 απασχολεί ανα περιόδους τα μέσα ενημέρωσης με τις προβλέψεις που είχε κάνει.
Για όσους δεν γνωρίζουν η φήμη της συγκεκριμένης γυναίκας εκτοξεύτηκε όταν ήρθε στο φως της δημοσιότητας η πρόβλεψη που είχε κάνει για το δυστύχημα της 11ης Σεπτεμβρίου.
Όταν πέθανε το 1996 σε ηλικία 84 ετών άφησε ένα τετράδιο στο οποίο είχε καταγράψει το τι πρόκειται να συμβεί στην ανθρωπότητα μέχρι και το έτος 5079.
Καθώς απέχουμε μόλις λίγες μέρες από το να αποχαιρετήσουμε την χρονιά, ας δούμε τις προβλέψεις για την χρονιά που έρχεται.
Σύμφωνα με ρεπόρτερ από το Sky News, η Baba έχει ισχυριστεί πως το 2023 θα σημειωθεί ηλιακή καταιγίδα , που θα προκαλέσει τεράστιες καταστροφές. Αν συμβεί ένα τέτοιο γεγονός οι ενδοεπικοινωνίες θα διακοπούν σε όλο τον κόσμο.
Ένα ακόμη γεγονός που προέβλεψε η Baba είναι πως θα πέσει αστεροειδής στη Γη, που θα προκαλέσει τεράστιες περιβαλλοντικές καταστροφές.
Η τελευταία της πρόβλεψη για το 2023 αφορά τη χρήση βιολογικών όπλων, το οποίο είναι ιδιαίτερα οδυνηρό, δεδομένου του σημερινού γεωπολιτικού κλίματος στο τέλος του 2022.
Οι σημειώσεις της Baba είναι περίπλοκες και χρειάζεται αρκετός χρόνος, ώστε να αποκωδικοποιηθούν.
Ας ελπίσουμε να μην βγει αληθινή

Τι ισχύει

Οι “προφητείες” που εμφανίστηκαν φέτος στα ελληνικά ΜΜΕ, προέρχονται από δημοσιεύσεις σε tabloids του εξωτερικού, όπως η Daily Mail και στερούνται οποιασδήποτε τεκμηρίωσης.

Η Baba Vanga (μτφ: Γιαγιά Βάνγκα) γεννήθηκε το 1911 και πέθανε το 1996 στην Βουλγαρία. Από μικρή ηλικία τυφλώθηκε και ήταν σχεδόν αγράμματη. Στην πορεία της ζωής της απέκτησε φήμη ως “μάντισσα”. Σήμερα, εξακολουθεί να είναι αρκετά δημοφιλής, ειδικά στη Βουλγαρία και τη Ρωσία.

Μια από τις πιο γνωστές “προφητείες” της αφορούν την έναρξη του Γ’ ΠΠ το 2010, κάτι που δεν εκπληρώθηκε ποτέ. Σε βουλγαρικό ρεπορτάζ του 2010, δημοσιογράφος βρήκε και μίλησε με ανθρώπους που γνώριζαν την Βάνγκα, και οι οποίοι ομολόγησαν πως οι περισσότερες από τις εσχατολογικές “προφητείες” που κυκλοφορούσαν ήδη από εκείνη την εποχή, ουδέποτε διατυπώθηκαν από τη “μάντισσα”. Ουδείς είχε ακούσει επίσης την “προφητεία” για την πτώση των Δίδυμων Πύργων.

Σήμερα κυκλοφορούν δεκάδες λίστες με υποτιθέμενες προβλέψεις της γερόντισσας, αλλά ως πιο κοντινή σε αυτά που υποτίθεται πως έχει πει, είναι αυτή που υπάρχει στην ρωσική ιστοσελίδα vanga.ru. Μια ακόμη λίστα, αρκετά διαφοροποιημένη, μπορείτε να βρείτε εδώ. (πηγή).

Σε αυτές τις λίστες “προφητειών”, δεν υπάρχουν αναφορές για γεγονότα όπως ηλιακή καταιγίδα, βιολογικά όπλα και αστεροειδής, που θα πλήξουν τη Γη το 2023. Η μόνη αναφορά για το 2023, κάνει λόγο για μετατόπιση του άξονα της Γης. Σε κάθε περίπτωση, δεν έχει τεκμηριωθεί πως κάποια από τις “προφητείες” της έχει εκπληρωθεί. Αντιθέτως, πολλές εξ αυτών, όπως η δήθεν πρόβλεψη της πανδημία του κορονοϊού, έχουν καταρριφθεί.

Άλλες ανεκπλήρωτες “προφητείες”, περιλαμβάνουν: Παγκόσμιο πόλεμο το 2010, με τη χρήση πυρηνικών και χημικών όπλων. Καταστροφή χλωρίδας και πανίδας στο βόρειο ημισφαίριο το 2011. Κατόπιν, επίθεση μουσουλμάνων εναντίον της Ευρώπης με χημικά όπλα. Σχεδόν πλήρης ερήμωση της Ευρώπης, το 2016. (πηγή: L. Orlova Vanga. A Look at Russia)

Συμπέρασμα

Οι λεγόμενες “προφητείες” της Μπάμπα Βάνγκα, προέρχονται από tabloids του εξωτερικού. Δεν υπάρχει η παραμικρή τεκμηρίωση πως τις έχει διατυπώσει, ούτε πως έχουν εκπληρωθεί παλαιότερες ή θα εκπληρωθούν οι καινούργιες.