Υποψήφιος δήμαρχος ΚΚΕ: Ο Σόρος ελέγχει τον Σταθμό Λαρίσης;

Σύμφωνα με τον υποψήφιο δήμαρχο Αθηναίων με το ΚΚΕ, Νίκο Σοφιανό, το Ίδρυμα Σόρος ελέγχει, μέσα από τις ΜΚΟ του, το Σταθμό Λαρίσης όπου «κάνει δουλειά με τους μετανάστες».

Στο voicenews.gr διαβάζουμε:


Αποκάλυψη – «βόμβα» έκανε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με το ΚΚΕ, Νίκος Σοφιανός, στην εκπομπή «Η Επόμενη Ημέρα» της ΕΡΤ.

Μιλώντας για τη σημασία που έχει ο δήμαρχος να στέκεται απέναντι στις πολιτικές που προωθεί το κατεστημένο, και πως αυτές οι πολιτικές αφορούν τους πολίτες, τόνισε συγκεκριμένα πρότζεκτ της κυβέρνησης και άλλες διαδικασίες που καθορίζουν την κατεύθυνση της χώρας.

Κατήγγειλε όχι μόνο τη συμφωνία των Πρεσπών και τα «σουλάτσα» του Αμερικανού πρέσβη ανά τη χώρα, αλλά και τον σκοτεινό ρόλο του Σόρος στο μεταναστευτικό ζήτημα μέσα στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τον κ. Σοφιανό, το Ίδρυμα Σόρος ελέγχει, μέσα από τις ΜΚΟ του, το Σταθμό Λαρίσης όπου «κάνει δουλειά με τους μετανάστες».  Οι ΜΚΟ, είπε ο κ. Σοφιανός, χρησιμοποιούνται από τους δήμους για την επιβολή των πολιτικών τους.

Σε εμάς φυσικά, δεν κάνει καμία έκπληξη…


Όντως, ο κος Σοφιανός κάνει την δήλωση στο 0:27 του παρακάτω βίντεο:

Τον ισχυρισμό είδαμε επίσης στα makeleio.grel.gralarm.rodos-island.grkalikantzarosnews.blogspot.com.Στην πραγματικότητα, το Ίδρυμα Open Society Foundations (αναφερόμενο ως «Ίδρυμα Σόρος») δεν έχει κανέναν έλεγχο πάνω στον ίδιο τον Σταθμό Λαρίσης. Η μόνη σχέση του με αυτόν είναι γεωγραφική και συμπτωματική.

Το Δεκέμβριο του 2014 δημιουργήθηκε το Κέντρο Αλληλεγγύης Αθήνας απέναντι από τον Σταθμό Λαρίσης. Το Κέντρο διαχειρίζεται ο οργανισμός SolidarityNow, ο οποίος ιδρύθηκε το 2013 με την υποστήριξη του Open Society Foundations, που συγχρηματοδοτεί και το Κέντρο.

Το Κέντρο Αλληλεγγύης Αθήνας προσφέρει δωρεάν, τόσο σε Έλληνες όσο και σε μετανάστες, κοινωνικές, ψυχολογικές, νομικές, λογιστικές, εργασιακές, θεραπευτικές και παιδικές υπηρεσίες.

Προφανώς, οι παραπάνω υπηρεσίες δεν έχουν καμιά σχέση με «έλεγχο του Σταθμού Λαρίσης», ο οποίος ισχυρισμός και καταρρίπτεται, ενώ ο ισχυρισμός ότι η χρηματοδότηση αφιλοκερδών ανθρωπιστικών υπηρεσιών αποτελεί «δουλειά με μετανάστες», συνιστά συνωμοσιολογία διότι ο χώρος είναι προσβάσιμος σε όλους τους ανθρώπους, ανεξάρτητα από την εθνικότητα, τη θρησκεία, την καταγωγή, τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την κοινωνική τους θέση.