Η Νέα Δημοκρατία ετοιμάζει πρόταση στον Κυριάκο Βελόπουλο;

Είναι αλήθεια πως “Σύμφωνα με πληροφορίες ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δέχεται εισηγήσεις ώστε να κάνει πρόταση στον Κυριάκο Βελόπουλο για συνεργασία, ακόμη και για ένταξη στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας,” και μάλιστα “Για την ολοκλήρωση της διαδικασίας ένταξης του Κυριάκου Βελόπουλου στη ΝΔ λέγεται ότι εργάζονται στο παρασκήνιο οι παλαιοί του συναγωνιστές στον ΛΑΟΣ,ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Μάκης Βορίδης;

Στο periodista.gr, διαβάζουμε:

Είναι αλήθεια;

Το άρθρο επικαλείται “πληροφορίες” την πηγή των οποίων δεν κατονομάζει, και επομένως η εγκυρότητά τους δεν μπορεί να διασταυρωθεί. Για να ελέγξουμε κατά πόσο ισχύει η “είδηση”, επικοινωνήσαμε τηλεφωνικά με τον Αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος, σύμφωνα με το δημοσίευμα, φέρεται μαζί με τον Μάκη Βορίδη να “ενθαρρύνουν την υποψηφιότητα Βελόπουλου”. Ο κ. Γεωργιάδης, αρνήθηκε κατηγορηματικά πως υπάρχει σενάριο περί “πρότασης στον Κυριάκο Βελόπουλο για συνεργασία“, κάνοντας λόγο για “ουρανομήκη ανοησία“.

Ομοίως, επικοινωνήσαμε τηλεφωνικά και με τον Μάκη Βορίδη, ο οποίος επίσης διέψευσε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς του δημοσιεύματος.

Υπενθυμίζουμε πως το periodista.gr που δημοσίευσε τον ισχυρισμό περί πρότασης της ΝΔ προς τον Κυριάκο Βελόπουλο, έχει στο παρελθόν υπάρξει αναξιόπιστο, έχοντας δημοσιεύσει «δημοσκόπηση-ΒΟΜΒΑ» τον Σεπτέμβριο του 2017, που όπως διαπιστώσαμε προερχόταν από ανύπαρκτη εταιρία, ενώ τον Αύγουστο του 2018, δημοσίευσε άλλη “δημοσκόπηση”, που όμως δεν διεξήχθη ποτέ.

Από τα ανωτέρω προκύπτει πως ο ισχυρισμός περί “πρότασης της ΝΔ προς τον Κυριάκο Βελόπουλο” είναι αποκύημα της φαντασίας του αρθρογράφου.