Επιστήμονας της NASA αποκαλύπτει μυστικό σημάδι που θα έδειχνε την επικείμενη αποκάλυψη;

Είναι αλήθεια πως η Μισέλ Θέλερ, στέλεχος της επιστημονικής επικοινωνίας στη NASA, μοιράστηκε ένα από τα πιο αξιόπιστα σημάδια ότι η αποκάλυψη έρχεται στην ιστοσελίδα Big Think;

Στο sputnik.gr (αρχική πηγή στην Ελλάδα), pronews.gr, vimapress.gr κτλ, διαβάζουμε:

Είναι αλήθεια;

Αρχική πηγή του ισχυρισμού είναι το αναξιόπιστο sputnik.com, σύμφωνα με το οποίο, η αστρονόμος και αναπληρωτής διευθύντρια επιστημονικής επικοινωνίας στη NASA Μισέλ Θέλερ, αποκάλυψε ένα μυστικό σημάδι που θα έδειχνε την επικείμενη αποκάλυψη.

Σε ένα πρόσφατα δημοσιευμένο βίντεο στο YouTube της εταιρίας πολυμέσων Big Think, η Θέλερ απάντησε στο ερώτημα εάν οι επιστήμονες θα αποκάλυπταν στο ευρύ κοινό, μια επικείμενη αποκάλυψη.

Η Θέλερ λέει κατηγορηματικά στο βίντεο, πως εάν επίκειται μια καταστροφή, οι επιστήμονες θα το έλεγαν στο κοινό. Κατόπιν, χαριτολογώντας είπε πως το «σημάδι» (της καταστροφής) θα είναι όταν «Όλοι οι επιστήμονες αρχίσουν να αγοράζουν όλο το καλό κρασί, εξαντλήσουν τα όρια των πιστωτικών τους καρτών και εξαφανιστούν«. Και συμπλήρωσε κάτι που τα δημοσιεύματα «ξέχασαν», πως «Ακόμη και αυτό, δεν είναι ο τρόπος με τον οποίο δουλεύουμε. Είμαστε άνθρωποι και εάν γνωρίζαμε πως έρχεται κάτι επικίνδυνο, δεν θα είχαμε τρόπο να το κρύψουμε«.

Επιπλέον επισήμανε πως «Γνωρίζω πως όλα αυτά δεν θα πείσουν τους συνωμοσιολόγους εκεί έξω, αλλά ένα από τα πράγματα που αγαπώ από τη δουλειά μας (στη NASA), είναι πόσο (εύκολα) προσβάσιμη είναι και πόσα πολλά θα σας λέγαμε, ακόμη και εάν κάτι κακό επρόκειτο να συμβεί«.

Είναι προφανές από τα ανωτέρω, ότι η Μισέλ Θέλερ, δεν «αποκάλυψε το μυστικό σημάδι που θα έδειχνε την επικείμενη αποκάλυψη». Αποσπάσματα από τα λεγόμενά της χρησιμοποιήθηκαν «out of context», για να δημιουργηθεί και να αναπαραχθεί ένα clickbait άρθρο.