Παραπλανητικά δημοσιεύματα για “δυτικής προελεύσεως” οπλισμό στη Συρία

You are currently viewing Παραπλανητικά δημοσιεύματα για “δυτικής προελεύσεως” οπλισμό στη Συρία

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Sputnik που επικαλείται ρεπορτάζ του Συριακού Πρακτορείου Ειδήσεων (SANA), μια μεγάλη ποσότητα οπλισμού με αρκετά εκ των οποίων να είναι δυτικής προέλευσης, βρέθηκε στα χέρια αντικαθεστωτικών από τον Συριακό Στρατό.

Αρχικά θα πρέπει να επισημάνουμε πως η εικόνα που παρουσιάζει το Sputnik, δεν έχει κάμια σχέση με τον οπλισμό που βρέθηκε στη Συρία και απεικονίζεται στις 2 παρακάτω εικόνες από το SANA, αλλά προέρχεται από παλιότερο δημοσίευμα.

Κοιτάζοντας πιο προσεκτικά την δεύτερη εικόνα που είναι ευκρινέστερη, βλέπουμε τα σοβιετικής/ρωσικής προελεύσεως πυροβόλο άνευ οπισθοδρομήσεως SPG-9, εκτοξευτή βομβίδων AGS-17, εκτοξευτή Α/Τ ρουκετών RPG-7 και πολλά τυφέκια εφόδου AK-47.

Πολλά από τα αντικείμενα που φαίνονται στις εικόνες είναι κομμάτια από οπλισμό και η ταυτοποίησή τους είναι αδύνατη. Ωστόσο είναι σαφές που ο κύριος όγκος του οπλισμού είναι ρωσικής/σοβιετικής προελεύσεως, ενώ ο βαρύς οπλισμός είναι αποκλειστικά ρωσικής/σοβιετικής προελεύσεως.

Είναι σαφές λοιπόν πως ο εικονιζόμενος οπλισμός που βρέθηκε στις πόλεις al-Maalaqah και Jabata al-Khashab από τον Συριακό Στρατό και υποτίθεται ότι ανήκει σε τζιχαντιστές, δεν είναι αμερικανικής και ισραηλινής προελεύσεως, αλλά ρωσικής/σοβιετικής. Μάλιστα ούτε ένα από τα εικονιζόμενα όπλα δεν φαίνεται να είναι δυτικής προελεύσεως.