Αυτοκτόνησε δημοτική σύμβουλος στην Ολλανδία επειδή την βίασαν μετανάστες;

H Willie Dille, δημοτικός σύμβουλος στη Χάγη, έβαλε τέλος στη ζωή της μετά τον ομαδικό βιασμό της από συμμορία αλλοδαπών;

Στο xryshaygh.comethnikismos.netfanaripress.grnewsnowgr.comkoinonikosethnikismos.wordpress.comeglimatikotita.gr κτλ, διαβάζουμε:

Είναι αλήθεια;

Η Ολλανδή πολιτικός Willie Dille, αυτοκτόνησε στις 8 Αυγούστου 2018. Την προηγούμενη ημέρα, είχε ανεβάσει στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook ένα βίντεο όπου κατηγορούσε τον πρώην πολιτικό Arnoud van Doorn (που πρόσφατα ασπάστηκε το Ισλάμ), πως ήταν υπεύθυνος για τον ομαδικό βιασμό της από συμμορία αλλοδαπών στις 15 Μαρτίου 2017. H Dillie υπήρξε βουλευτής του ακροδεξιού Κόμματος της Ελευθερίας (PPV) μέχρι το 2012.

Το θέμα πήρε μεγάλες διαστάσεις στα τοπικά ΜΜΕ, αλλά έγινε ευρύτερα γνωστό μέσω του ρωσικού (αγγλόφωνου) RT, το οποίο εκτός από ελεγχόμενο από το Κρεμλίνο, διατηρεί αντιμεταναστευτική ρητορική.

Παρόλα αυτά το RT, φρόντισε να επισημάνει μια σημαντική λεπτομέρεια, που στα άρθρα των ελληνικών ιστοσελίδων και μπλογκς, βολικά “ξεχάστηκε”. Συγκεκριμένα, το ρωσικό μέσο επικοινώνησε με την Ολλανδική Αστυνομία, σύμφωνα με την οποία, η Willie Dille ουδέποτε υπέβαλε σχετική μήνυση.

Τη πληροφορία αυτή μεταφέρουν και ολλανδικά ΜΜΕ, σύμφωνα με τα οποία, οι Αρχές ζήτησαν επανειλημμένα από την Dille να καταθέσει για το περιστατικό του φερόμενου βιασμού, αλλά η ίδια αρνήθηκε. Η Αστυνομία μάλιστα επέμεινε να δώσει η Dille σχετική κατάθεση, αλλά χωρίς αποτέλεσμα, τουλάχιστον από τον περασμένο Οκτώβριο όταν τους γνωστοποιήθηκε η υπόθεσή της. Η τοπική εισαγγελία δήλωσε πως χωρίς στοιχεία, δεν είναι δυνατό να ξεκινήσει έρευνα.

Με βάση τα ανωτέρω, ο ισχυρισμός πως η Dille αυτοκτόνησε επειδή βιάστηκε ομαδικά από μετανάστες, δεν είναι δυνατόν να τεκμηριωθεί, ενώ η άρνησή της στις επίμονες προσπάθειες των αρχών να την πείσουν να καταθέσει, σημαίνει πως ούτε ο “βιασμός” της είναι δυνατόν να επιβεβαιωθεί.