Θα διδάξουν το Σατανισμό στα σχολεία της Φλόριντα;

Είναι αλήθεια πως παιδιά δημοτικών σχολείων στη κομητεία Όραντζ της Φλόριντα, θα διδάσκονται τον σατανισμό;

Στο pronews.gr, katanixis.gr πρόσφατα και tribune.gr, iellada.gr κτλ παλιότερα διαβάζουμε:

Είναι αλήθεια;

Στις 30 Οκτωβρίου 2014, ξεσπά σάλος στις ΗΠΑ όταν η οργάνωση Satanic Temple υπέβαλε στη σχολική επιτροπή της κομητείας Όραντζ, ένα παιδικό βιβλίο με το αίτημα να διανεμηθεί στα σχολεία.

Είχε προηγηθεί δικαστική διαμάχη μεταξύ σχολικής επιτροπής και μιας ένωσης άθεων (FFRF), επειδή επετράπη η διανομή Βίβλων και όχι η διανομή υλικού που προωθεί την αθεΐα. Η FFRF, κέρδισε τη διαμάχη και της επετράπη να μοιράσει υλικό. Πάνω σε αυτή την εξέλιξη, “πάτησε” η Satanic Temple για να της επιτρέψουν να μοιράσει το βιβλίο που είχε ετοιμάσει.

Αφού μεσολάβησαν μερικοί μήνες και συγκεκριμένα το Φεβρουάριο του 2015, έγινε γνωστό μέσω δημοσιευμάτων (δείτε εδώ και εδώ), ότι η σχολική επιτροπή του Όραντζ αποφάσισε οριστικά και αμετάκλητα να μην επιτρέψει τη διανομή του επίμαχου παιδικού βιβλίου, αλλά και πάσης φύσεως υλικού που έχει θρησκευτικό ή πολιτικό περιεχόμενο. Η απόφαση της σχολικής επιτροπής, ισχύει μέχρι σήμερα.

Συμπερασματικά, αν και η οργάνωση Satanic Temple (που αυτοπροσδιορίζεται ως αγνωστικιστές) επιχείρησε να μοιράσει υλικό σε μαθητές, ουδέποτε το πέτυχε. Ο ισχυρισμός πως “θα διδάξουν το Σατανισμό στα σχολεία της Φλόριντα” είναι ψευδής και καταρρίπτεται.