Ελεύθεροι σκοπευτές στο χθεσινό συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στο Σύνταγμα;

Είναι αλήθεια πως σε χθεσινή φωτογραφία από το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στο Σύνταγμα, διακρίνεται ελεύθερος σκοπευτής σε κτίριο απέναντι από τη Βουλή;

 

Στο katohika.grneapierias.gr, triklopodia.grattikanea.blogspot.comkalikantzaros.gr και πολλά ακόμη, διαβάζουμε:

Τι ισχύει;

Αρχική πηγή της είδησης είναι δημοσίευμα του press-gr.com που με τη σειρά του βασίζεται σε ανάρτηση στο Facebook από το προφίλ με το όνομα “Λουκάς Επίσκοπος,” η οποία έγινε viral.

Μεγεθύνοντας την ούτως ή άλλως κακής ποιότητας εικόνα, όπως αναρτήθηκε στο Facebook, είναι ξεκάθαρο πως το άτομο που βρίσκεται στη ταράτσα, δεν φαίνεται να κρατάει τυφέκιο ελεύθερου σκοπευτή.

Τα τυφέκια των ελεύθερων σκοπευτών είναι αρκετά μεγάλα και δύσκολο να κρυφτούν. Είναι επίσης συνήθης τακτική, ο ελεύθερος σκοπευτής να δουλεύει σε ομάδα δύο ατόμων (εντοπιστής), με το δεύτερο άτομο να διαθέτει δυνατότερο μεγεθυντικό μέσο για να κατοπτεύει και να καταδεικνύει στόχους.

Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τα άτομα που απεικονίζονται στο βίντεο:

Ποιος είναι ο καταγγέλλων;

Όπως προαναφέραμε, τα δημοσιεύματα προέρχονται από την ανάρτηση του προφίλ “Λουκάς Επίσκοπος,” ο οποίος δηλώνει “Επίσκοπος Πριγκηποννήσων.”

Αναζητώντας περισσότερες πληροφορίες για το άτομό του, διαπιστώσαμε πως ο τίτλος του δεν είναι επίσημος, αλλά του έχει αποδοθεί από τον αυτοαποκαλούμενο “Αρχιεπίσκοπο Ευρώπης και Ωκεανίας Ιλαρίων”, ο οποίος πριν δυο χρόνια, είχε προκαλέσει σκάνδαλο με τα καμώματά του.

Ο “Ιλαρίων” (κατά κόσμον Θωμάς Κονσολάκης), που κατάγεται από την Κρήτη, δηλώνει ως έδρα του το “ησυχαστήριο Παναγία Θεραπεύτρια” στη Νέα Μάκρη Αττικής, και αυτοσυστήνεται ως μητροπολίτης της ανύπαρκτης «ελληνορωσικής μητροπολιτικής συνόδου».

Ο “Επίσκοπος Λουκάς” φαίνεται ενίοτε να βγάζει το ράσο και να φορά τη φόρμα παραλλαγής του στρατού.

Όπως μπορούμε να συμπεράνουμε από τις εικόνες που παρατίθενται ως “αποδείξεις” για τη παρουσία ελεύθερων σκοπευτών στο συλλαλητήριο του Συντάγματος, δεν προκύπτει από πουθενά πως τα εικονιζόμενα άτομα είναι ακροβολισμένοι άνδρες με όπλα.

Όπως έχουμε ξαναπεί, οποιοσδήποτε μπορεί να πάρει μια εικόνα και να την ανεβάσει στο διαδίκτυο και να βασίσει πάνω της εξωφρενικούς ισχυρισμούς. Στη προκειμένη περίπτωση και με βάση τα υπάρχοντα δεδομένα, η ύπαρξη ελεύθερων σκοπευτών στο Σύνταγμα καταρρίπτεται.