Η “έντρομη NASA” προειδοποιεί για αστεροειδή που θα περάσει “ξυστά” από τη Γη;

Η σχετικά “κοντινή” διέλευση του αστεροειδή Vesta (Εστία) από τη Γη αυτές τις ημέρες, έδωσε λαβή για δημοσιεύματα και αναρτήσεις που ισχυρίζονται πως η NASA είναι “έντρομη” ή ότι “προειδοποιεί” και είναι σε “συναγερμό” για άγνωστο λόγο.

Στο pronews.gr, διαβάζουμε:

Η “προειδοποίηση” του άρθρου, “μεταφράστηκε” σε “τρόμο” στο Facebook.

Ο “τρόμος”, αναδημοσιεύτηκε και από άλλους.

Το newsbomb.gr, κάνει λόγο για “συναγερμό στη NASA”.

Τι ισχύει;

Στη Πτήση & Διάστημα διαβάζουμε:

Οι φίλοι της αστρονομίας θα πρέπει να είναι ιδιαιτέρως χαρούμενοι αυτές τις ημέρες, διότι ο δεύτερος σε μέγεθος αστεροειδής του ηλιακού μας συστήματος θα είναι ορατός δια γυμνού οφθαλμού μέχρι τις 16 Ιουλίου.

Πρόκειται για τον αστεροειδή Εστία, που βρίσκεται στη Ζώνη των Αστεροειδών, μεταξύ των πλανητών Άρη και Δία. Στις 19 Ιουνίου, βρέθηκε στη κοντινότερη απόσταση από τη Γη τα τελευταία 21 χρόνια και συγκεκριμένα, «μόλις» 170 εκατομμύρια χιλιόμετρα μακριά και θα παραμείνει ορατός μέχρι τις 16 Ιουλίου.

Όσοι βρίσκονται στο Βόρειο Ημισφαίριο της Γης, θα πρέπει να στρέψουν το βλέμμα τους προς τον αστερισμό του Τοξότη. Συγκεκριμένες οδηγίες για να δείτε τον 525 χιλιομέτρων πατατόσχημο αστεροειδή, θα βρείτε στο Astronomy Now.”

Σύνοψη

Δεν υπάρχει κανένας “τρόμος/συναγερμός/προειδοποίηση” κτλ από τη NASA, διότι ο αστεροειδής Εστία έκανε ήδη από τις 19 Ιουνίου τη πλησιέστερη διέλευσή του από τη Γη και πλέον απομακρύνεται. Λόγω μεγέθους, θα είναι ορατός δια γυμνού οφθαλμού, έως τις 16 Ιουλίου. Τα σχετικά άρθρα και αναρτήσεις κινδυνολογούν για λόγους clickbait.