Πανικός στην Ευρώπη από τη διαρροή του αντιδραστήρα Doel-1;

Είναι αλήθεια πως επικρατεί πανικός και άνοιξαν τα καταφύγια για τους πολίτες εξαιτίας διαρροής στο πυρηνικό αντιδραστήρα Doel-1 στο Βέλγιο;

Στο makeleio.gr, katohika.grhellaspress-angel.blogspot.gr κτλ, διαβάζουμε:

Τι έχει συμβεί;

Στη Πτήση & Διάστημα διαβάζουμε:

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν βελγικά ΜΜΕ τις τελευταίες ώρες, ο πυρηνικός σταθμός Doel 1 στο Βέλγιο, σημείωσε μικρή διαρροή ραδιενέργειας, έπειτα από έργα συντήρησης στο σύστημα ψύξεως.
Οι εργασίες συντήρησης ξεκίνησαν τη περασμένη Τρίτη και σήμερα (28/4) έγινε γνωστό πως ανιχνεύτηκε μικρή διαρροή ραδιενεργού ύδατος.
Ο εν λόγω σταθμός μπήκε σε λειτουργία το 1975 και το 2015 τέθηκε εκτός λειτουργίας για να ενεργοποιηθεί εκ νέου στα τέλη του ίδιου έτους για να ενισχύσει το ηλεκτρικό δίκτυο της χώρας.
Οι αρχές είναι απόλυτα καθησυχαστικές για τη διαρροή και τονίζουν πως δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τους εργαζομένους, τους κατοίκους και το περιβάλλον της περιοχής.
Η ανακοίνωση της Υπηρεσίας Ατομικού Ελέγχου του Βελγίου (FANC) αναφέρει πως δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τους κατοίκους

Συμπέρασμα

Με βάση τα ανωτέρω και ειδικά τις επίσημες ανακοινώσεις των αρχών, δεν τίθεται θέμα “πανικού”, “ανοίγματος καταφυγίων” κτλ, τα οποία είναι ανυπόστατοι κινδυνολογικοί ισχυρισμοί που παρατίθενται για λόγους κλικοθηρίας.