Τι συνέβη με το περιστατικό των δυο φαντάρων που πέταξαν σκύλο σε γκρεμό;

Viral έχουν γίνει τις τελευταίες ώρες βίντεο που απεικονίζουν δυο φαντάρους να πετούν ζωντανό σκύλο σε γκρεμό και ένας τρίτος να βιντεοσκοπεί με κινητό. Τι γνωρίζουμε για το περιστατικό;

Τι συνέβη;

Το βίντεο είναι αληθινό και τραβήχτηκε πριν τέσσερις μήνες, όταν τα τρία εμπλεκόμενα άτομα (οι δυο που πετούν το σκυλί και ο ένας που τραβάει βίντεο με το κινητό του τηλέφωνο), υπηρετούσαν σε μονάδα της Ηπείρου. Το επίμαχο βίντεο, ανέβηκε χθες (24/3) στο προφίλ ενός εκ των τριών στο Facebook και κατέβηκε από τον ίδιο μόλις υπήρξαν αντιδράσεις. Ορισμένοι φιλόζωοι όμως πρόλαβαν να το αποθηκεύσουν και να το ανεβάσουν εκ νέου, πυροδοτώντας την οργή χιλιάδων χρηστών του Facebook.

Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες, το Γενικό Επιτελείο Στρατού έδειξε αμέσως ενδιαφέρον να διερευνήσει την υπόθεση, προβαίνοντας στη παρακάτω ανακοίνωση.

Οι τρεις νεαροί, φέρονται να έχουν ταυτοποιηθεί από το ΓΕΣ, ενώ για την υπόθεση, έχει ενημερωθεί και επιληφθεί ο Αρχηγός ΓΕΣ.

Την ίδια στιγμή, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διερευνά από τη πρώτη στιγμή το περιστατικό και έχει αναγνωρίσει τους τρεις νεαρούς, έπειτα από καταγγελίες και μηνύσεις που έχουν υποβληθεί.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, το άτυχο ζώο δεν σκοτώθηκε από τη πτώση και ζει μέχρι σήμερα στο ίδιο σημείο.

Θεωρείται βέβαιο πως οι τρεις εμπλεκόμενοι έχουν αναγνωριστεί, ενώ ήδη έχουν κινηθεί οι από το νόμο προβλεπόμενες εναντίον τους διαδικασίες. Υπενθυμίζουμε πως σύμφωνα με το νόμο, προβλέπεται ποινή φυλάκισης και πρόστιμο 30.000 ευρώ για κακοποίηση ζώου.

Ενημέρωση 16:40. Σύμφωνα με νεότερη πληροφόρηση, το ζώο επέζησε της πτώσης και παραμένει στον ίδιο χώρο.

6 thoughts on “Τι συνέβη με το περιστατικό των δυο φαντάρων που πέταξαν σκύλο σε γκρεμό;

    1. its (her) owner was looking for her. She was gone for some months & after having searched for her, they thought that she was found by wolves (there are in the area). With the story, the owner saw that she is alive and, very touched and happy, wishes to go and get her. We are not sure about what happened – but it is very obvious that the owner & his family are looking forward to having the dog back. It is obvious that they love her

  1. Και είστε σίγουροι ότι είναι το ίδιο σκυλί τάχα. Άλλη ποινή για κακοποίηση και αλλη για θάνατο ζωου; ή οχι;

  2. Ναί…θά ηθελα πολυ νά γνωρίζω την εξέλιξη αυτης της ιστορίας, επιτελους νά τιμωρηθει καπποιος ισάξια της πράξης του!!!!!

Comments are closed.