Αμερικανική ιστοσελίδα προειδοποιεί για ακραία καιρικά φαινόμενα το Πάσχα;

Όπως συνηθίζεται κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, έχουμε νέα σειρά αναπαραγωγής άρθρων που υποστηρίζουν πως το φετινό Πάσχα θα έχουμε κρύο, χιόνια και ισχυρές καταιγίδες.

Στο tromaktiko.blogspot.gr και nataleme.gr πρόσφατα και στο briefingnews.gr, thesecretrealtruth.blogspot.gr κτλ παλιότερα, διαβάζουμε:

Τι καιρό θα κάνει το Πάσχα;

Η αλήθεια είναι πως αυτή τη στιγμή κανείς δε ξέρει, διότι τα αξιόπιστα καιρικά μοντέλα που χρησιμοποιούν οι μετεωρολόγοι, δεν μπορούν να προβλέψουν για πάνω από μια εβδομάδα.

Το εν λόγω άρθρο, κυκλοφόρησε στην ίδια ακριβώς μορφή το 2015 και ξανασερβιρίστηκε ως “φρέσκο” και φέτος.

Η “αμερικανική ιστοσελίδα” στην οποία αναφέρονται τα άρθρα, είναι το accuweather.com που είναι η μοναδική δίνει προβλέψεις για 90 ημέρες, χωρίς όμως να είναι αξιόπιστη, διότι δεν υπάρχει σήμερα μαθηματικό μοντέλο που να προβλέπει το καιρό για τόσες ημέρες στο μέλλον.

Αναζητώντας τι προβλέπει το Accuweather για το Πάσχα (8/4/18) στην Ελλάδα φέτος και ειδικά την Αθήνα, διαπιστώνουμε γενικά αίθριο και ζεστό καιρό. Ακόμη και αυτή η πρόβλεψη βέβαια, δε μπορεί να θεωρηθεί αξιόπιστη για το λόγο που εξηγήσαμε πιο πάνω.

Συμπερασματικά, τα άρθρα που “προβλέπουν” κρύο, χιόνια, καταιγίδες κτλ, είναι παλαιότερες αναδημοσιεύσεις (που και τότε έπεσαν έξω) και κινδυνολογούν για λόγους clickbait.