Γερμανίδα εθελόντρια για τους «μετανάστες» λέει ότι έκανε λάθος και τώρα θέλει να μετακομίσει στην Πολωνία;

Μια εθελόντρια υπέρ των προσφύγων που κάποτε χαιρέτισε την απόφαση της Άνγκελα Μέρκελ να ανοίξει τα σύνορα της Γερμανίας σε πάνω από ένα εκατομμύριο μετανάστες, λέει τώρα ότι έκανε λάθος και θέλει να μεταναστεύσει στην Πολωνία. Είναι αλήθεια;

Στο offtherecord.net.gr (αρχική πηγή στην Ελλάδα), el.grtriklopodia.grthesecretrealtruth.blogspot.gr κτλ, διαβάζουμε:

Τι ισχύει;

Πηγή της είδησης είναι το πολωνικό περιοδικό dorzeczy.pl, που φιλοξενεί απόσπασμα της συνέντευξης της Rebecca Sommer, όπου φαίνεται να δηλώνει επιθυμία να φύγει από τη Γερμανία, χωρίς όμως να καθορίζεται ο λόγος, διότι η ολοκληρωμένη συνέντευξη, θα κυκλοφορήσει στο τεύχος Μαρτίου.

Κατόπιν, πολλά ξενοφοβικά σάιτ του εξωτερικού, άρχισαν να αναπαράγουν αυθαίρετα τον ισχυρισμό, πως η Sommer θέλει να εγκαταλείψει τη Γερμανία λόγω της κατάστασης με τους μετανάστες, παρά το γεγονός πως ήταν ακτιβίστρια για το μεταναστευτικό. Κατόπιν, τα δημοσιεύματα έφτασαν στην Ελλάδα.

Η ίδια η Rebecca Sommer όμως, προχώρησε πριν από μερικές ώρες σε διάψευση των ισχυρισμών, μέσω του λογαριασμού της στο Facebook, κάνοντας λόγο για «fake news» και δηλώνοντας κατηγορηματικά πως δεν σκοπεύει να φύγει από τη Γερμανία, αλλά ήθελε μόνο να θίξει τα υπάρχοντα προβλήματα με το μεταναστευτικό στη χώρα της και σε όλη την Ευρώπη.

Στην ανάρτησή της, επισύναψε άρθρο της γερμανόφωνης έκδοσης του πρακτορείου Sputnik, όπου δηλώνει κατηγορηματικά πως όχι μόνο δε φεύγει από τη χώρα, αλλά θα συνεχίσει να εργάζεται ως ακτιβίστρια πάνω στο μεταναστευτικό. Ο λόγος της συνέντευξής της στο πολωνικό περιοδικό, ήταν αποκλειστικά να τονίσει την απογοήτευση κάποιων εθελοντών, αλλά και της ίδιας, πάνω στο μεταναστευτικό και ειδικά στα προβλήματα προσαρμογής ορισμένων μεταναστών. Το Sputnik είχε δημοσιεύσει νωρίτερα τον ισχυρισμό των αρχικών άρθρων και επανήλθε με το νέο, ζητώντας συγγνώμη για τη παραπληροφόρηση.

Από τα ανωτέρω καταλαβαίνουμε πως ο ισχυρισμός ότι Γερμανίδα εθελόντρια για τους πρόσφυγες λέει ότι έκανε λάθος και τώρα θέλει να μετακομίσει στην Πολωνία, είναι αναληθής και καταρρίπτεται.