Andreas Moritz: Η Συνωμοσία των Εμβολίων και αντιεπιστημονικός τσαρλατανισμός

You are currently viewing Andreas Moritz: Η Συνωμοσία των Εμβολίων και αντιεπιστημονικός τσαρλατανισμός

Είναι αλήθεια πως τα εμβόλια συντελούν στη διάδοση των περισσότερων σύγχρονων ασθενειών και ευθύνονται για τη μεγάλη έξαρση των αλλεργιών, της αρθρίτιδας, του άσθματος, του αυτισμού, του καρκίνου, του διαβήτη (βρεφικής και παιδικής ηλικίας), των νεφροπαθειών, των αποβολών, των νευρολογικών και αυτοάνοσων νοσημάτων, καθώς και του συνδρόμου αιφνίδιου βρεφικού θανάτου;

Στο ellaniapyli.blogspot.gr, sinomosiologos.blogspot.gr και dioptra.grpoliteianet.grlifo.gr κτλ παλιότερα, διαβάζουμε:

Είναι αλήθεια;

Ο Andreas Moritz γεννήθηκε στη Γερμανία το 1954 και πέθανε στις ΗΠΑ το 2012. Ήταν “διορατικός θεραπευτής” και σύμφωνα με το βιογραφικό του, “σπούδασε” αγιουρβέδα, ιριδολογία, σιάτσου και θεραπευτική με δονήσεις. Όλα τα ανωτέρω είναι ψευδοεπιστήμες και προφανώς ο Moritz δεν διέθετε το επιστημονικό υπόβαθρο για να γράψει για τα εμβόλια.

Κάποια στιγμή το 2002, “εφηύρε” το Sacred Santémony, που υποτίθεται πως είναι ένα θεραπευτικό σύστημα που χρησιμοποιεί ήχους από συγκεκριμένες λέξεις για να αποκαταστήσει “ανισορροπίες”. Το παράδοξο είναι πως ο Moritz, απέκτησε αυτή τη “γνώση”, έπειτα από επιφοίτηση από όντα που ζουν σε ανώτερη διάσταση και κυρίως από έναν ον με το όνομα Μέρλιν. Περισσότερες σπαρταριστές λεπτομέρειες για το ποιόν του Moritz, μπορείτε να διαβάσετε στο Respectful Insolence και το The Sceptic’s Dictionary.

Κάπου εδώ θα έπρεπε να κλείσουμε αυτό το άρθρο, δεδομένου πως ο τσαρλατανισμός του Moritz, περνάει σε άλλη διάσταση, όπως τα όντα με τα οποία “συνομιλούσε”. Οι ισχυρισμοί του ωστόσο για τα εμβόλια είναι αρκετά σοβαροί και αξίζει να τους δούμε.

Ο Moritz ανακυκλώνει τις γνωστές συνωμοσιολογικές ανοησίες που κυκλοφορούν εδώ και πολλά χρόνια.

Τα εμβόλια συντελούν στη διάδοση των περισσότερων σύγχρονων ασθενειών

Ως “σύγχρονες ασθένειες” για τους αρνητές των εμβολιασμών, θεωρούνται ο αυτισμός, ο καρκίνος, οι αποβολές κτλ. Αφενός δεν πρόκειται για ασθένειες που εμφανίστηκαν πρόσφατα, αφετέρου, η σύνδεση των εμβολίων με αυτές, έχει καταρριφθεί επανειλημμένως. Δείτε εδώ, εδώ, εδώ και εδώ.

Ο παιδικός εμβολιασμός, το αντιγριπικό εμβόλιο και τα λοιπά εμβόλια αποδιοργανώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα

Πρόκειται για ένα μύθο που πρόσφατα τον ακούσαμε στη χώρα μας από τη παθολόγο Αλεξάνδρα Ευθυμιάδου-Γρίβα. Στο clinicalpharmacist.gr, διαβάζουμε πως η θεώρηση αυτή είναι παντελώς λανθασμένη και φανερώνει, μεταξύ άλλων, πλήρη άγνοια βασικών αρχών ανοσολογίας. Καταρχάς, το ανοσοποιητικό σύστημα του νεογνού είναι ήδη αναπτυγμένο και λειτουργικό από την εμβρυική ζωή. Υπάρχουν, ασφαλώς, λειτουργικές διαφορές με το ανοσοποιητικό σύστημα του ενήλικα. Για παράδειγμα, παρότι το βρεφικό ανοσοποιητικό σύστημα παράγει όλες τις κυτταρικές σειρές των Τ-λευκοκυττάρων (Th1, Th2, κυττοτοξικά T-λευκοκύτταρα), τα B-κύτταρα είναι ανεπαρκή και παραμένουν έτσι μέχρι περίπου την ηλικία των 2 ετών. Έτσι, το βρεφικό ανοσοποιητικό σύστημα αντιδρά θαυμάσια έναντι πρωτεϊνικών αντιγόνων (που εμπλέκουν τα Τ-κύτταρα), αλλά όχι έναντι πολυσακχαριδικών αντιγόνων (που εμπλέκουν τα Β κύτταρα) και αυτός είναι ο λόγος που διηθητικές λοιμώξεις (πνευμονίες, μηνιγγίτιδες, βακτηριαιμίες) οφειλόμενες σε βακτήρια που περιβάλλονται από πολυσακχαριδική κάψα, όπως ο ορότυπος Β του αιμόφιλου της ινφλουένζας (ΗiB) και ο πνευμονιόκοκκος (S. pneumoniae) είναι πολύ σοβαρές και πολύ συχνά θανατηφόρες στα βρέφη. Οι Cohn και Langman συμπέραναν ότι το βρέφος έχει τη θεωρητική δυνατότητα να αντιμετωπίσει 1.000.000 αντιγόνα, επομένως μπορεί να ανταποκριθεί ανοσολογικά επαρκώς σε 10.000 εμβόλια ταυτόχρονα ή, διαφορετικά, η ταυτόχρονη χορήγηση 11 εμβολίων, απασχολεί μόλις το 0,1% των δυνατοτήτων του βρεφικού ανοσοποιητικού συστήματος.

Η μεγάλη έξαρση των αλλεργιών, της αρθρίτιδας, του άσθματος, του αυτισμού, της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης, του καρκίνου, του διαβήτη (βρεφικής και παιδικής ηλικίας), των νεφροπαθειών, των αποβολών, των νευρολογικών και αυτοάνοσων νοσημάτων, καθώς και του συνδρόμου αιφνίδιου βρεφικού θανάτου, συνδέεται άμεσα με τον εμβολιασμό

Πρόκειται για επανάληψη του αρχικού ισχυρισμού περί “σύγχρονων ασθενειών”. Δεν υπάρχει καμία αξιόπιστη μελέτη που να συνδέει τις ανωτέρω παθήσεις με τα εμβόλια. Αντιθέτως, υπάρχει τεράστιος όγκος επιστημονικών ερευνών που καταρρίπτουν οποιοδήποτε ισχυρισμό.

Τα εμβολιασμένα παιδιά εμφανίζουν 120% περισσότερο άσθμα, 317% περισσότερο σύνδρομο ελλειμματικής προσοχής, 185% περισσότερες νευρολογικές διαταραχές και 146% περισσότερο αυτισμό, συγκριτικά με τα μη εμβολιασμένα

Ο ισχυρισμός, βασίζεται σε μια μελέτη-παρωδία του Cal‐Oregon Project που διαπίστωσε πως τα εμβολιασμένα παιδιά είχαν σημαντικά μεγαλύτερο κίνδυνο από τα ανεμβολίαστα στη παρουσίαση κάποιων σοβαρών ασθενειών. Η έρευνα έχει δημοσιευτεί και στα ελληνικά από τον οργανισμό με τον υπερφίαλο αλλά άνευ ουσία τίτλο »Διεθνές Συμβούλιο Εμβολιασμών» – vaccinationcouncil.org. Έπειτα από έλεγχο της “έρευνας”, διαπιστώσαμε πως τα αποτελέσματά της, οδηγούν σε εκ διαμέτρου αντίθετα συμπεράσματα από αυτά που ισχυρίζεται. Δείτε αναλυτικά εδώ.

Αντί επιλόγου

Δυστυχώς τα εμβόλια έπεσαν θύμα της ίδιας της επιτυχίας τους. Η εξάλειψη θανατηφόρων μολυσματικών ασθενειών, έχει οδηγήσει σε λήθη των επιπτώσεών τους, ειδικά στις αναπτυγμένες χώρες. Για αυτό το λόγο, διάφοροι ξένοι και εγχώριοι τσαρλατάνοι, έχουν καλλιεργήσει μια σειρά μύθων για τη δήθεν επικινδυνότητα των εμβολίων, με αποκλειστικό σκοπό το προσπορισμό κέρδους.