Ανατριχίλα με το γουρλωμένο μάτι του Ταξιάρχη;

Φανταστικός διάλογος:

-Κ. εκδότη, ξεμείναμε από θέματα, τι να βάλω; (αρθρογράφος)
-Σκέψου κάνα θαύμα, πάντα πιάνει! (εκδότης)

Το ανωτέρω σενάριο είναι εντελώς φανταστικό. Οποιαδήποτε ομοιότης με πρόσωπα και καταστάσεις, είναι εντελώς συμπτωματική.

Η εκμετάλλευση του θρησκευτικού αισθήματος των Ελλήνων, δεν είναι συμπτωματικό σενάριο και δεν είναι κάτι σπάνιο ή καινούργιο. Στον μαγικό κόσμο του διαδικτύου, αυτό μπορεί να μεταφραστεί σε άρθρα με φανταστικό περιεχόμενο (πχ θαύματα), που θα κεντρίσουν τη περιέργεια του αναγνώστη και θα φέρουν τα πολυπόθητα “κλικς”. Σήμερα πληροφορούμαστε πως το δεξί μάτι της ανάγλυφης εικόνας του Ταξιάρχη στη Λέσβο, είναι γουρλωμένο, γεγονός που ίσως προμηνύει άσχημες εξελίξεις.

Για παράδειγμα, στο nataleme.gr, tromaktiko.blogspot.gr πρόσφατα και newsbomb.gr, makeleio.gr, katohika.gr κτλ παλιότερα, διαβάζουμε:

Τι συμβαίνει;

Πηγή των άρθρων είναι ο Ζαχαρίας Μυτιληνιός (ψευδώνυμο), έναν από τους γνωστότερους «hoaxer» – συνωμοσιολόγους, διαχειριστής του e-koutsombola (ειδίκευση σε αεροψεκασμούςUFO’s, κτλ) και πρώην αρθρογράφος του katohika.gr. Μια σχετική κατάρριψη σε άρθρο του θα βρείτε εδώ.

Σύμφωνα με τα άρθρα που πρωτοκυκλοφόρησαν το 2016 και επανήλθαν πρόσφατα στην επικαιρότητα, η ανάγλυφη εικόνα του Ταξιάρχη στη Μυτιλήνη, φαίνεται να έχει “αλλάξει” με το αριστερό μάτι να είναι γουρλωμένο, κάτι που ίσως προμηνύει δυσάρεστες εξελίξεις.

Σε εικόνες που κυκλοφορούν τουλάχιστον από το 2014, μπορούμε να δούμε πως το αριστερό μάτι του Ταξιάρχη, φαίνεται ελαφρώς πιο “γεμάτο” από το δεξί, ειδικά εάν η γωνία λήψης είναι από αριστερά προς τα δεξιά.

Η αλήθεια είναι πως ανάλογα το φωτισμό και τη γωνία λήψης, τα μάτια ενδέχεται να δείχνουν ελαφρώς διαφορετικά κάθε φορά.

Στη πραγματικότητα, δεν συνέβη κάτι το αξιοθαύμαστο με την εικόνα του Ταξιάρχη στη Λέσβο. Απλούστατα η δίψα κάποιων ιστοσελίδων για επισκεψιμότητα, ήταν η μία και μοναδική έμπνευση του “θαυμαστού” γεγονότος που εξιστορούν τα άρθρα που προαναφέραμε.

Ανατριχίλα με το γουρλωμένο μάτι του Ταξιάρχη;