Έφτασε η εποχή των killer mini-drones;

Με την πρόσφατη εξέλιξη της τεχνολογίας και την έκρηξη της αγοράς drones για τους μέσους καταναλωτές, ήταν θέμα χρόνου μέχρι κάποιος να σκεφτεί την προσαρμογή τους σε killer drones, με την ικανότητα μεταφοράς θανατηφόρων όπλων. Ένα παράδειγμα είναι το Velvet Wasp που μπορεί να μεταφέρει οτιδήποτε από βόμβες μέχρι κυτία πρώτων βοηθειών και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο πρόσφατο 2017 Dubai Air Show.

Αναπτύχθηκε από την αμυντική εταιρία SteelRock με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο. Πρόκειται για ένα μη επανδρωμένο drone, βάρους 30 κιλών, κατασκευασμένο από ανθρακονήματα. Μπορεί να μεταφερθεί στο πεδίο της μάχης από πλήρωμα 2 ατόμων.

Κινείται με ταχύτητες έως 110 χλμ/ώρα από οκτώ έλικες και φέρει έναν πυλώνα, στο οποίο μπορούν να φορτωθούν μίνι πυρομαχικά ακριβείας (ή οτιδήποτε επιθυμεί ο χρήστης) και διαθέτει καταδείκτη λέιζερ για στόχευση. Τα σήματα έλεγχου του drone είναι κρυπτογραφημένα για αποφυγή υποκλοπής του. Μπορεί να φορτωθεί με βόμβες των 6,5 κιλών που χρησιμοποιούν καθοδήγηση μέσω GPS για να βρουν το στόχο τους.

Ένα ακόμη πιο “ευέλικτο” προϊόν της ίδιας εταιρίας, είναι το Fury που ζυγίζει μόλις 6 κιλά και παρά το μικρό μέγεθός του, μπορεί επίσης να μεταφέρει μίνι βόμβες.

Τα συγκεκριμένα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV) έκαναν το ντεμπούτο τους στην έκθεση 2017 Dubai Air Show.

Διαβάστε επίσης

Slaughterbots: Ανησυχία για το μέλλον των μηχανών που θα μπορούσαν να σκοτώνουν ανθρώπους