ΔΕΝ προέβλεψε η NASA ότι η Ελλάδα φέτος θα θαφτεί στο χιόνι

You are currently viewing ΔΕΝ προέβλεψε η NASA ότι η Ελλάδα φέτος θα θαφτεί στο χιόνι

Αληθεύει πως η NASA ανακοίνωσε πως η χώρα μας θα θαφτεί στο χιόνι τον ερχόμενο Ιανουάριο;

Στο nataleme.gr, tromaktiko.blogspot.gr, amunanet.com κτλ, διαβάζουμε:

 

Είναι αλήθεια;

Πρόκειται για μια ανοησία που ανακυκλώνεται τα τελευταία 3 τουλάχιστον χρόνια. Σε σχετικό παλαιότερο άρθρο από τα ellinikahoaxes.gr, διαβάζουμε πως η αρχική πηγή του άρθρου είναι το Greek-weather.Org, αν και τα πρόσφατα άρθρα δεν το αναφέρουν. Θα δούμε γιατί παρακάτω.

Στο άρθρο ως πηγή των όσων ισχυρίζεται αναφέρεται το accuweather.com δίχως όμως να υπάρχει σύνδεσμος που να οδηγεί στις προβλέψεις για να δούμε αν τα όσα λέει είναι αληθινά,ας  δούμε όμως τις προβλέψεις του accuweather (το οποίο επικαλείται το άρθρο) για τον Δεκέμβριο (του 2014 ή 15) και τις πρώτες μέρες του Ιανουαρίου για την χώρα μας  ξεκινώντας από τη Αθήνα,μπορείτε να τις δείτε και εσείς στο παρακάτω σύνδεσμο…

http://www.accuweather.com/el/gr/athens/182536/december-weather/182536

Το Greek-weather.Org, ήταν πασίγνωστο για τις τρομολαγνικές και ψευδείς προβλέψεις του, όπως μπορείτε να δείτε εδώ.

Για να δώσει αξιοπιστία στις τρομολαγνικές δημοσιεύσεις του ο Άρης Κωνσταντινίδης διαχειριστής της σελίδας «greekweather» χρησιμοποιούσε και φωτογραφίες γνωστών μετεωρολόγων, όπως ο κύριος Κολυδάς. Έτσι χρησιμοποίησε μια φωτογραφία του κυρίου Κολυδά και το κείμενο «ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΩΝ» για να ανεβάσει μια ανάρτηση που μιλούσε για θερμοκρασίες 47-48 βαθμών Κελσίου.

Ο κύριος Κολυδάς αντέδρασε άμεσα και έγραψε στο fb κοινοποιώντας για απόδειξη τις δύο παραπάνω εικόνες:
«Ενημερώστε φίλους και γνωστούς σας κοινοποιώντας την ανάρτησή αυτή, στην οποία ένα απο τα απαράδεκτα τρομοκαιρικά site το Greek Weather org, τοποθετεί την φωτογραφία μου για να δώσει «εγκυρότητα» σε ένα διαστρεβλωμένο ρεπορτάζ , για να τονίσει ένα «νέο καύσωνα σύμφωνα με τους μετεωρολόγους». 
Του έχουμε μαζέψει πολλά για τη γούνα του και θα ακολουθηθούν άλλες διαδικασίες αποκατάστασης της αλήθειας.»

Δεν είναι η πρώτη φορά που αντιδράει με τις τρομολαγνικές δημοσιεύσεις του Greek Weather org ο κύριος Κολυδάς. Κάτι ανάλογο είχε συμβεί και για τις προβλέψεις της Μεγάλης Βδομάδας του 2016.
Οργή μετεωρολόγων για τις δήθεν προβλέψεις για το Πάσχα

Μέσα σε μια ώρα ο Greek Weather org, κατέβασε την ανάρτηση και προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα.

 

Αποτέλεσμα της αντίδρασης του κ. Κολυδά, ήταν το “κατέβασμα” των τρομολαγνικών ιστοσελίδων του Άρη Κωνσταντινίδη.

http://ellinikahoaxes.gr/2017/07/10/kolydas-greek-weather/

Η ουσία είναι πως ουδέποτε η NASA προέβλεψε χιόνια για την Ελλάδα, ενώ η αρχική πηγή των άρθρων που ανακυκλώνονται τακτικά, ήταν το αναξιόπιστο Greek Weather, που δεν υπάρχει πλέον. Για αυτό το λόγο τα νέα δημοσιεύματα δεν το επικαλούνται.