Αυτή ΔΕΝ είναι μια τερατώδης χημική αντίδραση από τον υδράργυρο και το αλουμίνιο στα εμβόλια

You are currently viewing Αυτή ΔΕΝ είναι μια τερατώδης χημική αντίδραση από τον υδράργυρο και το αλουμίνιο στα εμβόλια

Ένα βίντεο που προέρχεται από τις αντιεμβολιαστικές ομάδες του εξωτερικού, έκανε την εμφάνισή του και στη χώρα μας. Με γραφικό τρόπο, αναπαριστά πως αντιδρά χημικά ο υδράργυρος και το αλουμίνιο με τους πολέμιους των εμβολίων να ισχυρίζονται πως κάτι ανάλογο συμβαίνει και στο ανθρώπινο σώμα.

Την παρακάτω ανάρτηση, την είδαμε στη μεγαλύτερη αντιεμβολιαστική ομάδα της χώρας και ανέβηκε από τον διαχειριστή της.

Με βάση το πείραμα του παρακάτω βίντεο, υποστηρίζει πως κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στο ανθρώπινο σώμα, όταν σε αυτό εισέρχονται αλουμίνιο και υδράργυρος, μέσω τροφών και εμβολίων,

Ποια είναι η αλήθεια;

Στο βίντεο βλέπουμε τη χημική αντίδραση μεταξύ αλουμινίου και υδραργύρου που δίνει ως αποτέλεσμα έναν αλλόκοτο πυργοειδή σχηματισμό οξειδίου του αλουμινίου.

Ο ισχυρισμός προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τους φόβους για τη θειομερσάλη (αιθυλεστέρας του υδραργύρου) και του αλουμινίου (αργίλιο) που περιέχεται σε μερικά εμβόλια. Τα πράγματα όμως δεν είναι έτσι. Αυτή τη στιγμή, μόνο ένα εμβόλιο περιέχει αυτά τα 2 συστατικά, δηλαδή θειομερσάλη και φωσφορικό αργίλιο. Η θειομερσάλη αποσύρθηκε προληπτικά  από τα παιδικά εμβόλια το 1999, μετά από κοινή σύσταση του FDA και της Αμερικανικής Παιδιατρικής Ακαδημίας, παρότι η εξέταση των μέχρι τότε δεδομένων δεν κατέδειξε κάτι ανησυχητικό.

Αν χρησιμοποιούσαμε τα αληθινά συστατικά, δηλαδή θειομερσάλη (C9H9HgNaO2S), και φωσφορικό αργίλιο (AlPO4), ένα ορυκτό, θα διαπιστώναμε ότι μοιράζονται ελάχιστα στοιχεία με τα συστατικά που χρησιμοποιήθηκαν στο βίντεο.

Αυτό που δεν μας εξηγεί το βίντεο ήταν πόσο δύσκολο ήταν να ξεκινήσει αυτή η χημική αντίδραση, δεδομένου πως χρειάστηκε να “αφαιρεθεί” ένα στοιχείο που δεν είναι άλλο από το αρχικό οξείδιο του αλουμινίου που δημιουργείται όταν το αλουμίνιο έρθει σε επαφή με το οξυγόνο. Για αυτό το λόγο οι πειραματιζόμενοι χρησιμοποίησαν τρυπάνι και υδροχλωρικό οξύ, προκειμένου ο υδράργυρο να έρθει σε απευθείας επαφή με το αλουμίνιο, κάτι που δεν βλέπουμε στο αρχικό βίντεο.

Ολόκληρο το βίντεο παρακάτω:

Αυτό που μας μένει είναι ένας ανυπόστατος ισχυρισμός, αφενός διότι η θειομερσάλη δεν χρησιμοποιείται πλέον στα εμβόλια και αφετέρου επειδή η χημική αντίδραση που είδαμε στο βίντεο, δεν αφορά τα πραγματικά συστατικά που υπήρχαν ή υπάρχουν ακόμη στα εμβόλια.

Με πληροφορίες από snopes.com και clinicalpharmacist.gr