Το “διαστημόπλοιο του Σώρρα” ξανά στο διάστημα

Μετά από μια επιτυχημένη εκτόξευση στο Canaveral της Φλώριδα, το X-37B άρχισε μια ακόμη αποστολή (OTV-5) σε χαμηλή γήινη τροχιά, δηλαδή στο ύψος που βρίσκονται ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός και σχεδόν όλοι οι στρατιωτικοί και εμπορικοί δορυφόροι.

Η αποστολή έχει προγραμματιστεί να διαρκέσει 270 ημέρες, αλλά η Πολεμική Αεροπορία προειδοποίησε σε μια δήλωση ότι «η πραγματική διάρκεια εξαρτάται από την επίτευξη των στόχων των δοκιμών και την απόδοση του σκάφους.

Με άλλα λόγια, δεν ξέρουμε για πόσο καιρό θα μείνει σε τροχιά το X-37.

Σύμφωνα με την USAF, οι στόχοι του Χ-37Β είναι να δοκιμαστούν τεχνολογίες δυνατότητας  επαναχρησιμοποιήσης ενός διαστημικού σκάφους για το μέλλον των αμερικανικών διαστημικών αποστολών και η διεξαγωγή πειραμάτων σε τροχιά που μπορούν να επιστραφούν και να μελετηθούν στη Γη.

Η αποστολή είναι επίσης σημαντική, καθώς σηματοδότησε την πρώτη φορά που επιλέχθηκε η SpaceX του Έλον Μασκ και ο πυραυλικός φορέας Falcon 9, για να εκτοξεύσει όχημα στο διάστημα για λογαριασμό της USAF.  Μέχρι πρότινος, οι αποστολές του X-37b (ΟΤV 1 – 4), χρησιμοποιούσαν τον πύραυλο Atlas V.

Το X-37 είναι γνωστό στην Ελλάδα ως το διαστημόπλοιο που κατασκευάστηκε με βάση την εξωγήινη τεχνολογία που πούλησε ο Αρτέμης Σώρρας στον Ομπάμα και ως αντάλλαγμα, πήρε ομόλογα αξίας 2,8 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Δεν μας πιστεύετε; κάντε κλικ στο παρακάτω λινκ…

Το «διαστημόπλοιο του Σώρρα» έσπασε κάθε ρεκόρ παραμονής στο διάστημα

Το »εξωγήινο» διαστημόπλοιο του Σώρρα και το τέλος των ψευδαισθήσεων