Η Αλβανίδα υπουργός άμυνας δούλευε σε μπαρ της Συγγρού;

Πρόκειται για μια είδηση που έκανε πάταγο όταν πρωτοδημοσιεύτηκε πριν από περίπου ένα χρόνο. Παρά τη διάψευσή της όμως από την αρχική πηγή που υποστήριξε πως η Αλβανίδα ΥΠΑΜ Μίμι Κοντέλι, ήταν πριν πολλά χρόνια στριπτιζέζ σε μπαρ της Συγγρού, ο μύθος εξακολουθεί να επιμένει.

Για παράδειγμα, στο hellasforce.com, διαβάζουμε:

Πως ξεκίνησε αυτή η ιστορία;

Στις 8/12/16, η ιστοσελίδα militaire.gr, του Πάρη Καρβουνόπουλου, δημοσίευσε άρθρο με τίτλο “Η Αλβανίδα ΥΠΑΜ Μίμι Κοντέλι, το πέρασμά της από την Ελλάδα και τι δεν πρέπει να ξεχνά”, υποστηρίζοντας πως η κα Κοντέλι υπήρξε “καλλονή χορεύτρια σε νυχτερινό κέντρο της λεωφόρου Συγγρού, όπως μας θύμισε ο συνάδελφος Χρήστος Καπούτσης.” Αναφέρει επίσης πως “Και φυσικά δεν μπορεί ως υπουργός Άμυνας να υποστηρίζει δημόσια ναζί κρυμμένους υπό τη ταμπέλα…τσάμηδες“.

Η συνέχεια εδώ.

Αν και το άρθρο στη συνέχεια κατέβηκε από το militaire.gr, πρόλαβε και αναπαράχθηκε από πολλές ιστοσελίδες όπως μπορείτε να δείτε εδώ, εδώ και εδώ.

Μετά από 6 ολόκληρους μήνες και αφού η Μίμι Κοντέλι απείλησε με εξώδικο ότι θα κινηθεί νομικά εναντίον του δημοσιεύματος, ο Πάρης Καρβουνόπουλος ανέρτησε νέο άρθρο στο militaire.gr με τίτλο “Το Militaire.gr και ο Πάρις Καρβουνόπουλος αποκαθιστούν την αλήθεια σχετικά με το άρθρο “Η Αλβανίδα ΥΠΑΜ Μίμι Κοντέλι,το πέρασμά της από την Ελλάδα και τι δεν πρέπει να ξεχνά”“. Σε αυτό αναφέρει:

Το άρθρο αυτό, εξαιτίας μη ενδελεχούς διασταύρωσης της αλήθειας, περιείχε ψευδείς αναφορές για το πρόσωπο της κας Mimi Kodheli, υπουργού άμυνας της Αλβανίας, οι οποίες προσβάλλουν την τιμή και την υπόληψή της. Η κα Kodheli όχι μόνο δεν υπήρξε χορεύτρια σε νυχτερινό κέντρο της λεωφόρου Συγγρού, αλλά τουναντίον δεν βρισκόταν καν στην Ελλάδα το κρίσιμο χρονικό διάστημα. Περαιτέρω, η κα Kodheli δεν έχει εκφράσει ποτέ την υποστήριξή της για τους ναζί, είτε δημόσια είτε ιδιωτικά“.

Παρά την αναδίπλωση του κ Καρβουνόπουλου όμως, που ούτως ή άλλως ως έμπειρος δημοσιογράφος δεν θα έπρεπε να δημοσιεύσει μια υβριστική είδηση χωρίς να τη διασταυρώσει, ο μύθος πως η ΥΠΑΜ της Αλβανίας Μίμι Κοντέλι δούλευε σε μπαρ της Συγγρού, διακινείται και πιθανότατα θα συνεχίσει να διακινείται στο ελληνικό “αφυπνισμένο” διαδίκτυο.