Τι θα απαιτούταν για να καταστραφεί ολοσχερώς η Γη;

Το έχουμε δει σε πολλές ταινίες επιστημονικής φαντασίας, αλλά η ανατίναξη ενός πλανήτη είναι πολύ πιο δύσκολη από ό, τι νομίζετε. Όπως φαίνεται σε αυτό το βίντεο του Second Thought, είναι ουσιαστικά αδύνατο για εμάς να κατασκευάσουμε κάτι που θα ικανό να ανατινάξει τη Γη.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η βαρυτική δεσμευτική ενέργεια της Γης, δηλαδή η βαρύτητα που συγκρατεί όλη τη γήινη ύλη, είναι πραγματικά δυνατή. Η τρέχουσα ενέργεια δέσμευσης της Γης είναι 2,24 x 10 ^ 32 joules. Όλες οι πυρηνικές βόμβες στη Γη έχουν μόνο τη δύναμη των 2,67 x 10 ^ 19 joules και είναι αδύνατο να κατασκευάσουμε ένα τετράκις εκατομμύρια βόμβες για να υπερνικήσουμε αυτή τη δύναμη.

Ακόμα και η αντιύλη, η οποία είναι εξαιρετικά πιο καταστροφική και ισχυρή από τα πυρηνικά όπλα, θα απαιτούσε τη κατασκευή ποσότητας (25 τρισ. τόνους) κάτι που είναι απλά ανέφικτο. Η καλύτερη ελπίδα για να ανατινάξουμε το πλανήτη μας είναι ένα γρήγορο διαστημικό σώμα σε μέγεθος πλανήτη, ταξιδεύοντας το 90% της ταχύτητας του φωτός, κάτι που είναι εξαιρετικά απίθανο.

Φαίνεται πως η Γη είναι εδώ για να μείνει.

Δείτε το παρακάτω βίντεο που αλιεύσαμε από το popularmechanics.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *