Καταρρίπτεται – Γερμανικό κύκλωμα κτηνοβασίας διακινεί χιλιαδες σκυλιά από την Ελλάδα στην Γερμανία;

You are currently viewing Καταρρίπτεται – Γερμανικό κύκλωμα κτηνοβασίας διακινεί χιλιαδες σκυλιά από την Ελλάδα στην Γερμανία;

Με το θέμα της κτηνοβασίας σε χώρες της Ευρώπης και ειδικά της υποτιθέμενης οργανωμένης »εξαγωγής» ζώων από Ελλάδα προς Γερμανία για να χρησιμοποιηθουν είτε σε πειράματα, είτε σε πορνεία ζώων, έχουμε ασχοληθεί ξανά στο παρελθόν. Αυτή τη φορά, βλέπουμε τον ισχυρισμό να ανακυκλώνεται από “φιλοζωική” ιστοσελίδα.

Στη “φιλοζωική” ιστοσελίδα toocute.gr, διαβάζουμε αναδημοσίευση παλιότερου άρθρου του patrastimes.gr.

Τι συμβαίνει τελικά;

Η αλήθεια είναι πως πρόκειται για ένα άρθρο που ανακυκλώνεται ανά τακτά διαστήματα και κυκλοφορεί εδώ και τουλάχιστον 2 χρόνια. Η συνταγή περιλαμβάνει αθώα κουταβάκια που καταλήγουν στα χέρια των “κακών” Γερμανών, οι οποίοι παρουσιάζονται ως ανώμαλοι στο σύνολό τους. Φυσικά τίποτα από τα ανωτέρω δεν είναι αλήθεια.

Στη Γερμανία όπως και σε κάθε άλλη χώρα (ναι! και στην Ελλάδα) υπάρχουν κτηνοβάτες. Αυτό όμως δε σημαίνει πως αποτελεί πάγια συνήθεια των Γερμανών. Τα πορνεία ζώων στη χώρα, εφόσον υπάρχουν, δεν είναι νόμιμα και διώκονται ποινικά. Η “διαπίστωση» του άρθρου πως η σεξουαλική εκμετάλλευση ζώων στη Γερμανία είναι διαδεδομένη, απέχει έτη φωτός από τη πραγματικότητα.

Νομικό πλαίσιο

Σύμφωνα με σχετικό νόμο, η σεξουαλική εκμετάλλευση ζώων, απαγορεύεται στη Γερμανία, όπως απαγορεύονται και τα πορνεία ζώων. Ο νόμος αναφέρεται στο σύνδεσμο bverfg.de. Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων λεει: »es verboten ist, ein Tier für eigene sexuelle Handlungen zu nutzen oder für sexuelle – Μτφ: απαγορεύεται η χρήση ζώου για σεξουαλικές δραστηριότητες»,  και »Ordnungswidrigkeit mit einer Geldbuße bis zu fünfundzwanzigtausend Euro geahndet werden. – Μτφ: Πλημμέλημα που τιμωρείται με πρόστιμο μέχρι € 25.000». Στον ίδιο σύνδεσμο γίνεται αναφορά στην απόρριψη της ένστασης ορισμένων Γερμανών κτηνοβατών, που επιθυμούσαν χαλάρωση του νομοθετικού πλαισίου. (Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο). Ο νόμος είχε περάσει από τη Κάτω Βουλή το 2012 και επικυρώθηκε από τη Bundestag, το 2013 (Πηγή: thejournal.ie – NYT).

Μετά την απαγόρευση της κτηνοβασίας, εκτός των άλλων χωρών και στη Γερμανία, υπήρχαν φόβοι να μετατραπεί η Δανία σε σεξουαλικό προορισμό για κτηνοβάτες. Έτσι η Δανία άλλαξε την νομοθεσία της και ψήφισε νόμο κατά της κτηνοβασίας στις 21.04.2015 με 91 ψήφους υπέρ και 5 κατά.

Την αλλαγή του νόμου, την χαρακτήρισε καλά νέα η οργάνωση PETA, και τη δημοσίευσε σε άρθρο στη σελίδα της. Διαβάστε το άρθρο ΕΔΩ

Οι περισσότερες καταγγελίες για δήθεν προώθηση ζώων από Ελλάδα σε πορνεία της Ευρώπης, είναι μύθευμα που ξεκίνησε μέσα από τους κόλπους του ελληνικού φιλοζωικού χώρου. Συγκεκριμένα, υπήρξαν καταγγελίες από μικρή μερίδα Ελλήνων φιλόζωων, πως υπάρχει κύκλωμα διακίνησης ζώων από κάποια φιλοζωικά σωματεία και ιδιώτες, με σκοπό το κέρδος. Πρέπει εδώ να τονίσουμε πως ουδέποτε αποδείχτηκε κάτι τέτοιο, παρά τις σχετικές έρευνες που έγιναν σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Ο Ν.4384/2016 καθορίζει τις προϋποθέσεις σχετικά με τις υιοθεσίες ζώων συντροφιάς από κατοίκους και φιλοζωικές οργανώσεις του εξωτερικού, επομένως υπάρχει σαφές νομικό πλαίσιο το οποίο πρέπει υποχρεωτικά ν τηρηθεί, εάν κάποιος θελήσει να “βγάλει” ζώο στο εξωτερικό.

Πως “φεύγουν» ζώα στο εξωτερικό:

Το ότι πωλούνται ζώα στο εξωτερικό είναι διαστρέβλωση της πραγματικότητας. Έχει προκύψει από περιπτώσεις Ελλήνων που ήθελαν να ταξιδέψουν με ζώο και κρατήθηκαν στο αεροδρόμιο λόγο έλλειψης των απαραιτήτων εγγράφων. Κάθε ζώο που δίνεται μέσω ξένων σωματείων σε Γερμανία, Ολλανδία και γενικά χώρες της βόρειας Ευρώπης, προβάλλεται σε αγγελίες με κάποιο αντίτιμο. Πχ στην Γερμανία για να υιοθετηθεί ένα ζώο από σωματείο η και κρατικό Καταφύγιο πρέπει να πληρωθούν τέλη ύψους 200-350 ευρώ. Με αυτά τα χρήματα πληρώνονται τα ναύλα του ζώου, και κάποια αρχικά έξοδα. Κάθε ζώο πριν φύγει τσιπαρεται, εμβολιάζεται, στειρώνεται και βγάζει διαβατήριο. Αυτη είναι η σωστή και μοναδική διαδικασία για να “βγει» ένα ζώο από την Ελλάδα. Διαφορετικά, είτε θα σταματηθει στο ελληνικό αεροδρόμιο, είτε θα απαγορευθεί η είσοδος στη χώρα στο αεροδρόμιο προορισμού.

Στις αρχές του 2015 που κυκλοφόρησε η φήμη για την “εξαγωγή” σκύλων μέσω του Ελευθέριος Βενιζέλος, επικοινωνήσαμε τηλεφωνικά με τη ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑ ΑΘΗΝΩΝ για να επιβεβαιώσουμε την είδηση. Η απάντηση που λάβαμε ήταν πως ναι έγινε σύλληψη και σχηματίστηκε δικογραφία, αλλά γιατί δεν είχε ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία που χρειάζεται για να μεταφερθούν τα σκυλιά και τα δημοσιεύματα που ισχυρίζονται ότι τα μετέφεραν για πειραματόζωα και κτηνοβασίες, όχι μόνο είναι παραφουσκωμένα, αλλά είναι στην κυριολεξία, μπούρδες και να μην τα πάρουμε στα σοβαρά. Περισσότερα εδώ.

Με το ζήτημα της εμπορίας ζώων στο εξωτερικό έχει ασχοληθεί και ο γνωστός δικηγόρος Άγγελος Αγγελέτος. Ιδού τι δήλωσε σχετικά:

αγγελος

Συμπεράσματα

Τα συμπεράσματα περί κτηνοβατών Γερμανών που έρχονται στην Ελλάδα, ή συνεργάζονται με Έλληνες για να τους προμηθεύουν σκυλιά και κουτάβια για σεξουαλική κακοποίηση και πειράματα, προέρχονται ή αναπαράγονται από μια μικρή μερίδα ντόπιων φιλόζωων που αντιτίθενται στις υιοθεσίες ζώων στο εξωτερικό. Ποτέ και πουθενά δεν έχουν αποδειχθεί αυτοί οι ισχυρισμοί, ενώ η αναπαραγωγή τους από διάφορες ιστοσελίδες, γίνεται καθαρά για λόγους κλικοθηρίας.

Διαβάστε επίσης

http://ellinikahoaxes.gr/2016/08/09/animal-brothels-germany/

 

http://ellinikahoaxes.gr/2016/07/29/bestiality-germany/

http://ellinikahoaxes.gr/2015/07/25/%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%81%CF%81%CE%AF%CF%80%CF%84%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%B5%CE%BC%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%89%CF%80%CE%B1%CE%B9/

http://ellinikahoaxes.gr/2015/01/26/kikloma-diakinisis-adespoton-skilon-gia-ktinovasies/