Συνελήφθη γιατί πωλούσε «βιολογικό καφέ», ισχυριζόμενος ότι επιφέρει ευεργετικά αποτελέσματα στις εγκυμονούσες

Για απάτη μέσω διαδικτύου συνελήφθη προχθές, από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ένας άνδρας 61 ετών, κάτοικος Αθήνας, καθώς πουλούσε, μέσω αγγελιών σε κλειστή ομάδα στο Facebook, σκεύασμα που ισχυριζόταν ότι είναι βιολογικός καφές, ο οποίος προστατεύει τις εγκυμονούσες από το ενδεχόμενο της αποβολής.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας έχει ως εξής:

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας συνελήφθη, προχθές (18 Ιουλίου 2017) στην Αθήνα, ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη μέσω διαδικτύου και παράβαση της νομοθεσίας για την αγορά προϊόντων και παροχή υπηρεσιών.

Η υπόθεση διερευνήθηκε στο πλαίσιο καταγγελιών χρηστών του διαδικτύου, ότι χρήστης κλειστής ομάδας μέσου κοινωνικής δικτύωσης είχε αναρτήσει αγγελία, με την οποία διέθετε προς πώληση αυτοσχέδιο σκεύασμα «βιολογικό καφέ», υποσχόμενος στους υποψήφιους αγοραστές ότι η κατανάλωσή του επιφέρει ευεργετικά αποτελέσματα στις εγκυμονούσες, αποτρέποντας την αποβολή κατά τη διάρκεια της κυοφορίας.

Τα καταγγελλόμενα τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε παραγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Από την άμεση ψηφιακή – διαδικτυακή αστυνομική έρευνα που επακολούθησε και την αλληλογραφία με τη διαχειρίστρια εταιρεία του κοινωνικού δικτύου καθώς και με τους αρμόδιους παρόχους υπηρεσιών τηλεπικοινωνιών και διαδικτύου, προέκυψε η εμπλοκή του συλληφθέντα στην υπόθεση και ταυτοποιήθηκε ψηφιακά και προανακριτικά η δράση του.

Προχθές (18 Ιουλίου 2017), κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνέλαβε τον ημεδαπό, κατά την παραλαβή προσημειωμένου χαρτονομίσματος για την πώληση του σκευάσματος.

Στις έρευνες που ακολούθησαν στην οικία καθώς και στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

(2) αυτοσχέδιες συσκευασίες με σκόνη καφέ χρώματος και κόκκους πράσινου χρώματος αγνώστου προελεύσεως, συνολικού μικτού βάρους (18) γραμμαρίων,

το προσημειωμένο χαρτονόμισμα των (50) ευρώ και

κινητό τηλέφωνο.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ οι κατασχεθείσες αυτοσχέδιες συσκευασίες απεστάλησαν στο Γενικό Χημείο του Κράτους για εργαστηριακές εξετάσεις.

Όπως έχουμε γράψει πολλάκις στο παρελθόν, ο ιατρικός τσαρλατανισμός μέσω διαδικτύου στην Ελλάδα, έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις. Ειδικά στην αγορά των συμπληρωμάτων διατροφής η κατάσταση είναι χαώδης.

Ενδεικτικά:

Νέα σελίδα απάτη. Ο πράσινος καφές, ο μάγος του οζ και πράσινα άλογα

Ελληνίδα ογκολόγος θεραπεύει το καρκίνο με χυμούς και συνιστά αποφυγή χημειοθεραπειών!

Δυνητικά επικίνδυνο σκεύασμα αδυνατίσματος, μέσω μεγάλης ιστοσελίδας

Ορθομοριακή διατροφή και υγεία = Κακή επιστήμη

Ροδόκηπος δια πάσαν νόσο…

Καρκινοπαθείς και αδίστακτοι έμποροι ελπίδας

Οι πολίτες οφείλουν να είναι ενήμεροι και να μην εμπιστεύονται προϊόντα και υπηρεσίες που παρέχονται μέσω διαδικτύου και συνοδεύονται από επιθετικούς ή εντυπωσιακούς ισχυρισμούς για πρόληψη και ίαση ασθενειών και γενικότερα προβλημάτων υγείας. Σε κάθε περίπτωση, να απευθύνεστε στο γιατρό σας για θέματα υγείας.