Υποχρεωτικά 11 εμβόλια στη Γαλλία από το 2018

Ο Πρωθυπουργός της Γαλλίας Edouard Philippe ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση θα κάνει υποχρεωτικά από το 2018 και μετά τα βασικά 11 εμβόλια που συνιστώνται από τις υγειονομικές αρχές. Η ανακοίνωση έρχεται ως απάντηση στα ξεσπάσματα ιλαράς σε ολόκληρη την Ευρώπη, με 79 περιπτώσεις στη Γαλλία μόνο τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο.

Η επανεμφάνιση ασθενειών όπως η ιλαρά προκαλείται από ανθρώπους που πιστεύουν ολοένα και λιγότερο στη δύναμη των εμβολίων. Στη Γαλλία, μια πρόσφατη έρευνα διαπίστωσε ότι τρεις στους 10 ανθρώπους δεν έχουν εμπιστοσύνη στα εμβόλια, ενώ μόνο το 52% δηλώνει ότι πιστεύουν ότι τα οφέλη ξεπερνούν τους κινδύνους.

Η Ιταλία έχει επίσης δει μια ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων από ιλαρά – ο αριθμός των περιπτώσεων τον Απρίλιο ήταν πέντε φορές υψηλότερος από τον ίδιο μήνα το 2016. Η ιταλική υπουργός Υγείας Beatrice Lorenzin δήλωσε ότι η ταχεία αύξηση ήταν “αποτέλεσμα που δημιουργήθηκε από ψεύτικες ειδήσεις” .

Η μετατόπιση της δημόσιας αντίληψης για τα εμβόλια στην Ιταλία και τη Γαλλία είναι χαρακτηριστική μιας πανευρωπαϊκής τάσης που οφείλεται στο αυξανόμενο κίνημα κατά των εμβολίων. Η γένεση του σκεπτικισμού ήταν η χαλκευμένη έρευνα του Andrew Wakefield, που το 1998, παρουσίασε σύνδεση μεταξύ του εμβολίου MMR και του αυτισμού. Αν και η έρευνα καταρρίφθηκε και ο Wakefield έχασε την ιατρική του άδεια, ο σκεπτικισμός παραμένει και συνεχίζει να γιγαντώνεται ως τις μέρες μας, παρά το γεγονός πως η ιλαρά έχει προκαλέσει 30 θανάτους στη Ρουμανία και έναν στην Ιταλία, με όλους να αφορούν ανεμβολίαστα παιδιά.

Σε απάντηση στην αντιεμβολιαστική φρενίτιδα, πολλές χώρες έχουν λάβει μέτρα για την αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης. Η Ιταλία έχει κάνει 12 εμβολιασμούς υποχρεωτικούς για τα παιδιά, ενώ η Αυστραλία έχει εισαγάγει ένα οικονομικό κίνητρο προσφέροντας στους γονείς $ 129 για κάθε παιδί που ανταποκρίνεται στα συνιστώμενα επίπεδα εμβολιασμού μεταξύ 18 μηνών και 24 μηνών, ενώ η πληρωμή επαναλαμβάνεται αν πληρούνται οι ίδιες απαιτήσεις στην ηλικία των τεσσάρων και πέντε.

Η Σλοβενία εφαρμόζει thn αυστηρότερη πολιτική εμβολιασμού στον κόσμο, με πρόστιμα που επιβάλλονται στους γονείς που δεν παρέχουν στα παιδιά τους τα εννέα υποχρεωτικά εμβόλια. Αυτό έχει οδηγήσει το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης στο 95% του πληθυσμού.

Πηγή: futurism.com