Μήνυση εναντίον εναλλακτικού “θεραπευτή” μετά από δημοσίευμά μας και ενέργειες της ΕΔΔΕ

Οι πρόσφατες αποκαλύψεις μας σχετικά με τη δράση του “γιατρού” Κωνσταντίνου Μουρούτη, οδήγησε σε καταγγελία 21 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, σχετικά με τη δράση “τσαρλατάνων” που εκμεταλλεύονται την απόγνωση ασθενών και τους οδηγούν αρκετές περιπτώσεις σε θάνατο. Μια ακόμη περίπτωση “θεραπευτή”, είναι αυτή του Κώστα Μπλιώνη, με “ειδίκευση” στην Αγιουβέρδα, που αποκαλύψαμε σε πρόσφατο άρθρο μας.

Πριν λίγους μήνες, αποκαλύψαμε πως ένας “θεραπευτής” Αγιουβέρδα, ισχυριζόταν πως πως ανακάλυψε βαρέα μέταλλα και πρωτόζωα στα νερά της λασποβροχής, προερχόμενα από αεροψεκασμούς, ύστερα από ανάλυση που πραγματοποίησε, με τη βοήθεια (ανώνυμου) φίλου καθηγητή.

Στο άρθρο μας είχαμε αποδείξει πως οι εικόνες της ανύπαρκτης “έρευνας”, είχαν αλιευθεί από το διαδίκτυο.

Σε επικοινωνία που είχαμε με την Ένωση Διαιτολόγων – Διατροφολόγων Ελλάδας (ΕΔΔΕ), τους γνωστοποιήσαμε πως ο “θεραπευτής”, ισχυρίζεται πως υπάρχει θεραπεία για τον καρκίνο, με “διατροφή και νηστεία”.

Και για να είμαστε δίκαιοι, βρήκαμε και τα διαπιστευτήριά του που δεν είναι τίποτα άλλο από ένα πτυχίο αγιουβερδικής ιατρικής, που αποκτήθηκε εξ αποστάσεως σε 6 μήνες. (Εξυπακούεται πως η αξία του τίτλου δε ξεπερνά την αξία του χαρτιού πάνω στο οποίο έχει τυπωθεί).

Η ΕΔΔΕ, κινητοποιήθηκε άμεσα και απέστειλε σχετικό έγγραφο στην Περιφέρεια Ανατολικης Μακεδονίας Θράκης, η οποία με τη σειρά της, παρέπεμψε το θέμα στον Ιατρικό Σύλλογο Καβάλας (ΙΣΚ).

Ο ΙΣΚ, προέβη σε κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς εναντίον του κ. Μπλιώνη, για παράβαση του άρθρου 111 του Α.Ν. 1565/1938 (άσκηση ιατρικής χωρίς άδεια), καθώς και του άρθρου 386 ΠΚ, για απάτη. Αν και οι Ιατρικοί Σύλλογοι, συνήθως δηλώνουν αναρμόδιοι να επέμβουν σε “θεραπευτές” που δεν είναι μέλη τους, ο ΙΣΚ, αντέδρασε άμεσα για τη προάσπιση της δημόσιας υγείας.

 

Φτάνοντας στο σήμερα

Σύμφωνα με ανάρτηση του κ. Μπλιώνη στο facebook, οι ασθενείς θα πρέπει να σταματήσουν όλα τα φάρμακα και να ακολουθήσουν έναν “οδηγό” 60 βημάτων, για καλή υγεία.

 

Παραθέτει μάλιστα, μια ακόμη (αναπόδεικτη), περίπτωση γυναίκας που θεραπεύτηκε από καρκίνο του μαστού, ακολουθώντας τις οδηγίες του.

 

Για την ιστορία, η Αγιουβέρδα είναι μια μη αναγνωρισμένη, “εναλλακτική” θεραπευτική μέθοδος, που ανάγει τη προέλευσή της στην αρχαία Ινδία και βασίζεται σε ψευδοεπιστημονικές αντιλήψεις. Η μεθοδολογία περιλαμβάνει:

-ειδικές δίαιτες,

-λήψη αγιουβερδικών σκευασμάτων,

-βοτανοθεραπεία,

-μασάζ,

-διαλογισμό,

-γιόγκα,

-καθαρισμό εντέρου (με ειδική διατροφή, κλύσματα, υδροθεραπεία παχέος εντέρου κτλ)

Το πρόβλημα της συγκεκριμένης μεθόδου ωστόσο, είναι πως δεν έχει επιστημονική βάση και δεν είναι αναγνωρισμένη στην Ελλάδα. Φυσικά, δεν είναι σε θέση να θεραπεύσει το καρκίνο.

Συμπέρασμα

Το τελευταίο διάστημα, φαίνεται να υπάρχει μια κινητικότητα στο θέμα της αναζήτησης και εξάλειψης του φαινομένου που έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις και έχει να κάνει με δεκάδες, αν όχι εκατοντάδες “θεραπευτές”, συνήθως με καμία ιατρική εξειδίκευση, που υπόσχονται θεραπείες για σοβαρές ασθένειες, αδιαφορώντας για τη δημόσια υγεία και θέτοντας ζωές σε κίνδυνο.

One thought on “Μήνυση εναντίον εναλλακτικού “θεραπευτή” μετά από δημοσίευμά μας και ενέργειες της ΕΔΔΕ

  1. σιγουρα οταν καποιος σου λεει να μην κανεις απολυτως τιποτα, να συνεχιζεις να τρως οπως ετρωγες, να πινεις χυμους και οτι ο καρκινος θα περασει ως δια μαγειας, θεωρεισαι τουλαχιστον χαζος. Σιγουρα η πιο αποτελεσματικη και γρηγορη λυση ειναι η ιατρικη.

    ακομα πιο ηλιθιος ομως θεωρεισαι οταν πιστευεις οτι δεν υπαρχουν ατομα που να εχουν καποια δυναμη μεσω ρεικι, ται τσι, οτι ειναι ολοι απατεωνες, και οτι θα σε βοηθησει π.χ. ο χριστος και η παναγια να ξεπερασεις το προβλημα.

Comments are closed.