Μουρούτης: Εργάστηκα για 10 χρόνια στο GSI (Γερμανία). Απάντηση: “Δεν τον γνωρίζουμε”

You are currently viewing Μουρούτης: Εργάστηκα για 10 χρόνια στο GSI (Γερμανία). Απάντηση: “Δεν τον γνωρίζουμε”

Η περίπτωση του “γιατρού” Κων/νου Μουρούτη και των υποτιθέμενων διαπιστευτηρίων του, έγινε ευρύτερα γνωστό μέσα από τα σχετικά άρθρα μας. Μετά τη δημοσίευση της έρευνας μας για τα ανύπαρκτα πτυχία του και την απάντηση του μέσω ραδιοφωνικής συνέντευξης, που ουσιαστικά παραδέχτηκε πως έχουμε δίκιο, σχετικά με τους τίτλους σπουδών του, ερευνήσαμε και τον ισχυρισμό του, που αναγράφεται στο βιογραφικό του σημείωμα και σε πολλές ομιλίες του, σχετικά με το αν εργάστηκε στο “μεγαλύτερο κέντρο ερευνών με βαρέα ιόντα στο Ντάρμσταντ” (GSI).

Ο κ. Μουρούτης, πρόσφατα άλλαξε το βιογραφικό του, αλλά κράτησε την αναφορά για την εργασία του στο GSI.

Κατά αυτό το τρόπο, ο κ. Μουρούτης, θέλει να επιδείξει εργασιακό παρελθόν σε ένα σοβαρό κέντρο ερευνών.

Ο ίδιος ισχυρισμός, διατυπώνεται και σε αρκετές ομιλίες του, όπως η παρακάτω (01:50). Τον βλέπουμε να υποστηρίζει πως η “επαφή¨ του με το συγκεκριμένο κέντρο, τον έφερε κοντά σε πολλούς επιστήμονες και βοηθήθηκε στις “έρευνές” του.

Το συγκεκριμένο κέντρο, είναι το GSI Helmholtz Centre for Heavy Ion Research, εν συντομία, GSI.

Όπως είδαμε παραπάνω, στο βιογραφικό του κ. Μουρούτη, το μόνο που έχει παραμείνει, είναι ο ισχυρισμός πως εργάστηκε στο μεγαλύτερο κέντρο βαρέων ιόντων της Γερμανίας. Έτσι, τη βοήθεια του Δρ. Ανδρέα Καρατζά, του Πανεπιστημίου Reading, ανακαλύψαμε πως ουδέποτε αποτέλεσε μέλος του ανθρώπινου δυναμικού του GSI.

Το GSI, απάντησε σε σχετικό ερώτημα του Δρ Καρατζά με το παρακάτω email:

…σχετικά με την ερώτησή σας, θα ήθελα να σας ενημερώσω πως το εν λόγο άτομο, Δρ. Κώστας Μουρούτης ή Κωνσταντίνος Μουρούτης, δεν έχει και δεν είχε ποτέ, συμβόλαιο εργασίας με το GSI GmbH“.

 

Ο Δρ Καρατζάς, επίκουρος καθηγητής μικροβιολογίας τροφίμων του Πανεπιστημίου Reading, απαντά στον ισχυρισμό του κ. Μουρούτη πως τα πανεπιστήμια δεν δίνουν πληροφορίες για το εάν κάποιος έχει απόφοιτήσει από αυτά:


“Καθώς τα στοιχεία σε αυτήν την υπόθεση δείχνουν να αυξάνονται παρατηρώ ότι υπάρχει μεγάλη δυσπιστία από ορισμένους για την εγκυρότητα αυτών των στοιχείων και των email. Εργάζομαι σε μια από τις 3 καλύτερες σχολές Τροφίμων στον κόσμο και αυτός είναι και ο λόγος που τα Ellinika Hoaxes συνεργάζονται μαζί μου, ιδίως στην περίπτωση Μουρούτη, καθώς μιλούσε πολύ συχνά για θέματα τροφίμων.


Όσον αφορά τα στοιχεία, πολλοί πιστεύουν ότι είναι αδύνατον να δώσουν στοιχεία οι πανεπιστημιακές σχολές για κάποιον. Αυτό είναι εν μέρη σωστό όταν πρόκειται για κάποια στοιχεία, όχι όμως όλα. Είναι προφανές ότι αν ζητούσαμε αντίγραφο του πτυχίου του κ. Μουρούτη, ή την αναλυτική του βαθμολογία, το πανεπιστήμιο θα ζητούσε αμέσως συγκατάθεση του. Επομένως το θέμα είναι τι ζητάς και γιατί το ζητάς. Αυτοί που υποστηρίζουν ότι οι σχολές είναι αδύνατο να στείλουν στοιχεία, θα πρέπει να σκεφτούν ότι αν ίσχυε αυτό, θα ήταν αδύνατον για έναν εργοδότη να βρει αν ο υπάλληλός του σπούδασε γιατί αυτός θα μπλόκαρε πάντα την διαδικασία. Ή μήπως θεωρούν ότι για να βρει μια εταιρεία αν κάποιος εργαζόμενος έχει πτυχίο πρέπει να ζητήσει συνδρομή εισαγγελέα;

Προφανώς και δεν χρειάζεται συνδρομή εισαγγελέα. Στην υπόθεση του κ. Μουρούτη λοιπόν, ζητήθηκε μόνο αν έχει σπουδάσει εκεί και έγινε σαφές γιατί ζητείται αυτή η πληροφορία. Ο λόγος ήταν ότι ο πιθανός «απόφοιτος» φαινόταν να έχει ένα πολύ παράξενο και παράλογο βιογραφικό και χρησιμοποιούσε την φήμη των συγκεκριμένων πανεπιστημίων από τα οποία θεωρητικά αποφοίτησε, για να προωθεί απόψεις που αντιτίθενται σε όλα τα γνωστά επιστημονικά δεδομένα. Στην επικοινωνία μας έγινε σαφές στα πανεπιστήμια ότι η πληροφορία αυτή θα δημοσιοποιηθεί.
Επίσης, είναι αστείο να ισχυρίζεται κάποιος ότι εγώ στην θέση που βρίσκομαι θα είχα ποτέ ανάγκη να ψεύδομαι για κάποιον τον οποίο δεν γνωρίζω, δεν είχα ποτέ ανταγωνισμό μαζί του και ούτε καν εργαζόμαστε στην ίδια χώρα. Δεν πρόκειται να διακινδυνέψω την τιμή, την υπόληψή μου και την καριέρα μου για να πω ψέματα. Ο μοναδικός στόχος είναι η καλυτέρευση της υγείας των ανθρώπων μέσω της αλήθειας. Αν η αποκάλυψη ότι ο μεγαλύτερος εκπρόσωπος του αντιεμβολιαστικού κινήματος στην Ελλάδα ψεύδεται για τις σπουδές του, οδηγήσει σε μείωση των θανάτων από π.χ. γρίπη (η Ελλάδα κατέχει τις πρώτες θέσεις σε θανάτους από γρίπη στην ΕΕ), τότε ο στόχος θα έχει επιτευχθεί. Επίσης θα πρέπει να κατανοήσει ο κόσμος ότι τα πανεπιστήμια είναι αυτά που διαψεύδουν τον κ. Μουρούτη και όχι εμείς. Εμείς απλά παρέχουμε τις πληροφορίες που γνωρίζαμε εδώ και καιρό στο κοινό και το κοινό μπορεί να πάρει τις αποφάσεις του.”


Όπως είδαμε παραπάνω, εκτός από τα ανύπαρκτα πτυχία, ο κ. Μουρούτης, ψεύδεται και για το εργασιακό του παρελθόν, στο τομέα της ασφάλειας και της έρευνας, του κέντρου ερευνών GSI στο Ντάρμσταντ.