Οι Εβραίοι ΔΕΝ έφεραν τη μεταπολίτευση

You are currently viewing Οι Εβραίοι ΔΕΝ έφεραν τη μεταπολίτευση

Μια παλαιότερη θεωρία συνωμοσίας, ξαναήρθε στη επιφάνεια μέσα από αναδημοσίευση στο facebook οπαδών του Σώρρα, εκπομπής του Γιώργου Τράγκα (2013), όπου διατυπώθηκε ο ισχυρισμός πως η Mossad, μέσα από μυστικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα, έφερε την μεταπολίτευση.

Στο προφίλ της κας Αθανασίας Γεωργοσοπούλου, βασικού στελέχους της Ελλήνων Συνέλευσης, είδαμε το παρακάτω βίντεο από εκπομπή του Γιώργου Τράγκα από το 2013:

Καλεσμένος είναι ο κος Παρασκευάς Μπόλαρης, που ισχυρίστηκε πως η μεταπολίτευση ήρθε κατόπιν ενεργειών των Εβραίων. Αναφέρει μάλιστα πως ήταν “ηλίου φαεινότερο” πως ο δικτάτορας Ιωαννίδης, επηρρεάστηκε από τη Mossad και δεν επενέβη στρατιωτικά στη Κύπρο, με αποτέλεσμα, το 38% της νήσου, να καταληφθεί από τους Τούρκους:

Ανάλογη συνέντευξη του Π. Μπόλαρη στο Γιώργο Τράγκα, με τους ίδιους ισχυρισμούς, παρουσιάστηκε το 2015:

Τα λεγόμενα του Μπόλαρη, έχουν παρουσιαστεί και σε δημοσιεύματα στο διαδίκτυο:

www.diadrastika.com

kyklwpas.blogspot.gr

aetos-apokalypsis.com

grothia.gr

και φυσικά: crashonline.gr και alfeiospotamos.blogspot.gr

 

Τι μας διδάσκει η ιστορία

Ο Μπόλαρης και το πραξικόπημα της πιτζάμας

Ως Πραξικόπημα της Πιτζάμας έμεινε στην ιστορία η συνωμοτική κίνηση ομάδας αξιωματικών για την ανατροπή της κυβέρνησης Καραμανλή, που αποκαλύφθηκε στις 24 Φεβρουαρίου του 1975. Ο χαρακτηρισμός αυτός αποδίδεται στον τότε Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελο Αβέρωφ-Τοσίτσα, επειδή οι επίδοξοι πραξικοπηματίες συνελήφθησαν κοιμώμενοι στα σπίτια τους. Αρχηγός της συνωμοσίας ήταν ο προφυλακισμένος τότε στον Κορυδαλλό τέως δικτάτορας Δημήτριος Ιωαννίδης.

Η ομάδα, είχε ως πρωτεργάτες τον υποστράτηγο Παύλο Παπαδάκη, τους ταξιάρχους Νικόλαο Ντερτιλή, Γεώργιο Λαμπούση, Ανδρέα Κονδύλη, τους αντισυνταγματάρχες Νικόλαο Ρετζέπη, Ιωάννη Στειακάκη, Δημήτριο Σκόνδρα και τους ταγματάρχες Αριστείδη Παλαΐνη, Αθανάσιο Γερακίνη, Αθανάσιο Περδίκη και Παρασκευά Μπόλαρη.

Ο Μπόλαρης θεωρούνταν ένας από τους καλύτερα εκπαιδευμένους Έλληνες καταδρομείς. Είχε μετεκπαιδευτεί στην Αμερική, όπου αρίστευσε. Οι προϊστάμενοί του όταν επιστρέφει στην Ελλάδα τον προορίζουν για υπεύθυνο ασφαλείας του δικτάτορα Παπαδόπουλου. Όμως ο Ιωαννίδης δεν τον αφήνει και τον «προσλαμβάνει» ο ίδιος. Από τότε γίνεται γνωστός ως ο «γορίλας του Ιωαννίδη».

Μετά την περιπετειώδη απόδρασή του τον Αύγουστο του 1977, επέστρεψε στην Ελλάδα, όπου ζει πλέον νόμιμα. Όλα τα αδικήματα που τον βάραιναν παραγράφηκαν μετά την παρέλευση 20ετίας.

Πηγές: sansimera.gr και tanea.gr

Ο Μπόλαρης λοιπόν, ως πιστός του δικτάτορα Ιωαννίδη, έχει κάθε λόγο να κατηγορεί (χωρίς αποδείξεις) όποιον επιθυμεί, για να ελαφρύνει ίσως τις δικές του ευθύνες, αυτές της Χούντας και κυρίως του πραξικοπήματος της 25ης Νοεμβρίου 1973 που απομάκρυνε το Παπαδόπουλο από την εξουσία. Το παράδοξο ωστόσο είναι πως στο εν λόγω βίντεο, κατηγορεί τον Ιωαννίδη για προδοσία στους Εβραίους, τη στιγμή που μέχρι τέλους, ήταν στενός συνεργάτης του και βασικό στέλεχος του “κινήματος της πιτζάμας” που στελεχωνόταν από πιστούς στον Ιωαννίδη αξιωματικούς. Το ίδιο το “κίνημα” είχε οργανωθεί από τον Ιωαννίδη, που ήταν έγκλειστος στις φυλακές και ο Μπόλαρης, έπαιρνε εντολές από κάποιον που πολλά χρόνια αργότερα, θα παρουσιάσει ως προδότη στους Εβραίους. Το 2012 μάλιστα, είχε δηλώσει στο Βημα  «Έπρεπε τότε να τον είχα σκοτώσει με το πιστόλι μου, τον προδότη».

Ο Π. Μπόλαρης λέγει πως έπρεπε να σκοτώσει τον Ιωαννίδη το 1974. Δε λέει όμως για ποιο λόγο δέχτηκε να είναι ένα από τα πρωτοπαλίκαρα του, λίγους μήνες αργότερα στο αποτυχημένο “Πραξικόπημα της Πιτζάμας”.

Ο Ιωαννίδης, υπήρξε ο πρωτεργάτης του πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 1974 εναντίον του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, αρχιεπισκόπου Μακαρίου, που έδωσε στους Τούρκους το τυπικό πρόσχημα να προχωρήσουν σε απόβαση στη μεγαλόνησο και στην κατάληψη και κατοχή του βόρειου τμήματος της μεγαλονήσου. Οι εξελίξεις στη Κύπρο, φέρνουν τη πτώση του Ιωαννίδη λίγες ημέρες αργότερα (23 Ιουλίου) και την απαρχή της μεταπολίτευσης.

el.wikipedia.org/wiki/Χούντα_των_Συνταγματαρχών

Από τα ιστορικά γεγονότα, μπορούμε να συμπεράνουμε πως η μεταπολίτευση “επισπεύσθηκε” από τις ενέργειες Ιωαννίδη στη Κύπρο. Το γεγονός πως ο Μπόλαρης βρισκόταν υπό τις διαταγές του Ιωαννίδη το Φεβρουάριο του 1975 (είχε μεσολαβήσει η εις γνώση του “προδοσία” στους Εβραίους), σημαίνει πως οι ισχυρισμοί του, στερούνται λογικής. Η μη παράθεση οποιουδήποτε αποδεικτικού στοιχείου, βάζει οριστική ταφόπλακα στον ισχυρισμό πως την μεταπολίτευση την έφερε η Mossad και οι Εβραίοι.

 

Ο αντισημιτισμός και γενικότερα οι θεωρίες συνωμοσίας, είναι ένα από τα βασικά στοιχεία της Ελλήνων Συνέλευσης. Ο ίδιος ο Αρτέμης Σώρρας, αποκαλούσε το δολοφονηθέντα Αλ. Γρηγορόπουλο, Εβραίο. Δεν θα πρέπει να μας εκπλήσσει λοιπόν το γεγονός πως η δικηγόρος κα Γεωργουσοπούλου, υιοθετεί ανάλογη ιδεολογία.